Suursäkkisiilo kuivaruuvisiirtimellä

Suursäkkisiilo on varustettu kuivaruuvisiirtimellä, joka siirtää kuivan jauheen siilosta esim. betonimyllyyn. Kuivalaastin varastointikapasiteetti 10 t tai 14 t. 

Asennus

Tarkasta, että toimitettu siilo ja sen sähkölaitteet ovat ehjät. Siilo tulee asentaa tasaiselle ja tukevalle pohjalle pystysuoraan niin ettei kaatumisvaaraa ole. Asiakas vastaa, että siilon perustus kantaa siilon ja siinä säilytettävän laastin kuorman. Siilon kunnon tarkastus on hyvä lisätä työmaan viikoittaiseen työturvallisuustarkastuskierrokseen. 

Huomioi erityisesti seuraavat asiat:

 • Varmistu talviaikana ettei siiloa ole asennettu routivalle pohjalle
 • Tarkista aina, etteivät runsaat sateet aiheuta maan valumista pois siilon jalkojen alta
 • Siiloa saa siirtää vain tyhjänä

Siilon täyttäminen

Varmista ennen täyttöä että siilo on pystysuorassa ja jalustaosa on tukevasti maassa. Avaa siilon kansi  ja varmista ritiläkannen ja säkkileikkurin kunto. Mahdolliset vauriot tulee ilmoittaa Fesconille. Siilon täyttöön tarvitaan työmaalta vastaanottaja siilon päälle avaamaan siilon kansi ja huolehtimaan, että säkki tyhjentyy siiloon kunnolla. Henkilön tulee varmistaa, että siilon kansi suljetaan kunnolla täytön jälkeen. Siilon kansi tulee sulkea niin ettei kovakaan tuuli pääse nostamaan kantta auki.

Laske suursäkki varovasti repijän päälle 2-3 krt säkin pohjan leikkaamiseksi. Älä laske säkin koko painoa terän ja putoamissuojaverkon varaan. Varo, ettei rikkoutuneen säkin paloja pääsee verkon läpi siiloon, ne voivat aiheuttaa ruuvin tukkeutumisen.

Puhdista siilon kansi ja lukitse luukku ennen käynnistämistä.

Kuivaruuvisiirtimen ja siilon käyttö

Aseta betonimylly tai kottikärry ulostuloaukolle

 • Tarkasta, että siilon pohjaventtiili on auki
 • Laita koneen pääkatkaisija päälle ja paina ”ON”-painiketta >> kone käynnistyy

Tarkista pyörimissuunta. Jos pyörimissuunta on väärä, sammuta kone välittömästi painamalla ”OFF” painiketta ja kytkemällä pääkatkaisija pois päältä.

 • Irrota virtakaapeli
 • Käännä pistokkeen sisällä olevaa suunnanvaihdinta ruuvimeisselin avulla 180˚
 • Kytke virtakaapeli päälle ja käynnistä kone

Ongelmatilanteet

Lue läpi sekoittimen vianmääritystaulukko.

Sekoitin ei käynnisty

 • Tarkasta mittaamalla onko kaikki voimavirran vaiheet kunnossa. (valokynällä tarkastus ei riitä)
 • Ohjausyksikön vikavirtasuoja on lauennut, kuittaus valkoisissa yksiköissä pääkytkimestä ja sinisissä yksiköissä muovikannen alta start-nappulasta
 • Tarkista sekoittimen pyörimissuunta, onko voimavirran vaiheet oikein päin? Muuta tarvittaessa voimavirran sähköpistokkeen sisältä.  
 • Mikäli ongelma ei ratkea ota yhteys Fesconin siilohuoltoon puh. 040 3222 851. Huollon työmaakäynneistä veloitetaan mikäli vika johtuu tilaajan virheellisestä käyttötavasta tai toiminnasta, sähköasennuksesta tai puutteellisesta vedenpaineesta
   

Siilon palautus ja puhdistus

 • Kuorma-autolla tulee olla esteetön pääsy siilolle, varaa vähintään 3 m leveä väylä
 • Siilotoimituksen eri osat (ohjauskeskus, rasvaprässi jne.) tulee olla noutoa varten kerättynä yhteen paikkaan ja siilolle tulee olla esteetön pääsy. Sekoitin tulee puhdistaa käyttöohjeiden mukaisesti.
 • Siilo on ehdottomasti TYHJENNETTÄVÄ ennen palautusta. Tyhjentämättömästä siilosta aiheutuvat kustannukset peritään asiakkaalta.

Jätteenkäsittely

Kovettunut tuote ja tyhjät kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

Katso tarkemmat ohjeet ja toimitusehdot:

Suursäkkisiilo kuivaruuvisiirtimellä käyttöohje >>


Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Fescon siilohuolto puh. 040 3222 851

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme