Tartuntalaasti TL

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Fescon Tartuntalaasti TL on lisäaineistettu, polymeerimodifioitu sementtiperustainen kuivalaasti, joka täyttää standardin EN 15183 vaatimuksen betoniraudoituksen korroosionestoaineelle. Maksimiraekoko on 0,6 mm. 

 • Helppokäyttöinen
 • Hyvä tartunta
 • Levitetään pensselillä tai ruiskulla
 • Kloriditon
 • Hidas karbonatisoituminen
 • Suojaa terästä ruostumiselta

Käyttökohteet

 • Betonirakenteiden korjaustöissä käytettävien korjauslaastien tartuntalaasti
 • Betonirakenteiden korjaustöissä esiin tulleiden raudoitteiden ruostesuojaus
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
6416841631268 TARTUNTALAASTI TL 5 KG 63126 5 kg
6416841450265 TARTUNTALAASTI TL 25 KG 45026 25 kg
Alusta

Tartunta-alusta puhdistetaan irtopölystä ja liasta. Ennen laastin levitystä alusta kostutetaan mattakosteaksi.

Sekoitus

Tarkista laastin vedentarve pakkauksesta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 minuuttia. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 1-2 minuuttia. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan laastin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 2 tuntia.

Laastin levitys

Laasti levitetään mattakostealle alustalle ruiskulla, telalla tai harjalla. Tartunnan kannalta paras menetelmä on voimakas harjaus. Korjauslaasti levitetään kostean tai täydellisesti kuivuneen tartuntalaastin päälle.

Terästen esikäsittely

Vaurioitunut betoni poistetaan suojattavien terästen ympäriltä esim. piikkaamalla tai vesihiekkapuhaltamalla. Kolot tehdään tarpeeksi suuriksi ja muotoillaan siten, että ruostuneet teräkset voidaan puhdistaa tai korvata tarvittaessa uusilla. Terästen puhdistusmenetelmä valitaan tapauskohtaisesti (esim. teräsharjaus, hiekkapuhallus tai vesihiekkapuhallus) sellaiseksi, että sillä päästään puhdistusasteeseen Sa 2 tai St 2. Lopuksi pohja puhdistetaan irtopölystä ja liasta esim. painepesurilla.

Terästen suojaus

Puhdistetut teräkset sivellään tartuntalaastilla 1-2 kertaan. Ensimmäinen sively tehdään mahdollisimman pian terästen puhdistuksen jälkeen. Yhden sivelykerroksen paksuus on noin 1 mm. Uusi kerros voidaan sivellä 2-3 tunnin kuluttua, kun laasti on kovettunut kosketuskuivaksi. Alin työskentelylämpötila (ilma ja käsiteltävät pinnat) +5°C. Laastin kovetuttua kosketuskuivaksi korjauskohta täytetään Fescon Korjauslaastilla tai Valumattomalla täyttölaastilla.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Materiaalimenekki

teräsuojauksessa 1 mm:n kerros 0,1-0,2 kg/jm teräksen koosta riippuen
tartuntalaastina 1,5 - 2,0 kg/m²

Vedentarve n. 6 l / 25 kg
Valmista massaa 12-13 l / 25 kg
Olomuoto jauhe
Väri harmaa
Pakkauskoko 5 kg ja 25 kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa n. 1 vuosi

Alin käyttölämpötila

+5°C

Työstettävyysaika 2 h
Tartuntalujuus

> 1,5 MPa

Palokäyttäytyminen A2
Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Marsalkanpolku 2 Helsinki

 • Paksurappaus
 • Julkisivujen pinnoitus ja maalaus
 • Parvekkeiden korjaus

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme