Nanten Matacryl

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Kaksikomponenttinen polyuretaanimodifioitu elastinen, nopeasti kovettuva, akryylipohjainen (MMA) vesitiivis membraanieriste betonirakenteille.

Nopean reaktioajan ansiosta tarvittavat jatkokäsittelyt voidaan tehdä valmiiksi jo muutaman tunnin kuluessa. Säilyttää elastisen ominaisuutensa myös erittäin alhaisessa lämpötilassa. Vesieristävyyden varmistamiseksi vähimmäiskalvovahvuuden on oltava 1,5 mm.

Käyttökohteet

  • Tiloihin, joihin kohdistuu jatkuvan vesirasituksen lisäksi korkeita lämpötiloja /lämpöshokkeja, kovaa mekaanista ja kemiallista rasitusta.
  • Käytetään halkeamia silloittavana pinnoitteena ja/tai vesieristeenä Nanten System TR:n vesitiiviinä välikerroksena.
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN MATACRYL 25 KG 15423 25 kg

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla max. 95% ja pinnan lämpötilan vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman suhteellisen kosteuden olla alle 90%.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan pintahionnalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Paikkaukset

Vesitiiveyden varmistamiseksi lattiakaivojen ympärille piikataan 2-3cm syvä ja noin 5cm leveä viiste, joka täytetään ennen pinnoitusta akryylisideaineen ja täytehiekan seoksesta valmistetulla täytemassalla. Samoin toimitaan muissa vastaavanlaisissa liittymärakenteissa. Akryylitäytemassalla tehdään mahdolliset kaatokorjaukset ja muut tarvittavat täytöt.

Pohjustus

Kuivalla alustalla (Betonin RH < 95%) pohjustus tehdään Nanten akryyli primer 101:lla. Kostealla alustalla (Betonin RH < 98%) pohjustus tehdään kostean betonin pohjustimella Nanten akryyli primer 107.

Sekoitus

Arvioi tarvittava määrä Matacryl membraania ottaen huomioon käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Huomioi lämpötilan vaikutus kovettajan määrään. Esisekoita hartsiosa omassa astiassaan. Lisää astiaan tarvittava määrä katalyyttijauhetta ja sekoita seosta hidaskierroksisella sekoittajalla n. 2min. Vältä ilman sekoittamista massan joukkoon.

Sekoitussuhde

Kovettimena/katalyyttinä käytetään Nanten Akryylikovetinta (50 % di-bentsoyyliperoksidi).
1 dl kovetinta = 64 g.
Kovettimen määrä lämpötilan mukaan.
+30⁰C 1 paino-%
+20⁰C 2 paino-%
+10⁰C 4 paino-%
+3⁰C 5 paino-%

Riittoisuus

Matacryl hartsia n. 1,9 kg/m2 (suurkeittiö yms. olosuhteissa vaadittava 1,5 mm kalvovahvuus)

Työohje

Tasalaatuiseksi sekoitettu massa kaadetaan alustalle vanaksi ja levitetään säätölastalla haluttuun kerrospaksuuteen. Pinta viimeistellään välittömästi teräslastalla. Massan kovetuttua se lakataan Nanten Akryyli Sealer 319 tai 304.

Nanten System TR :n yhteydessä telataan Matacryl membraanin päälle uusi pohjustuskerros elastista Nanten Sealer 319 käyttäen. Pohjustuskerroksen päälle kylvetään työn edistymisen myötä tartuntahiekka System TR massapinnoitteen (Nanten 20 N Akryyli) levittämisen helpottamiseksi. Käsiteltävässä tilassa on järjestettävä tehokas ilmanvaihto. Huono ilmanvaihto hidastaa tuotteen kuivumista. 

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Väritön
Pakkauskoko 25 kg metalliastia
Varastointi

+5°C …+20°C, varastointiaika enintään 6 kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

1,23 g/l

Käyttölämpötila

+3°C…+30°C

Käyttöaika Noin 15 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Täysin kuormitettavissa n. 3 h kuluttua.

Tartuntalujuus

B2.0

Kulutuskestävyys

AR0,5

Palokäyttäytyminen Efl
Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Ohenne Ei ohenneta.
Levitystapa Levitetään säätölastalla ja viimeistellään teräslastalla
Viskositeetti

100-130 mPas, DIN 53214.

Työvälineiden pesu Nanten akryylipesuaine
Murtovenymä n. 400% (DIN 53455)

Olympiastadion

Yleisiin tiloihin, kuten aula- ja eteistiloihin valikoitui kulutuksen kestävä sileä epoksipinnoite (SL Bio). Märkätiloihin Nanten System TR.

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme