Fescosan-Julkisivumaali

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Fescosan-Julkisivumaali on voimakkaasti vettä hylkivä, erittäin korkealaatuinen julkisivumaali, jolla on erinomainen peittokyky. Kuivuu nopeasti sateenkestäväksi vaikeissakin sääolosuhteissa, hyvä värinkestävyys. Mikrohuokoinen ja hiilidioksidia läpäisevä, sään- ja alkalinkestävä. Likaa hylkivä ja itsepuhdistuva bionisten mekanismien tapaan (hylkii nestettä, helmeilyvaikutus). Fescosan-Julkisivumaalin antama suoja ennaltaehkäisee sekä estää levien ja sienten kasvua käsitellyllä pinnalla. 

 • Vesiohenteinen
 • Edistää lian pois huuhtoutumista sateella, voimakkaasti vettä hylkivä
 • Diffuusioavoin, CO2-läpäisevä
 • Hyvä sään- ja viistosateenkestävyys, ei vaakapinnoille
 • Kestää hyvin mekaanista rasitusta
 • Hyvä peittokyky, erinomainen värikirkkaus ja valonkestävyys
 • Alkaleita kestävä, siksi saippuoitumaton
 • Sisältää homesienen ja levän muodostumista estävää ainetta

Käyttökohteet

 • Betonipinnat
 • Puhtaat tiilipinnat
 • Kestävät mineraaliset ja orgaaniset rappaus- ja maalipinnat
 • Ulkokäyttöön
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
6416841760708 FESCOSAN-JULKISIVUMAALI 235 VALK. 76070 12,5 l
FESCOSAN-JULKISIVUMAALI sävytys HR 1 Fescon värikartan sävyt 50320 12,5 l
FESCOSAN-JULKISIVUMAALI sävytys HR 2 Muut sävyt 50321 12,5 l
Betonipinnat

Betonipinnoista poistetaan alustassaan heikosti kiinni olevat ja hilseilevät pinnoitteet tai maalit esim. vesihiekkapuhalluksella. Vaurioitunut betoni poistetaan piikkaamalla, vesihiekkapuhalluksella tai jyrsimällä, vaurion laadusta ja laajuudesta riippuen. Kolot muotoillaan ja ruostuneet teräkset puhdistetaan luokkaan St 2 tai korvataan uusilla. Teräkset sivellään Fescon Tartuntalaastilla ja kolot paikataan Fescon Korjauslaasteilla. Tarvittaessa korjatut pinnat ylitasoitetaan Fescon Ylitasoituslaastilla. Uudet betonipinnat karhennetaan ja puhdistetaan sementtiliimasta esim. vesihiekkapesulla tai teräsharjauksella. Pinnan käsittelyt voi tehdä myös elementtien valmistuksen yhteydessä. Uudet betonipinnat voidaan maalata aikaisintaan yhden lämmityskauden jälkeen.

Rappauspinnat

Rappauspinnoista poistetaan vanhat alustassaan heikosti kiinni olevat ja hilseilevät pinnoitteet ja maalit. Alustastaan irronneet rappauskerrokset poistetaan ehjään rappauskerrokseen asti. Korjausrappaukseen sovelletaan sopivaa rappaustapaa vaurioiden syvyydestä ja laajuudesta riippuen. Pintarappauksen struktuuri muotoillaan vastaamaan alkuperäistä rappauspintaa. Työssä on huomioitava vanhojen laastien koostumus. Syvien rappauspaikkojen ja uusien rappauspintojen annetaan kuivua riittävästi ennen maalausta. Ohjeellinen arvo 2 pv / rappaus-millimetri, olosuhteista riippuen. Asbestia sisältävien alustojen esikäsittelyssä ja maalauksessa on noudatettava viranomaismääräyksissä määriteltyjä suojatoimenpiteitä.

Koemaalaus

Ennen työn aloitusta tehdään koemaalaus, jolla varmistetaan oikea värisävy.

Pohjamaalaus ja pohjustus

Pohjamaalauksessa maalia voi ohentaa enintään 5 % vedellä. Huom. maaliseos on käytettävä vuorokauden kuluessa sekoituksesta. Erittäin voimakkaasti imevillä alustoilla voi olla tarpeen käyttää Fescon Silikonihartsipohjustetta.

Pintamaalaus

Pintamaalaus tehdään ohentamattomalla Fescosan-Julkisivumaalilla. Alustan on oltava kuiva ja puhdas. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana, ilman lämpötilan on oltava vähintään + 5°C ja suhteellinen kosteus saa olla korkeintaan 80 %. Maali levitetään siveltimellä, telalla tai ilmattomalla ruiskulla. Suutinkoko 0,021“ - 0,027 ”. Yhtenäiset pinnat maalataan yhtäjaksoisesti. Maalia on syytä varata siten, että yhtenäiset pinnat voidaan maalata saman valmistuserän maalilla. Työsaumat tulee piilottaa nurkkiin, liikuntasaumoihin ja esim. syöksytorvien taakse. Jos eri valmistuserien maalia joudutaan käyttämään, rajakohdassa voi käyttää 1:1 vanhan ja uuden maalierän seosta. Voimakkaiden ja kirkkaiden värisävyjen yhteydessä voi olla ylimääräinen maalikerros tarpeen. Työvälineet puhdistetaan vedellä.

Likaantunut pinta voidaan puhdistaa painepesurilla. Mahdolliset vauriokohdat poistetaan ja kolot paikataan. Uudelleenmaalaus tehdään Fescosan-Julkisivumaalilla. Puhdistettuun ehjään pintaan riittää 1 käsittelykerta. Vauriokohtiin, mistä maali on poistettu tai koloja paikattu, tarvitaan myös pohjustus ohennetulla Fescosan-Julkisivumaalilla. 

Muuta huomioitavaa

Alhaisissa lämpötiloissa säilytetty tuote on tuotava ennen käyttöä lämpenemään noin +20°C lämpötilaan. Ilman ja käsiteltävän alustan tulee olla yli +5°C koko kuivumisen ajan (3 vrk). Korkea ilmankosteus, alhainen lämpötila ja vähäinen ilmanvaihto pidentävät kovettumis- ja kuivumisaikaa. Suojattava sateelta.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Materiaalimenekki

n. 0,2 l / kerros/sileä pinta/m2

Olomuoto neste
Väri useimmat värit, myös voimakkaat sävyt
Pakkauskoko 12,5 l
Varastointi

Suojattava pakkaselta, ei saa säilyttää yli +25°C lämpötilassa. Suljetussa alkuperäispakkauksessa säilyvyysaika noin 12 kk.

Riittoisuus

S1 < 100µm (hieno)

Tiheys

n. 1,55 kg/l

Käyttölämpötila

+5°C … +25°C

Kuivumisaika

pintakuiva n. 6 h, päälle maalattavissa 10 h, läpikuivunut n. 3 vrk

Vesihöyryn läpäisevyys

sd-arvo [m]: V1 (korkea) < 0,05 m

Kapillaarinen veden tunkeuma

W-arvo: W3 (alhainen) < 0,04 kg/m2h0,5

Ilman suhteellinen kosteus alle 80 %
Ohenne vesi
Kuljetus lämmin kuljetus
Sävytettävyys voidaan sävyttää
Värisävyn kestävyys

A1 (BFS-tiedote nro 26 mukaan)

Kiiltoryhmä

G3 matta

VOC-pitoisuus

< 40 g/l (EU raja-arvo tuotteelle luokka A/c 40 g/l)

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme