Nanten ColorPUR 6-9 mm

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

3-komponenttinen hybridi polyuretaani-sementtipinnoite. Tuotteelle on myönnetty Eurofins sisäilmasertifikaatti: Eurofins Indoor Air Comfort Gold.

 

  • Korkea lämpö-, kemikaali- ja mekaaninen kesto
  • Erinomainen kuuman veden ja jatkuvan kosteudelle altistumisen kesto
  • Karhea pintakäsittely vähentää liukkautta
  • Vähäpäästöinen

Käyttökohteet

Elintarvike-, ruoka ja kemianteollisuuteen, etenkin silloin, kun kohteessa vaaditaan korkeaa kemikaali- ja orgaanisten happojen kestoa ja lattia altistuu kuumalle vedelle ja höyrypesulle. 

  • Elintarvike-, ruoka- ja kemianteollisuuden tilat
  • Panimot
  • Meijerit
  • Erittäin vaativat teollisuuden tilat
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN ColorPUR 6-9 mm SARJA 31,5 kg 15506 31,5 kg
NANTEN ColorPUR Part A 2,5 kg 15511 2,5 kg
NANTEN ColorPUR Part B 2,6 kg 15521 2,6 kg
NANTEN ColorPUR 6-9 mm Part C 26,4 kg 15536 26,4 kg

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 95% ja pinnan lämpötilan vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja suhteellisen kosteuden alle 80%.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Tartuntaurat (ankkuriurat)

Tartuntaurat tehdään valmistajan ohjeistuksen mukaisesti. Ne tulee tehdä pinnoitettavan alueen reunoille ja läpivientien sekä tolppien / pylväiden ympärille. Tartuntauran syvyys ja leveys on kaksi kertaa pinnoitteen paksuus.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten ColorPUR Primerilla. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu ehjä yhtenäinen kalvo. Tarvittaessa pohjusteeseen kylvetään tartuntahiekkaa helpottamaan pinnoitteen levitettävyyttä.

Sekoitus

Nestemäiset komponentit A ja B kaadetaan sekoitussankoon ja sekoitetaan koneellisesti 30 sekuntia. Varmista, että pakkaukset ovat kokonaan tyhjät ennen sekoittamista. Lisää pigmentti. Kun nestemäinen hartsisekoitus on tasainen, lisää puolet komponentti C:stä ja sekoita n. 1min, kunnes seos on tasainen. Varmista, että puolet komponentti C:stä on kokonaan sekoittunut hartsiin. Toista sitten lisäten toinen puolikas komponentti C:stä. Sekoitusaika saattaa vaihdella jonkun verran riippuen ympäristön ja materiaalin lämpötiloista. Kun seos on tasainen ja paakuton, tuo materiaali työstöalueelle viipymättä. 

Riittoisuus

6 mm paksuudella: 13.14 kg/m²
9 mm paksuudella: 19.71 kg/m²
Riittoisuuteen vaikuttaa alustan tasaisuus, huokoisuus ja lämpötila.

Huomautukset

Komponentit on sekoitettava koneellisesti. Ideaali ympäristön ja asennusaikaisen lämpötilan haitari on +12°C ja +25°C välillä. On tärkeää ottaa huomioon kastepisteen vaikutus välttääksesi kosteuden syntyä pohjusteessa. Asennusohjeet tulee lukea huolellisesti ennen pinnoittamista.

Työohje

Levitä pinnoite haluttuun kerrosvahvuuteen esim. säätölastan avulla ja viimeistele pinta piikkitelaamalla.

Kun halutaan karhea pinta, kylvetään märälle pinnalle esimerkiksi kvartsihiekkaa. Hiekan koko määrittelee karheusluokan. Kun pinnoite on kovettunut, poistetaan ylimääräinen kvartsihiekka harjaamalla/imuroimalla. Nanten ColorPUR Topcoat levitetään (0,6-0,8 kg/m2) kumilastalla ja viimeistellään telaamalla.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Harmaa, kerma, ruskeankeltainen, punainen ja vihreä. Himmeä.
Pakkauskoko A osa: 2,5 kg polyoli emulsio, B osa: 2,6 kg polyisosyaniitti, C osa: 26,4 kg täyteaineet. Sarja yhteensä 31,5 kg. Pigmentti 0,300 kg. Tilaustuotteena C-komponentti saatavana valmiiksi värjättynä minimitoimitusmäärä 4000 kg.
Varastointi

Avaamaton pakkaus 6 kk. Kaikki komponentit tulee säilyttää suojan alla ja irti maasta, kuivassa tilassa +5°C …+25°C:ssa. Tämä on erityisen tärkeää komponentti C:lle, joka saattaa kovettua ja paakkuuntua, jolloin se on käyttökelvoton. Pidä kaikki osat suojassa jäätymiseltä, myös kuljetuksen ajan. Suora auringonpaiste tai muu voimakas lämmönlähde aiheuttaa epätasaisen lämpötilojen nousun varastoiduissa materiaaleissa. Tällaista tuotetta ei tule käyttää ennen kuin lämpötila on tasaantunut, muuten asennuksessa saattaa esiintyä epätasaisuutta.

Sekoitusaika Noin 2 minuuttia. Sekoitusaika saattaa vaihdella jonkun verran riippuen ympäristön ja materiaalin lämpötiloista.
Tiheys

2.19 kg/cm3

Käyttölämpötila

+12°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna n. 15 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kävelyliikenteen kestävä 8 h, mekaanisen rasituksen kestävä 24 h ja kemiallinen kestävyys 7 vrk.

Puristuslujuus

60 N/mm2

Tartuntalujuus

B2 > 2 N/mm2

Vetolujuus

7 N/mm2

Taivutusvetolujuus 16 N/mm2
Palokäyttäytyminen Bfl -s1
Lämmönkestävyys

6 mm: -20°C...+90°C

9 mm: -20°C...+120°C

Lämpölaajentumiskerroin 1,4x10-5/°C 

Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitä pinnoite haluttuun kerrosvahvuuteen esim. säätölastan avulla ja viimeistele pinta piikkitelaamalla.
Työvälineiden pesu Puhdista heti käytön jälkeen Nanten PU Ohentimella

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme