Julkaistu: 03.02.2021

Nimitysuutinen: Fesconin uusi Teknologiajohtaja Tapio Klasila

Tapio Klasila on aloittanut Fesconin teknologiajohtajana 18.1.2021

Nimitysuutinen: Teknologiajohtaja

Tapio Klasila on aloittanut Teknologiajohtajana Fesconin palveluksessa 18.1.2021. Hänen toimenkuvansa on voimalaitosmateriaalien sekä tutkimus- ja teknologiapalveluiden myynnissä. Teknologiapalvelukonseptiin kuuluu tarpeenmukaisen petimateriaalin valinta, valitun menetelmän käyttöönoton tuki ja käytön seuranta sekä petivaihdon optimointi.

Teknologiapalvelu tarjoaa ratkaisuja sekä merkittäviä kustannussäästöjä

Voimalaitoksissa yleisimpänä haasteena pidetään petihiekan sintraantumista, mikä johtuu petihiekan kokkaroitumisesta alkaalimetallien natriumin ja kaliumin reagoidessa lunnonhiekan sisältämän kvartsin kanssa. Tästä syystä tapahtuu alasajoihin johtavia petisintraantumia paljon. Nykypäivänä painetta tulee myös viranomaispuolelta; energiatehokkuutta pitää parantaa, päästöjä ja jätteitä vähentää. Näihin haasteisiin tarjoamme kokonaisvaltaista palvelukonseptia, johon kuuluvat nykytila-analyysi, uuden kustannustehokkaan menetelmän valinta, käyttöönottotuki sekä seuranta

Tehokkaalla kartoituksella ja polttomenetelmien kehittämisellä ovat nykyiset käyttäjät saaneet kustannussäästöjä, pystyneet vähentämään ympäristöpäästöjä sekä optimoimaan korkean käyttöasteen poltossa. Petimateriaalin kierrätyksen ansiosta sen vaihtotarve on vähentynyt. 

Petimateriaalina käytettävä GR-Granuli on täysin kotimainen ja se valmistetaan tällä hetkellä Raahen tehtaalla. GR-Granuli tehdään teollisuuden sivutuotteesta. 

Tapio Klasila on ollut mukana useamman voimalaitoksen leijupetikattilamenetelmän suunnittelussa ja käyttöönotossa. Tällä hetkellä Suomessa GR-Granulia petimateriaalina käyttää toistakymmentä voimalaitosta. Nykyisillä GR-Granulin käyttäjillä on pitkä kokemus tuotteen käytöstä ja heidän palautteensa ovat olleet erittäin positiiviset. 

On myös laitoksia jotka eivät nykyisellään saa merkittävää hyötyä Gr-granulimenetelmästä, jonka vuoksi olemme tutkineet laajasti erialisia luonnonhiekkaesiintymiä tarjotaksemme myös parhaan mahdollisen luonnonhiekan voimalaitoksenne tarpeeseen.

Ota yhteyttä!

Tapio Klasila

puh. 040 510 8035

tapio.klasila@fescon.fi

 

Tapio Klasila Tapio Klasila teknologiajohtaja Fescon
Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme