Nanten Akryyli 20N

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Akryylisideaine akryylipinnoitusmenetelmiin.

Soveltuu lattioihin, joihin kohdistuu suuria mekaanisia ja kemiallisia rasituksia. Voidaan asentaa alhaisissa lämpötiloissa. Nopea kuivumisaika helpottaa tilojen käyttöönottoa ja lyhentää tuotantoseisokkeja. Keskiviskoosinen ”all around” sideaine.

Käyttökohteet

  • Elintarvike-ja prosessiteollisuuden tilat
  • Suurkeittiöt ja pesulat
  • Ulkotilat 
  • Lastauslaiturit, jätekatokset ja varastotilat
Sekoitus

Esisekoita haluamasi määrä Nanten Akryyli 20 N sideainetta, arvioi lämpötilan vaikutus tarvittavaan kovettajan määrään ja lisää kovettaja sekoitusastiaan. Jatka sekoittamista noin kahden minuutin ajan. Lisää tarvittava määrä valittua värihiekkaa seoksen joukkoon ja jatka sekoittamista välttäen ilman sekoittamista massan joukkoon.

Sekoitussuhde

Kovettimena käytetään Nanten Akryylikovetinta, jonka määrä on riippuvainen työstölämpötilasta.

1dl kovetinta = 64g.
+30⁰C 1 paino-%
+20⁰C 2 paino-%
+10⁰C 4 paino-%
+3⁰C 5 paino-%

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/C30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteu-den tulee olla alle 95% ja pinnan lämpötilan vähintään 3⁰C yli kastepistelämpötilan. Työn aikana on tilassa olta-va hyvä ilmanvaihto ja ilman suhteellisen kosteuden on oltava < 80%. Työaikaista hajuhaittaa voidaan poistaa alipaineistuksella.

Uusi betonilattia 

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia 

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Työohje

Pinnoitettava alusta on oltava pohjustettu Nanten Akryyli Primerilla (101 tai 107) ja pinnalle tulee olla kylvettynä kynsi/tartuntahiekka. Hyvin sekoitettu Nanten Akryyli 20N massa (sideaine+värihiekat) kaadetaan lattialle vanaksi, josta se levitetään säätölastalla haluttuun kerrosvahvuuteen. Pinta viimeistellään välittömästi teräslastalla. Pinnan struktuuriin voidaan vaikuttaa värihiekan raekoon valinnalla. Nanten Akryylihiertopinnoitteet pintalakataan käyttöympäristöön parhaiten soveltuvalla Nanten Akryyli Sealer 319 tai Sealer 304 pintalakalla.

Nanten 20 N Akryyliä voidaan käyttää kallistuskorjauksissa ja täytöissä. Tuotteella on CE -merkintä myös tasoitestandardin EN 13813 suoritustason vaatimusten mukaan.

 

 

 

 

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään akryylisideaineesta ja paksunnekuidusta (Sylothix) valmistetulla akryylikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt, oikaisut ja kaadot voidaan tehdä Nanten Akryyli 20 N sideaineesta ja täytehiekasta valmistetulla täyttö-/oikaisumassalla. Kerralla tehtävän täytön paksuus ei saa ylittää 15mm.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Materiaalimenekki

3-4 mm kerrosvahvuudella hartsin menekki n. 1,6kg/m2 ja täytehiekan menekki n. 6kg/m2 (sekoitussuhde noin 1:3 paino-osissa ja 1:2 tilavuusosissa). Täytehiekkana käytetään värjättyä kvartsihiekkaa.

Väri Väritön, pinnoituksen väri muodostuu käytetyistä Nanten värihiekoista
Pakkauskoko 20 kg:n muoviastia ja 180 kg:n tynnyri
Varastointi

+5°C …+25°C, varastointiaika enintään 6 kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

(+ 25 C): 0,98 kg/l

Kerrospaksuus

Normaali kerrosvahvuus n. 4 mm, lämmön rasittamilla alueilla suositellaan 6 mm kerrosvahvuutta.

Alin käyttölämpötila

+3⁰C

Käyttöaika (+20°C) Lattialle kaadettuna n. 15min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Pinnoitettavissa 45-60 min kuluttua. Täysin kuormitettavissa n. 2 h kuluttua.

Puristuslujuus

Luokka II: > 50 N/mm²

Tartuntalujuus

> 1,5 N/mm²

Vetolujuus

8,2 N/mm2 (ISO 527)

Paloluokka Efl
Vesihöyryn läpäisevyys

Luokka III: SD >50 m

Vedenläpäisykyky

w < 0,1 kg/m2 x h 0,5

Ilman suhteellinen kosteus Työn aikana on tilassa oltava hyvä ilmanvaihto ja ilman suhteellisen kosteuden on oltava < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitetään säätölastalla haluttuun kerrosvahvuuteen
Viskositeetti

(+25C): 130-170 mPas

VOC-pitoisuus

VOC < 10 g/l EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500g/l (2010)

Olympiastadion

Yleisiin tiloihin, kuten aula- ja eteistiloihin valikoitui kulutuksen kestävä sileä epoksipinnoite (SL Bio). Märkätiloihin Nanten System TR.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme