Nanten PU Flex Bio

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen, M1-luokiteltu, itsestään siliävä, elastinen polyuretaanipinnoite.

  • Elastinen ja hyvin kulutusta sekä iskuja kestävä.
  • Kestää jatkuvana rasituksena öljyjä, rasvoja, polttoaineita, normaalisti käytössä olevia pesuaineita, suoloja sekä tilapäisrasituksena mietoja happoja ja emäksiä.
  • Muun muassa betoni-, asfaltti- ja vaneripinnoille.
  • Vähäpäästöinen.

Käyttökohteet

GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN PU FLEX BIO A-OSA - SÄVY NANTEN 257 15 L 15210 15 l
NANTEN PU FLEX BIO A-OSA - SÄVY NANTEN 241 15 L 15211 15 l
NANTEN PU FLEX BIO A-OSA - MUUT SÄVYT 15 L 15212 15 l
NANTEN PU FLEX BIO B-OSA 5 L 15297 5 l
NANTEN PU FLEX BIO B-OSA 184 L 15296 184 l
NANTEN UV-Suoja-aine 15804 0,5 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 90%, mikäli pohjustus tehdään polyuretaanipinnoitteella. Pohjustus epoksipohjusteilla, kts. Kohta pohjustuskäsittely. Pinnan lämpötilan pitää olla vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 70%. Varmista pinnoitteen soveltuvuus pinnoitettavalle alustalle.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM Bio Epoksilla (betonin RH < 95%) tai kostean betonin pohjusteella, Nanten M Primerilla (betonin RH < 98%). Betonialustoilla tarvittaessa ohennus. Käsiteltävään tilaan on järjestettävä hyvä ilmanvaihto. Asfaltti- ja vanerialustalla ei saa käyttää ohenninta, vaan Nanten PU Flex Bio -polyuretaanipinnoite levitetään pohjusteeksi sellaisenaan. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Tee tarvittaessa toinen käsittely.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. PU Flex Bio pinnoitteesta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla kitillä. Laajemmat oikaisut voidaan tehdä Nanten PU Flex Bio pinnoitteesta ja täytehiekasta (0,1-0,6mm) valmistetulla oikaisumassalla.

Sekoitus

Esisekoita A-osa ja B-osa omissa astioissaan. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittajalla kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massaan. Kaada seos toiseen astiaan, ja jatka sekoittamista vielä noin yhden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massaan.

Sekoitussuhde

A-osa 3 tilavuusosaa ja B-osa 1 tilavuusosa.

Riittoisuus

1 mm kalvovahvuudella 1 l/m2

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on suoritettava karhennushionta ja hiontapölyn poisto.

Sekoitettu massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen työn edistymisen myötä pinta rullataan piikkitelalla ilmakuplien poistamiseksi. Sekoitusastiaa ei saa valuttaa pinnoitettavalle alustalle. Älä asenna suorassa auringon valossa tai kosteissa olosuhteissa. Puutteellinen sekoittaminen voi johtaa epätasaiseen kovettumiseen tai sävyeroihin.

Pinnoitteen väri muuttuu UV-valon vaikutuksesta, erillinen UV-suoja parantaa valon kestävyyttä. Tarvittaessa UV-suojaus voidaan tehdä esim. jälkikäteen PU W2 –maalauksella.

Jos tuotetta käytetään ulkotiloissa esimerkiksi parvekelaatan pinnoituksessa, tarkemmat työohjeet ja UV-suojauksen ohjeet löytyvät Fescon betoniparvekkeen suunnittelu- ja työohjeesta. Älä asenna suorassa auringon valossa tai kosteissa olosuhteissa. Puutteellinen sekoittaminen voi johtaa epätasaiseen kovettumiseen tai sävyeroihin.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Vakiosävyt Nanten 257 ja 241. Sävytettävissä Nanten ja RAL värikarttojen mukaan.
Pakkauskoko A-osa 15 l peltiastiassa ja B-osa 5 l muoviastiassa. B-osa saatavissa myös 184 l tynnyreissä.
Varastointi

+5°C…+25°C, varastointiaika enintään 6kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kolme minuuttia
Tiheys

1,24…1,26 kg/l, käytetyn väripastan määrästä riippuen.

Käyttölämpötila

+15°C…+25°C

Käyttöaika Astiassa noin 15 min. Lattialle kaadettuna n. 20-30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 5 h (+25°C) ja 9 h (+15°C). Kevyen liikennöinnin kestävä noin 12 h (+25°C) ja noin 24 h (+15°C). Täysin kovettunut 7 vrk.

Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Kiintoainepitoisuus

n. 100 tilavuus-%

Ohenne Ei ohenneta.
Levitystapa Levitys säätölastalla tai hammastetulla teräslastalla.
Kiiltoryhmä

Täyskiiltävä

VOC-pitoisuus

< 5 g /l (käyttövalmis seos)

EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500 g/l (2010)

Maalaustuoteryhmä (maalausRYL2012) 665, 666, RL 04, RL 06
Työvälineiden pesu Nanten PU-ohennin

Fit Mestari -kuntokeskus

Kuntosalin lattia on pinnoitettu joustavalla polyuretaanipinnoitteella. Hyvin kulutusta ja iskuja kestävän lattian pintaa on lisäksi elävöitetty punaisilla ja valkoisilla värihiutaleilla.

Orimattilan pelastusasema

Paloasemalle asennettiin vesihöyryä läpäisevät ”hengittävät” Nanten epoksipinnoitteet.

Hämeenkylän koulu

Koulun käytävät, luokkahuoneet, tekniset tilat, keittiö ja pukuhuoneet pinnoitettu Nantenin kotimaisilla lattiapinnoitteilla.

Myllypuron kampus

Hissien edustat ja käytävät pinnoitettu Nanten Decofloor Comfort Plus pinnoitteella.

Vuoksenniskan koulukeskus

Vuoksenniskan koulun käytävät ja aulatilat pinnoitettiin Nanten Comfort Plus pinnoitteella.

Siilinjärven terveyskeskus - Kasurilantie 5 Siilinjärvi

Siilinjärven terveyskeskuksen lattiat toteutettiin Nanten Decofloor Comfort Plus pinnoitteella. Sävy on RAL 7004 ja hiutaleet Colormix 370.

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme