Nanten ColorPUR SL 4 mm

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

3-komponenttinen polymeerien ja sementin muodostama polyuretaanipohjainen hybridipinnoite. Tuotteelle on myönnetty Eurofins sisäilmasertifikaatti: Eurofins Indoor Air Comfort Gold.

  • Hyvä lämpö-, mekaaninen- ja kemikaalikesto
  • Läpäisemätön, tiivis ja erinomaisesti levittyvä sileä pinnoite
  • Kalvovahvuus 4 mm
  • Kiiltoaste himmeä
  • Riittoisuus ±8 kg/m2 

Käyttökohteet

  • Elintarvike-, ruoka- ja kemianteollisuuden tilat
  • Panimot
  • Meijerit
  • Erittäin vaativat teollisuuden tilat
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN ColorPUR SL 4 mm SARJA 20,1 kg 15501 20,1 kg
NANTEN ColorPUR Part A 2,5 kg 15511 2,5 kg
NANTEN ColorPUR Part B 2,6 kg 15521 2,6 kg
NANTEN ColorPUR SL 4 mm Part C 15 kg 15531 15 kg

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 95% ja pinnan lämpötilan vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja suhteellisen kosteuden alle 80%.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Tartuntaurat (ankkuriurat)

Tartuntaurat tehdään valmistajan ohjeistuksen mukaisesti. Ne tulee tehdä pinnoitettavan alueen reunoille ja läpivientien sekä tolppien / pylväiden ympärille. Tartuntaurat tehdään pinnoitettavan alueen reunoille ja läpivientien sekä tolppien/pylväiden ympärille. Tartunta uran syvyys ja leveys on kaksi kertaa pinnoitteen paksuus.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten ColorPUR Primerilla. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu ehjä yhtenäinen kalvo. Tarvittaessa pohjusteeseen kylvetään tartuntahiekkaa helpottamaan pinnoitteen levitettävyyttä.

Sekoitus

Nestemäiset komponentit A ja B kaadetaan sekoitussankoon ja sekoitetaan 30 sekuntia. Varmista, että pakkaukset ovat kokonaan tyhjät ennen sekoittamista. Kun nestemäinen hartsisekoitus on tasainen, lisää puolet komponentti C:stä ja sekoita noin 1 minuuttia, kunnes seos on tasainen. Varmista, että puolet komponentti C:stä kokonaan sekoittunut hartsiin. Toista sitten lisäten toinen puolikas komponentti C:stä. Sekoitusaika saattaa vaihdella jonkun verran riippuen ympäristön ja materiaalin lämpötiloista. Kun seos on tasainen ja paakuton, tuo materiaali työstöalueelle viipymättä. Levitä pinnoite haluttuun kerrosvahvuuteen esim. Säätölastan avulla ja viimeistele pinta piikkitelaamalla.

Huomautukset

Komponentit on sekoitettava koneellisesti. Ideaali ympäristön ja asennusaikaisen lämpötilan haitari on +12°C ja +25°C välillä. On tärkeää ottaa huomioon kastepisteen vaikutus välttääksesi kosteuden syntyä pohjusteessa.

Työohje

Levitä pinnoite haluttuun kerrosvahvuuteen esim. säätölastan avulla ja viimeistele pinta piikkitelaamalla.

Työvälineiden pesu

Puhdista työkalut heti käytön jälkeen Nanten PU ohentimella.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Harmaa, kerma, ruskeankeltainen, punainen ja vihreä
Pakkauskoko A osa 2,5 kg polyoli emulsio, B osa 2,6 kg polyisosyaniitti, C osa 15 kg, täyteaineet Sarja yhteensä 20,1 kg, Pigmentti 0,5-0,7 kg
Varastointi

Avaamaton pakkaus 6 kk. Kaikki Nanten ColorPUR systeemin komponentit tulee säilyttää suojan alla ja irti maasta, kuivassa tilassa yli +5°C:ssa ja alle +25°C:ssa. Tämä on erityisen tärkeää komponentti C:lle, joka saattaa kovettua ja paakkuuntua, jolloin se on käyttökelvoton. Pidä kaikki osat suojassa jäätymiseltä, myös kuljetuksen ajan. 

Suora auringonpaiste tai muu voimakas lämmönlähde aiheuttaa epätasaisen lämpötilojen nousun varastoiduissa materiaaleissa. Tällaista tuotetta ei tule käyttää ennen kuin lämpötila on tasaantunut, muuten asennuksessa saattaa esiintyä epätasaisuutta.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

2.0 kg/dm³

Käyttölämpötila

+12°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna n. 15 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kävelyliikenne 8 h, mekaaninen rasitus 24 h, kemiallinen kestävyys 7 päivää

Puristuslujuus

52 N/mm²

Tartuntalujuus

B2 > 2 N/mm2

Vetolujuus

7 N/mm²

Palokäyttäytyminen Bfl-S1
Lämmönkestävyys

-20°C…+70°C, satunnaista altistumista +90°C

Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Levitystapa Levitä pinnoite haluttuun kerrosvahvuuteen esim. säätölastan avulla ja viimeistele pinta piikkitelaamalla.
Työvälineiden pesu Nanten PU Ohentimella

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme