Nanten F Primer

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Nopeasti kuivuva epoksipohjuste kuivien betonialustojen pohjustamiseen. Käytetään yhdessä Nanten HM A-osan kanssa.

  • Erittäin hyvin betonin huokosiin tunkeutuva ja hyvän tartunnan muodostava pohjuste
  • Liuotinvapaa

Käyttökohteet

  • Kehitetty betonilattioiden nopeaksi pohjustusaineeksi epoksi- ja polyuretaanipinnoitteiden käytön yhteydessä
  • Julkiset tilat
  • Teollisuus
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN HM BIO A-OSA 10 L 15005 10 l
NANTEN F PRIMER B-OSA 2,5 L 15798 2,5 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 95% ja pinnan lämpötilan vähintään +3°C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15 °C ja suhteellisen kosteuden alle 80%.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. Nanten HM Bio epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt, oikaisut ja kaadot voidaan tehdä HM Bio epoksista ja täytehiekasta (0,1 – 0,6 mm) valmistetulla täyttö-/oikaisumassalla.

Sekoitus

Esisekoita Nanten HM Bio A-osa ja F Primer B-osa omissa astioissaan. Arvioi tarvittava seosmäärä, huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan, välttäen ilman sekoittamista massan joukkoon.

Sekoitussuhde

HM A‐osa 10 tilavuusosaa ja F Primer B‐osa 2,5 tilavuusosaa.

Riittoisuus

Betonin huokoisuudesta riippuen 0,25 – 0,35 l/m2. Huokoiset pinnat saattavat vaatia toisen käsittelykerran, jotta kaikki huokoset sulkeutuvat ja pintaan saadaan yhtenäinen ja ehjä kalvo.

Työohje

Sekoitettu F Primer seos kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään kumilastalla ja/tai telalla. Levitä tarvittaessa toinen käsittelykerta n. 3-5 tunnin kuluttua, kuitenkin enintään vuorokauden (24 h) kuluttua pohjustuksesta. Jos pinnoitus tullaan tekemään hiertomassapinnoiteella, kylvetään pohjusteen päälle tartuntahiekkaa hiertomassan levittyvyyden helpottamiseksi. Käsiteltävässä tilassa tulee olla hyvä ilmanvaihto. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten että pintaan muodostuu ehjä, tiivis ja yhtenäinen kalvo. Älä kaavi astioiden reunoille jäävää seosta lattialle.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Väritön
Pakkauskoko HM A-osa 10 l peltiastiassa, F Primer B-osa 2,5 l muoviastiassa.
Varastointi

+5°C…+25°C, varastointiaika enintään 12 kuukautta. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

1,1 kg/l

Käyttölämpötila

+15°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna 13 - 15 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva n. 4 h (+25°C) ja 8 h (+15°C). Kuiva n. 10 h (+25°C) ja n. 12 h (+15°C).

Palokäyttäytyminen Efl
Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Ohenne F Primeria ei normaalisti ohenneta.
Levitystapa Levitys kumilastalla ja/tai telalla ja pensselillä.
VOC-pitoisuus

< 1 g/l (käyttövalmis seos)

EU VOC 004/42/EC (cat A/j) max. 500 g/l (Cat. A/j, 2004/42/EC)

Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme