Silikonihartsimaali

Tuotekuvaus

Fescon Silikonihartsimaali on ensiluokkainen ja himmeäpintainen silikonihartsijulkisivumaali, joka takaa erittäin hyvän suojan sateen ja sään vaikutuksia vastaan. Fescon Silikonihartsimaali on erittäin tehokkaasti vesihöyryä ja hiilidioksidia läpäisevä, mutta on siitä huolimatta erittäin hyvin vettähylkivä, vähäjännityksinen, helposti levitettävä ja riittoisa

 

  • Vesiohenteinen
  • Erittäin diffuusiokykyinen
  • Korkea CO2 - läpäisevyys
  • Hyvä säänkestävyys, tehokkaasti likaa- ja vettähylkivä
  • Ei muodosta kalvomaista pintaa, ei aiheuta lähes lainkaan jännityksiä
  • Ei termoplastinen, ei likaannu helposti
  • Peittää erittäin tehokkaasti
  • Erittäin helppo levittää
  • Alkaleita kestävä, siksi saippuoitumaton
  • Sisältää homesienen ja levän muodostumista estävää ainetta
Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841760562 SILIKONIHARTSIMAALI VALK. 235 12,5 L 76056 12,5 l Lisää muistilistalle
SILIKONIHARTSIMAALI sävytys HR 1 Fescon värikartan sävyt 50318 12,5 l Lisää muistilistalle
SILIKONIHARTSIMAALI sävytys HR 2 muut sävyt 50319 12,5 l Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Betonipinnat

Betonipinnoista poistetaan alustassaan heikosti kiinni olevat ja hilseilevät pinnoitteet ja maalit esim. vesihiekkapuhalluksella. Vaurioitunut betoni poistetaan piikkaamalla, vesi-hiekkapuhalluksella tai jyrsimällä, vaurion laadusta ja laajuudesta riippuen. Kolot muotoillaan ja ruostuneet teräkset puhdistetaan luokkaan St 2 tai korvataan uusilla. Teräkset sivellään Fescon Tartuntalaastilla ja kolot paikataan Fescon Korjauslaastilla. Tarvittaessa Korjatut pinnat ylitasoitetaan Fescon Ylitasoituslaastilla.
Uudet betonipinnat karhennetaan ja puhdistetaan sementtiliimasta esim. vesihiekka-pesulla tai teräsharjauksella. Pinnan käsittelyt voi tehdä myös elementtien valmistuksen yhteydessä. Uudet betonipinnat voidaan maalata aikaisintaan yhden lämmityskauden jälkeen.

Rappauspinnat

Rappauspinnoista poistetaan vanhat alustassaan heikosti kiinni olevat ja hilseilevät pinnoitteet ja maalit. Alustastaan irronneet rappauskerrokset poistetaan ehjään rappauskerrokseen asti. Korjausrappaus tehdään kolmikerros-, kaksikerros- tai pintarappauksena vaurioiden syvyydestä riippuen. Pintarappauksen struktuuri muotoillaan vastaamaan alkuperäistä rappauspintaa. Työssä on huomioitava vanhojen laastien koostumus. Syvien rappauspaikkojen ja uusien rappauspintojen annetaan kuivua riittävästi ennen maalausta. Ohjellinen arvo 2 pv / rappaus-mm olosuhteista riippuen.

Asbestia sisältävien alustojen esikäsittelyssä ja maalauksessa on noudatettava viranomaismääräyksissä määriteltyjä suojatoimenpiteitä.

Koemaalaus

Ennen työn aloitusta tehdään koemaalaus, jolla varmistetaan oikea värisävy.

Pohjamaalaus ja pohjustus

Pohjamaalauksessa maalia voi ohentaa enintään 5 % vedellä. Huom. Maaliseos on käytettävä vuorokauden kuluessa sekoituksesta. Erittäin voimakkaasti imevillä alustoilla voi olla tarpeen käyttää Fescon Silikonihartsimaali pohjustetta.

Pintamaalaus

Pintamaalaus tehdään ohentamattomalla Fescon Silikonihartsimaalilla. Alustan on oltava kuiva ja puhdas. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana, ilman lämpötilan on oltava vähintään + 5°C ja suhteellinen kosteus saa olla korkeintaan 80 %. Maali levitetään siveltimellä, telalla tai ilmattomalla ruiskulla. Suutinkoko 0,021“ - 0,027 ”.Yhtenäiset pinnat maalataan yhtäjaksoisesti. Maalia on syytä varata siten, että yhtenäiset pinnat voidaan maalata saman valmistuserän maalilla. Työsaumat tulee piilottaa nurkkiin, liikuntasaumoihin ja esim. syöksytorvien taakse. Jos eri valmistuserien maalia joudutaan käyttämään, rajakohdassa voi käyttää 1:1 vanhan ja uuden maalierän seosta. Voimakkaiden ja kirkkaiden värisävyjen yhteydessä voi olla ylimääräinen maalikerros tarpeen. Työvälineet puhdistetaan vedellä.

Likaantunut pinta voidaan puhdistaa painepesurilla. Mahdolliset vauriokohdat poistetaan ja kolot paikataan. Uudelleenmaalaus tehdään Fescon Silikonihartsimaalilla. Puhdistettuun ehjään pintaan riittää 1 käsittelykerta. Vauriokohtiin, joista maali on poistettu tai koloja paikattu, tarvitaan myös pohjamaalaus.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

n.200 ml / kerros / sileä pinta / m2

Olomuoto neste
Väri Fescon värikartan sävyt
Maksimiraekoko

S1 < 100µm (hieno)

Pakkauskoko 12,5 l
Varastointi

suojattava pakkaselta, ei saa säilyttää yli 25°C lämpötilassa

Tiheys

n. 1,55 kg/l

Alin käyttölämpötila

+ 5°C

Kuivumisaika

pintakuiva n.  6 h, päälle maalattavissa 10 h, läpikuivunut n. 3 vrk

Vesihöyryn läpäisevyys

sd-arvo [m]: V1 (korkea) < 0,14

Kapillaarinen veden tunkeuma

W-arvo: W3 (alhainen) < 0,10 kg/m2h0,5

Ilman suhteellinen kosteus alle 80 %
Hiililäpäisevyys

C0 ( ei vaatimusta)

Kuivakerroksen paksuus

E3 100-200 µ0

Ohenne vesi
Värisävyn kestävyys

B1 (BFS-tiedote nro 26 mukaan)

Kiiltoryhmä

G3 himmeä < 4

VOC-pitoisuus

< 40 g/l  (EU raja-arvo A/c : 40 g/l) (2010)

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää