Juotosbetoni JB 1000/3

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Fescon Juotosbetoni 1000/3 on erittäin korkealujuuksinen, ennen sitoutumistaan paisuva vaativien valukohteiden betoni. Maksimiraekoko on 3,0 mm. 

 • Lujuusluokka C 60/75 (28 vrk, +20°C)
 • Erinomaiset valuominaisuudet (notkea, herkkäliikkeinen)
 • Hyvät tartuntaominaisuudet
 • Pieni kuivumiskutistuma
 • SILKO - hyväksytty
 • Pakkasenkestävä

Käyttökohteet

 • Koneiden kiinnitys- ja asennusvalut
 • Pilareiden juotosvalut
 • Siltalaakerien juotosvalut
 • Vaativat valut ahtaissa ja vaikeissa olosuhteissa
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
6416841530233 JUOTOSBETONI JB 1000/3 25 KG 53023 25 kg
6416841330239 JUOTOSBETONI JB 1000/3 1000 KG 33023 1000 kg
Alusta

Alustan on oltava ehjä, puhdas ja mattakostea. Tarvittaessa poista heikkolujuuksinen sementtiliimakerros. Paras tartunta saadaan karkeaan alustaan. Muotin on oltava tiivis, sillä juotosbetoni on hyvin notkeaa ja herkkäliikkeistä. Normaalivalut voidaan tehdä yhdeltä sivulta. Tee siis tämän sivun muotti normaalia korkeammaksi ja tarvittaessa leveämmäksikin, jotta juotosbetoni pääsee täyttämään valutilan omalla painollaan. Käytettäessä sinkittyjä teräksiä tulee ehdottomasti varmistua siitä, että niiden pintakäsittely on passivoitunut.

Sekoitus

Tarkista betonin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla riittää noin 1-3 min. sekoitus. Anna massan seistä noin 5 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan betonin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin betonin työstettävyysaika on noin 1 tunti.

Työohje

Valu on paras tehdä mahdollisimman nopeasti massan sekoittamisen jälkeen, jolloin tuoreen massan paisuminen saadaan kokonaisuudessaan käytettyä hyväksi. Massa on niin notkeaa, ettei tiivistämistä normaalisti tarvita. Valumista voidaan tehostaa sullomalla tai kevyesti täryttämällä. Paksuja valukerroksia (yli 50 mm) tehtäessä kannattaa valut tehdä useammassa kerroksessa. Kunkin kerroksen tulee kovettua vähintään 1 vrk:n ajan ennen seuraavaa valua. Toinen tapa paksuissa valukerroksissa on lisätä n. 15 % karkeaa kiviainesta (6-10 mm) kuivaseoksen painosta betonin joukkoon. Tällöin tulee kuitenkin tehdä ennakkokokeet. Tuore valu ei saa päästä jäätymään. Alin käyttölämpötila on + 5°C.

Jälkihoito

Valupinta tulee jälkihoitaa vedellä ja/tai suojata se muovikalvolla. Jälkihoidon tarve riippuu olosuhteista. Jälkihoidon tulisi kestää 7 vrk.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Vedentarve 2,7 - 3,3 l / 25 kg
Valmista massaa 11-12 l / 25 kg säkki
Koostumus portlandsementti, luonnonhiekka (max. raekoko 3,0 mm) sekä lisäaineita, jotka parantavat työstettävyyttä ja säänkestävyyttä sekä paisuttavat tuoretta betonia.
Pakkauskoko 25 kg ja 1000 kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa paikassa n.1 vuosi

Työstettävyysaika 1 h
Lujuusluokka C 60/75
Tilavuuden muutos < +5 %
Palokäyttäytyminen A1
Rasitusluokat XC 4, XD 3, XS 3, XF 4, XA 1 (100v)
Kloridipitoisuus 0,01 %
Pakkasenkestävyys (SILKO) ei rapautumista 50 kierroksen pakkassuolakokeessa
Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Vuosaaren satama Helsinki

 • Satamanostureiden ratakiskojen pohjien valu
 • Infra

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme