Nanten Epoxy Barrier

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen rakenteissa esiintyvien haitallisten yhdisteiden ja jäämien (VOC, PAH, PCB) asbestin, kaseiinin, mikrobien sekä radonin ja muiden kaasujen kapselointiaine.

  • Käyttöturvallinen, vähäpäästöinen ja liuotteeton. Täysin vesitiiviinä estää myös kosteuden pääsyn alla oleviin rakenteisiin esim. laattojen saumoista ja ehkäisee mahdollisten vaurioiden syntyä.
  • Betonialustassa esiintyvien sisäilmaongelmia aiheuttavien haitta-aineiden ja ongelmayhdisteiden kapselointiin saneerauskohteissa. Käytetään sulkevana kerroksena pinnoitteiden ja päällysteiden alla ja on useiden tasoitteiden kanssa yhteensopiva.

Käyttökohteet

  • Betonialustassa esiintyvien haitta-aineiden kapselointiin
  • Saneerauskohteet
  • Käytetään sulkevana kerroksena pinnoitteiden alla
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN EPOXY BARRIER A-OSA 6 KG 15700 6 kg
NANTEN EPOXY BARRIER B-OSA 3 KG 15799 3 kg

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin vetolujuuden pitää olla vähintään 1,5 MPa, ja alustan suhteellisen kosteuden tulee olla alle 95 % tai 4,5 paino % ja pinnan lämpötilan vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Kapselointikäsittelyn kuivumisen aikana tulee ympäröivän ilman ja alustan lämpötilan olla yli +10⁰C ja suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Epoxy Barrieria voidaan käyttää Nanten pinnoitusmenetelmien pohjusteena.
Sekoitettu Epoxy Barrier kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään telalla/kumilastalla. Menekki noin 0,2-0,3 kg/m2.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. Nanten HM Epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä.

Sekoitus

Esisekoita Epoxy Barrier sulkuepoksin A-osa ja B-osa huolellisesti omissa astioissaan. Yhdistä komponentit toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kolmen minuutin ajan välttäen ilman sekoittamista massan joukkoon. Älä osita komponentteja.

Sekoitussuhde

Paino-osissa 2:1
A-osa 1,7 tilavuusosa ja B-osa 1 tilavuusosa.

Riittoisuus

Kapseloinnissa menekki on noin 0,75 kg/m2 alustan huokoisuudesta riippuen.

Kapselointikäsittely 1 / Pinnoitus

Kapseloinnissa levitetään Epoxy Barrieria pohjustuskerrokseksi noin 0,35 kg/m2. Kuivuneen pohjustuskerroksen päälle levitetään ristiin toinen runsas kerros noin 0,4 kg/m2 Epoxy Barrier sulkuepoksia. Kohteeseen valittu Nanten pinnoitustuote tulee levittää viimeistään 48 h kuluessa kapseloinnista. Nanten HM BIO hiertoepoksipinnoitusmenetelmien käytön yhteydessä on kapselointikäsittelyn päälle tehtävä uusi pohjustus/kynsihiekoitus tartunnan varmistamiseksi ja hiertopinnoitteen levitettävyyden helpottamiseksi. Kapselointikäsittelyn päällä voidaan käyttää kaikkia Nanten lattiapinnoitteita.

Kapselointikäsittely 2 / Päällystys

Epoxy Barrier + erilaiset lattiapäällysteet

Lattiapäällysteiden (muovimatto, laminaatti, klinkkeri, parketti, puristelaatat yms.) yhteydessä tehtävissä kapselointikäsittelyissä levitetään Epoxy Barrieria betoni tai tasoitepinnalle pohjustuskerrokseksi noin 0,35 kg/m2. Kuivuneen pohjustuskerroksen päälle levitetään ristiin toinen kerros Epoxy Barrieria noin 0,4 kg/m2.

Mekaaninen tartunta

Märkä Epoxy Barrier kylvetään täyteen 0,3 - 0,8 mm kvartsihiekkaa päällystystöiden yhteydessä käytettävien lattiatasoitteiden tai kiinnityslaastin tartunnan varmistamiseksi.

Kemiallinen tartunta

Kovettuneen Epoxy Barrierin päälle levitetään yhteensopiva tartuntapohjuste (esim. Fescon Oy) valitun tasoitteen tartunnan varmistamiseksi. Lattiatasoitteen soveltuminen aiottuun käyttötarkoitukseen ja asentamiseen tarvittavat ohjeet on varmistettava tuotteen valmistajalta.

Kapselointikäsittelyt / seinän ja lattian liittymät ja läpiviennit

Liittymärakenteiden tiiveyden varmistamiseksi käytetään yhteensopivia esim. Fescon Oy tiiviste-/vahvikenauhoja.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Vaalea neste
Pakkauskoko A-osa 6 kg ja B-osa 3 kg astiassa. Sarja yhteensä 9 kg.
Varastointi

+5°C …+25°C, varastointiaika enintään 6 kk. Varastoitava tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kolme minuuttia
Tiheys

Seos 1,11 kg/l

Käyttölämpötila

+15°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna 20 - 30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 11 h (+25°C) ja 21 h (+15°C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä noin 24 h (+25°C) ja > 24 h (+15°C).

Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Ohenne Ei ohenneta.
Levitystapa Levitys telalla, kampalastalla tai kumilastalla.
VOC-pitoisuus

1 g/l (käyttövalmis seos)

EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500 g/l (2010)

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme