Nanten PU Flex Silent

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen, ääntä eristävä, itsestään siliävä ja vesitiivis välikerros Nanten Decofloor Comfort Plus järjestelmään.

Elastinen ja hyvin ääntä eristävä. Käytetään osana Nanten Decofloor Comfort Plus järjestelmää, kun halutaan parantaa pinnoitteen äänieristävyyttä.

Askeläänivaimennys*
2 mm kalvovahvuudella 11 dB
4,5 mm kalvovahvuudella 16 dB

*Mitattuna osana Nanten Decofloor Comfort Plus järjestelmää

 

Käyttökohteet

  • Koulut, päiväkodit
  • Toimistot
  • Myymälät
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN PU FLEX SILENT A-OSA 13,8 L 15220 13,8 l
NANTEN PU FLEX SILENT B-OSA 2,5 L 15295 2,5 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 90% mikäli pohjustus tehdään polyuretaanipinnoitteella. Pohjustus epoksipohjusteilla, kts. kohta pohjustuskäsittely. Pinnan lämpötilan vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 70%. Varmista pinnoitteen soveltuvuus pinnoitettavalle alustalle.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM BIO epoksilla (betonin RH < 95%) tai kostean betonin pohjusteella, Nanten M Primerilla (betonin RH < 98%). Betonialustoilla tarvittaessa ohennus. Käsiteltävään tilaan on järjestettävä hyvä ilmanvaihto. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Tee tarvittaessa toinen käsittely. Pohjusteen päälle kylvetään tartuntahiekkaa työn edistymisen myötä.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. PU Flex Bio pinnoitteesta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla kitillä. Laajemmat oikaisut voidaan tehdä Nanten PU Flex Bio pinnoitteesta ja täytehiekasta (0,1-0,6 mm) valmistetulla oikaisumassalla.

Sekoitus

Esisekoita A-osa ja B-osa erittäin hyvin omissa astioissaan. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittajalla kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massaan. Kaada seos toiseen astiaan, ja jatka sekoittamista vielä noin yhden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massaan.

Huom. Komponentti A erottuu kerroksiksi säilytyksessä. Ennen käyttöä sekoita hyvin komponentti A, kunnes se on täysin tasainen ja lisää vasta sitten komponentti B. Käytä koko tuote kerralla, älä käytä osissa.

Sekoitussuhde

A-osa 5,52 tilavuusosaa (13,8 l) ja B-osa 1 tilavuusosa (2,5 l).

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on suoritettava karhennushionta ja hiontapölyn poisto.

Sekoitettu massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen työn edistymisen myötä pinta rullataan piikkitelalla ilmakuplien poistamiseksi. Sekoitusastiaa ei saa valuttaa pinnoitettavalle alustalle.

Älä asenna suorassa auringon valossa tai kosteissa olosuhteissa. Puutteellinen sekoittaminen voi johtaa epätasaiseen kovettumiseen tai sävyeroihin.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Ruskea
Pakkauskoko A-osa 20 l peltiastiassa ja B-osa 3 l muoviastiassa.
Varastointi

+5°C…+25°C, varastointiaika enintään 6 kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

(+25°C): 0,89 kg/l

Käyttölämpötila

+15°C…+25°C

Käyttöaika Astiassa n. 21 min. Lattialle kaadettuna noin 20-30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 7 h (+25°C) ja 11 h (+15°C). Kevyen liikennöinnin kestävä noin 16 h (+25°C) ja noin 24 h (+15°C). Täysin kovettunut 7 vrk.

Lujuusluokka Shore A 61
Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Ohenne Pinnoitetta ei ohenneta.
Levitystapa Levitys säätölastalla tai hammastetulla teräslastalla.
VOC-pitoisuus

Käyttöseoksen VOC 2 g/l (käyttövalmis seos)

EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 500g/l (2010)

Työvälineiden pesu Nanten PU-ohennin
Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme