Julkaistu: 14.04.2023

Golffaajat arvostavat laadukasta pelikenttää

Kotimaisilla golfkenttähiekoilla kentät saadaan huippukuntoon
Fescon hiekat golfkentille

Golfkentät kuntoon ennen kesää

Kevät on jo tullut ja kesä on tulossa. Pelaajat odottavat jo innokkaina kentälle pääsyä. Golfkenttien hoito alkaakin jo siinä vaiheessa, kun lunta on maassa; hiekka nimittäin nopeuttaa lumen ja jään sulamista. 
 
Hiekalla on tärkeä rooli kentänhoidossa. Oikein valittu laadukas hiekka yhdistettynä "dressaukseen" eli hiekan levittämiseen, pitää kentän kasvukerroksen kunnossa. Hiekoituksen yhteydessä tehtävä ilmastus on tärkeää, sillä se auttaa ehkäisemään pintojen tiivistymistä, tekee kasvualustasta paremmin läpäisevän, parantaa ravinteiden imeytymistä, lisää kylvöjen onnistumista ja turvaa juurikasvuston hapensaannin. Hiekan tehtävänä on myös suojata kovassa käytössä olevaa viheriötä kulumiselta. 

 

Kentät tarvitsevat laadukkaita tuotteita kestääkseen

Tarjoamme golfkentille kate-, väylä- ja bunkkerihiekkoja. Valmistamme Katehiekan luonnonhiekasta. Hiekka tarkkuusseulotaan haluttuun jakaumaan ja siitä poistetaan tuotantolaitoksella liiallinen pöly, joka olisi jäädessään haitaksi greenillä. Väylähiekka valmistetaan myös luonnonhiekasta joko märkäseulottuna tai tarkkuusseulottuna. Tarkkuusseulotun tuotteen etuna on hiekan tarkempi raejakauma. Bunkkerihiekka valmistetaan samoilla menetelmillä kuin Väylähiekka  Tarkkuusseulottu bunkkerihiekka valmistetaan USGA:n vaatimusten mukaisesti.
 

Laboratoriopalvelumme auttavat hiekan analysoinnissa

Golfkenttien hiekat valmistamme yleisten kansanvälisten vaatimusten mukaisesti. Tarvittaessa laboratoriopalvelumme  analysoivat nykyisen kentällä olevan hiekan. Tällöin voimme toimittaa tismalleen samaa hiekkaa tai vaihtaa optimoidumpaan hiekkalaatuun.
 

Kysy lisää

Tomi Koota
myyntipäällikkö
puh. +358 40 128 1883
tomi.koota@fescon.fi

Kotimaiset golfkenttähiekat
Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme