Julkaistu: 26.05.2021

Betoco Oy tekee pystysaumapumppaukset vain "laatujauholla"

Kehitysyhteistyöllä työn tuottavuus nousuun
Betoco pumppaa Fesconin Pystysaumabetonilla Pumppausjälki tasoitetaan välittömästi ennen massan kuivumista.

Betoco Oy on vuonna 1997 perustettu suomalaisomisteinen yritys, joka on erikoistunut mm. betonielementtien pystysaumapumppauksiin. Yritystä luotsaa yrityksen toimitusjohtaja Antti Peltomäki, joka on tehnyt uutterasti töitä edistäessään osaltaan laadukasta ja kustannustehokasta rakentamista Suomessa. 

Peltomäki on sinnikäs ja periksiantamaton yrittäjä. Yrityksen perustamisen alkuaikoina hän tutkaili työmailla miten pystysaumauksia tehtiin. Silloinen tapa näytti kovin hitaalta eikä myöskään kovin kustannustehokkaalta. Halu kehitykseen oli kova ja hän tilasi itselleen laitteet ja uppoutui kaikessa hiljaisuudessa testaamaan niiden toimivuutta. Merkittäväksi tekijäksi nousi ”jauho”, kuten ammattilaiset laastia nimittävät. 

”En ollut tyytyväinen sen hetkisten jauhojen laatuun ja toimivuuteen pumppauksissa, joten aloin etsiä sopivaa kumppania kehitysyhteistyöhön. Monien toimittajien kanssa tuotteen laatuvaihtelu muodostui haasteeksi ja se on todella merkittävä asia pumppauksissa. Yhteistyö näin ollen kuivuikin kasaan”, summaa Peltomäki. 

Kehitysyhteistyöllä työn tuottavuus nousuun 

Fescon Oy:n putkahdettua kuvioihin mukaan 2000 -luvun alussa, lähti kehitystyö vauhdilla käyntiin. 

”Jo kahden kuukauden kuluttua saatiin pumppauksissa hyvin juokseva ja toimiva tasalaatuinen laasti aikaiseksi. Tämä kaikki vaikuttaa suoraan bisnekseen. Kun työ on optimoitu tarkkaan laitteita ja tuotetta myöten niin tuottavaa työtä alkaa syntymään”, kertoo Peltomäki. 

Betoco tekee pääasiassa pystysaumapumppaukset Fesconin tuotteilla. Tuote on optimoitu parhaaksi mahdolliseksi ja heidän laitteistoissa toimivaksi. Peltomäki myös tietää, että hän voi luottaa tuotteen laatuun ja jos laatupoikkeamia on havaittu, on tuote tutkittu Fesconin laboratoriossa, analysoitu ja tulokset on raportoitu heille. Tarvittaessa uudet korvaavat tuotteet ovat saapuneet nopeasti työmaakohteeseen, eikä turhia seisokkeja ole syntynyt. Peltomäki on myös tyytyväinen Fesconin tilausten vastaanottoon ja toimituksiin.

”Tuotteet ovat tulleet ajallaan ja myös yllättävät muutokset lyhyelläkin varoajalla ovat onnistuneet”, kertoo tyytyväinen Peltomäki. 

Pystysaumabetonin pumppaus Fescon Pystysaumabetonin pumppaus

Tuotekehitys tuottaa tulosta

Kehitysyhteistyö on Fesconin yksi liiketoiminnan palvelumuodoista. Fesconilta löytyy vahvaa ammattitaitoa sekä resurssit lähteä erilaisiin kehitysprojekteihin mukaan. Kehitystyöllä tähdätään optimoituun tuotteeseen, joka tuo asiakkaalle mm. kustannussäästöjä sekä työn tuottavuuden kasvua.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme