Nanten ESD Primer

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen sähköä johtava epoksipohjuste Nanten ESD pinnoitusmenetelmiin.

  • Käytetään staattisen sähkön hallintaa vaativien tilojen pohjusteena Nanten ESD pinnoitusmenetelmissä tiloissa, joissa pinnoitteelta edellytetään IEC EN 61340-5-1 tai PSK 2703 standardien mukaista sähkön johtavuutta.
  • Erittäin hyvä johtavuus, hyvä tartunta alustaan ja nopea kuivuminen.

Käyttökohteet

  • Elektroniikkateollisuus
  • Lääketeollisuus
  • Kemianteollisuuden tuotanto- ja kokoonpanotilat
  • Sairaaloiden leikkaussalit
  • IT-konesalit
  • Tilat, joissa staattinen sähkö aiheuttaa ongelmia
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN ESD PRIMER A-OSA 15,5 L 15704 15,5 l
NANTEN ESD PRIMER B-OSA 3,1 L 15794 3,1 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 95% ja pinnan lämpötilan vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15°C ja ilman suhteellisen kosteuden RH <80%.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM Epoksilla. Kosteilla betonialustoilla, joiden suhteellinen kosteus on suurempi kuin 95%, on pohjusteena käytettävä kostealle betonille soveltuvaa Nanten M Primeria. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset ja muodostaa yhtenäisen tiiviin ja ehjän kalvon. Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. Nanten HM Epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Tarvittaessa pohjan epätasaisuudet on ylitasattava epoksimassalla. ESD pinnoitusmenetelmät vaativat tasaisen alustan.

ESD Pohjustuskäsittely

Maadoitukseen käytettävät kupariteipit kiinnitetään suunnitelman mukaisesti kovettuneen HM Epoksin pinnalle. Maadoituspisteitä tulee olla kaksi kappaletta /huonetila. Nanten ESD pinnoitusmenetelmien varsinainen pohjustuskäsittely tehdään johtavalla Nanten ESD Primerilla.

ESD pohjustus

Sekoitettu massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään telalla. Pohjusteeseen sirotellaan johtavaa ESD hiekkaa pinnoitteen tartunnan parantamiseksi ja ESD Hiertopinnoitteen levitettävyyden helpottamiseksi. ESD Primerin menekin tulee olla yli 0,35 l/m2. Pohjustuskerroksen tulee olla tasavahva.

Sekoitus

Esisekoita ESD Primerin A-osa ja B-osa omissa astioissaan. Yhdistä komponentit toisiinsa sekoitusastiassa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittamista massan joukkoon.

Sekoitussuhde

A-osa 5 tilavuusosaa ja B-osa 1 tilavuusosa. Sekoita aina molemmat komponentit keskenään.

Riittoisuus

Menekki noin 0,35 l/m2

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Musta
Pakkauskoko A-osa 15,5 l peltiastiassa. B-osa 3,1 l muoviastiassa.
Varastointi

+5°C…+25°C, varastointiaika enintään 6 kk. Varastoitava tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

n. 1,20 kg/l, käyttövalmis seos.

Käyttölämpötila

+15°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna 15 - 20 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 5 h (+25°C) ja 10 h (+15°C). Kuiva, voidaan pinnoittaa 12-24 h kuluttua, lämpötilasta riippuen.

Tartuntalujuus

B2.0

Palokäyttäytyminen Efl
Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Ohenne Tuotetta ei saa ohentaa.
Levitystapa Levitys kumilastalla tai telalla.
VOC-pitoisuus

< 350 g /l (käyttövalmis seos)

(EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500 g/l (2010)

Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme