Fescosan-Pinnoite

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Fescosan – pinnoitteen uusi kapillaarihydrofobinen, puhdas silikonihartsiteknologia edistää lian poishuuhtoutumista sateella. Se on luja pinnoite sisä- ja ulkokäyttöön. Fescosan kuivuu nopeasti sateen kestäväksi myös epäsuotuisissa olosuhteissa, joten sitä voidaan käyttää ympäri vuoden. Pinnoite hylkii erittäin hyvin vettä, mikä minimoi likaantumisen ja pitää julkisivut puhtaina pitkäkestoisesti. Optimaalinen vettä- ja likaahylkivä vaikutus saavutetaan yleensä n. 3 kuukauden sääaltistuksen jälkeen. Se pohjautuu uusimpaan sideaineteknologiaan ja täyteainepaketteihin yhdistettynä uudentyyppisiin granulaatteihin. Fescosan - pinnoitteella saadaan tasakuvioset pinnat rappaus-, betoni-, kuitusementtilevy ja vanhoille hyvin kiinni oleville pinnotus pinnoille. 

 • Vesiohenteinen
 • Raekoko 1,5mm, 2,0 mm tai 3,0 mm
 • Edistää liian poishuuhtoutumista sateella
 • Erittäin diffuusiokykyinen, CO2-läpäisevä
 • Hyvä sään- ja viistosateenkestävyys
 • Voimakkaasti vettähylkivä
 • Kestää hyvin mekaanista rasitusta
 • Työstölämpötila yli + 1°C
 • Peittää erittäin tehokkaasti, erinomainen värikirkkaus ja valonkestävyys
 • Parhaat, notkeat työstöominaisuudet
 • Alkaleita kestävä, siksi saippuoitumaton
 • Sisältää homesienen ja levän muodostumista estävää ainetta
 • Suuri värivalikoima, myös voimakkaat värit

Käyttökohteet

 • Betonipinnat
 • Kaikki rappauspinnat
 • Kuitusementtilevyt
 • Pitävät vanhat pinnoitukset
 • Ulko- ja sisäkäyttöön
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
6416841760814 FESCOSAN-PINNOITE 2 MM 235 VALKOINEN 86081 25 kg
FESCOSAN-PINNOITE sävytys HR 1 Fescon värikartan sävyt 50314 25 kg
FESCOSAN-PINNOITE sävytys HR 2 muut sävyt 50315 25 kg
Betonipintojen alustus

Betonipinnoista poistetaan alustassaan heikosti kiinni olevat ja hilseilevät pinnoitteet ja maalit esim. vesihiekkapuhalluksella. Vaurioitunut betoni poistetaan piikkaamalla, vesi-hiekkapuhalluksella tai jyrsimällä, vaurion laadusta ja laajuudesta riippuen. Kolot muotoillaan ja ruostuneet teräkset puhdistetaan luokkaan St 2 tai korvataan uusilla. Teräkset sivellään Fescon Tartuntalaastilla ja kolot paikataan Fescon Korjauslaastilla. Tarvittaessa Korjatut pinnat ylitasoitetaan Fescon Ylitasoituslaastilla. Uudet betonipinnat karhennetaan ja puhdistetaan sementtiliimasta esim. vesihiekka-pesulla tai teräsharjauksella. Pinnan käsittelyt voidaan tehdä myös elementtien valmistuksen yhteydessä. Uudet betonipinnat voidaan maalata aikaisintaan yhden lämmityskauden jälkeen.

Rappauspintojen alustus

Rappauspinnoista poistetaan vanhat alustassaan heikosti kiinni olevat ja hilseilevät pinnoitteet ja maalit. Alustastaan irronneet rappauskerrokset poistetaan ehjään rappauskerrokseen asti. Korjausrappaus tehdään kolmikerros-, kaksikerros- tai pintarappauksena vaurioiden syvyydestä riippuen. Pintarappauksen struktuuri muotoillaan vastaamaan alkuperäistä rappauspintaa. Työssä on huomioitava vanhojen laastien koostumus. Syvien rappauspaikkojen ja uusien rappauspintojen annetaan kuivua ennen maalausta 4-8 viikkoa olosuhteista riippuen. Asbestia sisältävien alustojen esikäsittelyssä ja maalauksessa on noudatettava valtioneuvoston ja Työsuojeluhallituksen päätöksissä määriteltyjä suojatoimenpiteitä.

Koepinnoitus

Ennen työn aloitusta tehdään koepinnoitus, jolla varmistetaan oikea värisävy.

Pohjustus

Pohjustus tehdään Fescon Silikonihartsipohjuste MC:llä .

Pinnoitus

Laasti levitetään seinään koko pinnan peittävästi ruostumattomasta teräksestä valmistetulla lastalla, hierretään välittömästi muovilastalla tai PU-hiertimellä pyörivin liikkein. Tuote voidaan levittää myös ruiskulla (suutinkoko 6-8 mm) ja jättää ruiskupinnalle. Alustan on oltava kuiva. Työsaumojen välttämiseksi pinnoitus tulee tehdä yhtenäisille julkisivupinnoille märkää märälle periaatteella yhtäjäksoisesti samaa tuote-erää käyttäen. Mikäli tuote-erää joudutaan vahtamaan pitää vanhaa ja uutta pinnoitetta sekoittaa keskenään.  Ohennus tarvittaessa max. 2 % vedellä työstämisen helpottamiseksi.

Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana, ilman lämpötilan on oltava vähintään + 5°C ja suhteellinen kosteus saa olla korkeintaan 80 %. Mikäli tuote on varastoitu alhaisessa lämpötilassa tuote on välivarastoitava ennen työstöä n. +20°C:n lämpötilassa. Älä työstä tuotetta suorassa auringonpaisteessa tai kovalla tuulella. Työvälineet puhdistetaan vedellä.

Jälkihoito

Tuore pinnoite on suojattava liian nopealta kuivumiselta, pakkaselta ja sateelta työstön aikana ja siihen asti, kunnes se on kuivunut kokonaan.

Huolto-ohje

Likaantunut pinta voidaan puhdistaa painepesurilla. Mahdolliset vauriokohdat poistetaan ja kolot paikataan. Uudelleenmaalaus tehdään Fescon Silikonihartsimaalilla. Puhdistettuun ehjään pintaan riittää 1 käsittelykerta. Vauriokohtiin, joista maali on poistettu tai koloja paikattu, tarvitaan myös pohjustus ohennetulla Silikonihartsimaalilla.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Materiaalimenekki

2,0 – 4,0 kg/m2 (1,5 mm – 3,0 mm)

Olomuoto neste
Väri Fescon värikartan sävyt
Pakkauskoko 25 kg:n astia
Varastointi

Säilytettävä kuivassa ja viileässä mutta jäätymättömässä tilassa, lämpötila +5°C...+25°C. Suurin sallittu varastointilämpötila +25°C ei saa ylittyä.

Tiheys

n. 1,87 kg/l

Alin käyttölämpötila

+5°C

Kuivumisaika

olosuhteista riippuen läpikuivuminen 1-2 vrk yhtä paksuus mm:ä kohden

Tartuntavetolujuus ≥ 0,3 MPa
Vesihöyryn läpäisevyys

sd V1 korkea

Ilman suhteellinen kosteus alle 80 %
Hiilidioksidin diffuusiovastus

n. 75

Vesihöyryn vastus

sd-arvo  V2 (keskitaso)

Ohenne vesi
Kuljetus Lämmin kuljetus
Sävytettävyys voidaan sävyttää
Värisävyn kestävyys

B1 (BFS-tiedote nro 26 mukaan)

Kiiltoryhmä

Erittäin himmeä

VOC-pitoisuus

< 1 g/l (EU raja-arvo tuotteelle kat. A/g 30 g/l) (2010)

Osmankäämintie 5 Vantaa

Uudiskohde toteutettiin Fescoterm betonielementin paksurappauksena.

Astreankatu 23 Hyvinkää

 • Fescoterm betonielementin paksurappaus
 • Julkisivujen pinnoitus ja maalaus
 • Uudiskohde

Arabiankatu 8 Helsinki

Helsingin Arabiankatu 8 kerrostalokohde on tehty Fescopanel levyrappausjärjestelmällä. Pinnoitteena on käytetty Fescosan-Pinnoitetta 1,5 mm.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme