Nanten PU Bio

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen, M1-luokiteltu, itsestään siliävä polyuretaanipinnoite.

  • Elastinen lattiapinnoite, joka soveltuu betonin lisäksi metalli, asfaltti ja vanerialustoille
  • Vähäpäästöinen
  • Pinnoite kestää hyvin kulutusta sekä iskuja. Lisäksi pinnoitteella on myös hyvä kemikaalinkestävyys
  • Telattuna kalvopaksuus 0,5 mm, massapinnoitteena 2 mm

Käyttökohteet

  • Kovan ja keskiraskaan kulutukset alaiset tilat 
  • Sairaalat ja terveyskeskukset 
  • Koulut ja päiväkodit 
  • Toimistot 
  • Myymälät 
  • Tuotanto- ja varastotilat
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN PU BIO A-OSA - SÄVY NANTEN 257 15 L 15200 15 l
NANTEN PU BIO A-OSA - SÄVY NANTEN 241 15 L 15201 15 l
NANTEN PU BIO A-OSA - MUUT SÄVYT 15 L 15202 15 l
NANTEN PU BIO B-OSA 5 L 15299 5 l
NANTEN PU BIO B-OSA 205 L 15298 205 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutus-kestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 90% mikäli pohjustus tehdään polyuretaanipinnoitteella. Pohjustus epoksipohjuisteilla, kts. Kohta pohjustuskäsittely. Pinnan lämpötilan pitää olla vähintään +3⁰C yli kastepisteläm-pötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 70%. Varmista pinnoitteen soveltu-vuus pinnoitettavalle alustalle.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Asfalttialusta

Alusta jyrsitään kevyesti. Jos asfaltin kunto on hyvä, voidaan käyttää teräsharjausta ja sinkopuhdistusta. Bitumia liuottavia pesuaineita ja ohentimia ei saa käyttää.

Vanerialusta

Levyjen pitää olla kiinni alustassaan ja alustan kuiva. Levyjen pinta hiotaan ja pölyt imuroidaan pois huolellisesti. Levysaumat ja ruuvinkannat kitataan pinnoitteesta sekoitetulla kitillä.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM Bio Epoksilla (betonin RH < 95%) tai kostean betonin pohjusteella, Nanten M Primerilla (betonin RH < 98%). Betonialustoilla tarvittaessa ohennus. Käsiteltävään tilaan on järjestettävä hyvä ilmanvaihto. Asfaltti- ja vanerialustalla ei saa käyttää ohenninta, vaan tuote levitetään pohjusteeksi sellaisenaan. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Tee tarvittaessa toinen käsittely.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. PU Bio pinnoitteesta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla kitillä. Laajemmat oikaisut voidaan tehdä Nanten PU Bio pinnoitteesta ja täytehiekasta (0,1-0,6 mm) valmistetulla oikaisumassalla.

Sekoitussuhde

A-osa 3 tilavuusosaa ja B-osa 1 tilavuusosa.

Riittoisuus

2 mm kalvovahvuudella 1,5 l/m2, kun täytehiekkaa on lisätty n. 1,5 kg/m2.

Sekoitus

Esisekoita Nanten PU Polyuretaanipinnoitteen A-osa ja B-osa omissa astioissaan. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittajalla noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massaan. Kaada seos toiseen astiaan ja lisää tarvittava määrä täytehiekkaa seokseen samalla sekoittaen ja jatka sekoittamista vielä noin yhden minuutin ajan.

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on suoritettava karhennushionta ja hiontapölyn poisto. Sekoitettu massa kaadetaan lattialle lammikoksi tai yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen työn edistymisen myötä pinta rullataan piikkitelalla ilmakuplien poistamiseksi. Sekoitusastiaa ei saa kaapia tai valuttaa pinnoitettavalle alustalle.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Sävytettävissä Nanten ja RAL värikarttojen mukaan. Tasavärisyyden ja paremman UV-keston saavuttamiseksi suosittelemme pinnan maalausta Nanten PU W2/W1 maaleilla.
Pakkauskoko A-osa 15 l peltiastiassa ja B-osa 5 l muoviastiassa tai 205 l tynnyrissä.
Varastointi

Varastoitava lämpimässä (+5°C...+25°C), tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan, enintään 6 kk.

Sekoitusaika Noin kolme minuuttia
Tiheys

1,15…1,17 kg/l, käytetyn väripastan määrästä riippuen.

Käyttölämpötila

+15°C…+25°C

Käyttöaika Astiassa n. 15 min. Lattialle kaadettuna n. 20-30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 4 h (+25°C) ja 7 h (+15°C). Kevyen liikennöinnin kestävä n. 12 h (+25°C) ja n. 24 h (+15°C).

Rasitusluokat RL 04, RL 06 (MaalausRYL 2012)
Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Ohenne Ei ohenneta.
Levitystapa Levitys hiekkatäytteisenä säätölastalla tai hammastetulla teräslastalla. Ilman hiekkaa levitys säätölastalla.
VOC-pitoisuus

Käyttöseoksen VOC 10 g /l (käyttövalmis seos)

EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500 g/l (2010)

Maalaustuoteryhmä (maalausRYL2012) 665, 666
Työvälineiden pesu Nanten PU-ohennin

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme