Nanten Akryyli 216

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Korkea viskoosinen nopeasti kovettuva elastinen sideaine Nanten akryylipinnoitusmenetelmiin. Ei sisällä veteen liukenevia pehmentimiä. Voidaan asentaa alhaisissa lämpötiloissa.

Käyttökohteet

  • Elintarvike-ja prosessiteollisuuden tilat
  • Suurkeittiöt ja pesulat
  • Ulkotilat 
  • Lastauslaiturit, jätekatokset ja varastotilat
Sekoitus

Esisekoita haluamasi määrä Nanten Akryyli 216, arvioi lämpötilan vaikutus tarvittavaan kovettajan määrään ja lisää kovettaja sekoitusastiaan. Jatka sekoittamista noin kahden minuutin ajan.

Sekoitussuhde

Kovettimena käytetään Nanten Akryylikovetinta, jonka määrä riippuu työstölämpötilasta.

1dl kovetinta = 64g.

Kovettimen määrä lämpötilan mukaan.


+30⁰C 1 paino-%
+20⁰C 2 paino-%
+10⁰C 4 paino-%
+3⁰C 5 paino-%

Riittoisuus

3-4 mm kerrosvahvuudella kylvämällä tehtävässä pinnoitusmenetelmässä hartsin menekki on n. 1,7kg /m2 ja täytehiekan menekki n. 6kg /m2 (se-koitussuhde n. 1:3 paino-osissa ja 1:2 tilavuusosissa). Täytehiekkana käytetään värjättyä kvartsihiekkaa.

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/C30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteu-den tulee olla alle 95% ja pinnan lämpötilan vähintään 3⁰C yli kastepistelämpötilan. Työn aikana on tilassa olta-va hyvä ilmanvaihto ja ilman suhteellisen kosteuden on oltava <80 %. Työaikaista hajuhaittaa voidaan poistaa alipaineistuksella.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Metallialusta tai keraaminen laatta

Metallialustat on suihkupuhdistettava riittävään tasoon. Keraamisten laattojen tulee olla kiinni alustassaan. Laattojen pinta karhennetaan hiomalla lasitusta. Laatoitetulle alustalle on syytä tehdä ylitäyttö/tasauskerros akryylimassalla, jotta sauman kohdat eivät näy valmiissa pinnoitteessa.

Työohje

Hiertopinnoitus tehdään Nanten Akryyli Primerilla 101 tai 107 pohjustetulle alustalle. Hyvin sekoitettu Nanten Akryyli 216 ja käytettävä täytehiekkaseos kaadetaan lattialle vanaksi, josta se levitetään säätölastalla haluttuun kerrosvahvuuteen. Pinta viimeistellään välittömästi teräslastalla.

Kylvämällä (broadcast menetelmä) tehtäessä Akryylin päälle sirotellaan valittua täytehiekkaa. Akryyli kylvetään täyteen hiekkaa ja pinnoitteen kovetuttua harjataan ylimääräinen hiekka pois. Väli/membraanikerroksena käytettäessä elastinen Akryyli 216 levitetään pohjustetulle alueelle 1-1,5 mm kerrosvahvuuteen. Ennen jatkokäsittelyä suosittelemme uuden pohjustuskäsittelyn tekoa Nanten Primerilla varsinaisen pinnoituskerroksen tartunnan varmistamiseksi. Nanten Akryylihiertopinnoitteet pintalakataan käyttöympäristöön parhaiten soveltuvalla Nanten Akryyli Sealer 304 tai Sealer 319 pintalakalla.

Käyttöönotto

Pintalakattavissa n. 60 min kuluttua. Täysin kuormitettavissa n. 2h kuluttua.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Väritön
Pakkauskoko 20 kg:n muoviastia ja 180 kg:n tynnyri
Varastointi

+5°C - +20°C, varastointiaika enintään 6kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

0,99 kg /l

Käyttölämpötila

+3°C - +30°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna n. 15 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Pintalakattavissa n. 60 min kuluttua. Täysin kuormitettavissa n. 2h kuluttua.

Puristuslujuus

Pinnoitusmenetelmä > 82 MPa

Tartuntalujuus

> 2,5 MPa

Vetolujuus

10,5 MPa

Paloluokka Efl-S1
Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Ohenne Ei ohenneta.
Levitystapa Säätölastalla ja viimeistely teräslastalla.
Viskositeetti

(+25°C): 620-680 mPas, DIN 53018

VOC-pitoisuus

VOC <0g/l. EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500g/l (2010)

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme