Nanten PU Bio

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen, M1-luokiteltu, liuotteeton, itsestään siliävä polyuretaanipinnoite.

Ympäristökuormitusta vähentävä elastinen lattiapinnoite, joka soveltuu betonin lisäksi metalli, asfaltti ja vanerialustoille. Vähäpäästöinen.

Pinnoite kestää hyvin kulutusta, iskuja sekä lämpöshokkeja. Lisäksi pinnoitteella on myös hyvä kemikaalinkestävyys/luokka II.

Telattuna kalvopaksuus 0,5 mm, massapinnoitteena 2 mm.

Käyttökohteet

  • Kovan ja keskiraskaan kulutukset alaiset tilat 
  • Sairaalat ja terveyskeskukset 
  • Koulut ja päiväkodit 
  • Toimistot 
  • Myymälät 
  • Tuotanto- ja varastotilat
Sekoitus

Esisekoita Nanten PU Polyuretaanipinnoitteen A-osa ja B-osa omissa astioissaan. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittajalla noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massaan. Kaada seos toiseen astiaan ja lisää tarvittava määrä täytehiekkaa seokseen samalla sekoittaen ja jatka sekoittamista vielä noin yhden minuutin ajan.

Sekoitussuhde

A-osa 3 tilavuusosaa ja B-osa 1 tilavuusosa.

Riittoisuus

2 mm kalvovahvuudella 1,5l/m2, kun täytehiekkaa on lisätty n. 1,5kg/m2.

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/C30 ja kulutus-kestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 90% ja pinnan lämpötilan vähintään 3⁰C yli kastepisteläm-pötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 70%. Varmista pinnoitteen soveltu-vuus pinnoitettavalle alustalle.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Asfalttialusta

Alusta jyrsitään kevyesti. Jos asfaltin kunto on hyvä, voidaan käyttää teräsharjausta ja sinkopuhdistusta. Bitumia liuottavia pesuaineita ja ohentimia ei saa käyttää.

Vanerialusta

Levyjen pitää olla kiinni alustassaan ja alustan kuiva. Levyjen pinta hiotaan ja pölyt imuroidaan pois huolellisesti. Levysaumat ja ruuvinkannat kitataan pinnoitteesta sekoitetulla kitillä.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM Epoksi Primerilla tai PU Bio polyuretaanipinnoitteella. Betonialustoilla tarvittaessa ohennus. Kosteilla betonialustoilla, joiden suhteellinen kosteus on >90%, käytetään Nanten M Primeria. Käsiteltävään tilaan on järjestettävä hyvä ilmanvaihto. Asfaltti- ja vanerialustalla ei saa käyttää ohenninta, vaan tuote levitetään pohjusteeksi sellaisenaan. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Tee tarvittaessa toinen käsittely.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. PU Bio pinnoitteesta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla kitillä. Laajemmat oikaisut voidaan tehdä Nanten PU Bio pinnoitteesta ja täytehiekasta (0,1-0,6mm) valmistetulla oikaisumassalla.

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on suoritettava karhennushionta ja hiontapölyn poisto. Sekoitettu massa kaadetaan lattialle lammikoksi tai yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen työn edistymisen myötä pinta rullataan piikkitelalla ilmakuplien poistamiseksi. Sekoitusastiaa ei saa kaapia tai valuttaa pinnoitettavalle alustalle.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Sävytettävissä Nanten ja RAL värikarttojen mukaan.
Pakkauskoko A-osa 15l peltiastiassa ja B-osa 5l muoviastiassa tai 205l tynnyrissä.
Varastointi

Varastoitava lämpimässä (+5 – 25°C), tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan, enintään 6 kk.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

1,15…1,17kg/l, käytetyn väripastan määrästä riippuen.

Käyttölämpötila

+15°C…+25°C

Käyttöaika Astiassa n. 15 min. Lattialle kaadettuna n. 20-30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 4h (+25°C) ja 7h (+15°C). Kevyen liikennöinnin kestävä n. 12h (+25°C) ja n. 24h (+15°C).

Vetolujuus

> 1,5 N/mm2

Paloluokka Bfl-S1
Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Ohenne Ei ohenneta.
Levitystapa Levitys hiekkatäytteisenä säätölastalla tai hammastetulla teräslastalla. Ilman hiekkaa levitys säätölastalla.
VOC-pitoisuus

Käyttöseoksen VOC 0 g /l. EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500 g/l (2010)

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme