Julkaistu: 27.04.2018

Työmaa-ajan lyhenemisellä helposti kymppitonnien säästöt

Kotimaisen Fesconin innovaatio, nopeasti kuivuva pumpattava betoni, tuo säästöjä, parantaa työn laatua ja antaa takuun aikataulusta.
Harri ja Heikki

Kotimaisen Fesconin innovaatio, nopeasti kuivuva pumpattava betoni, tuo säästöjä, parantaa työn laatua ja antaa takuun aikataulusta.

Pumpattavien laastituotteiden edelläkävijä Fescon sai asiakkailta toiveen kehittää nopeasti kuivuva ja pumpattava betoni – yritys otti haasteen vastaan. Nyt markkinoilla oleva LB7 kuivuu nimensä mukaan 7 vuorokaudessa. Verrattuna valmisbetoniin, kokonaisaikataulussa voidaan säästää kuukausia.

Kaatolattiavaluihin ja roilotäyttöihin soveltuvalla tuotteella voidaan saavuttaa uudiskohteissa kymmenien tuhansien säästöt ja nipistää vähintään viikko pois aikataulusta. Asiakkaalle voidaan antaa toimitusvarmuus sisäsyntyisen kuivamisen vuoksi ja kosteuteen liittyviltä rakennusvirheiltä säästytään.

”LB7:ssä sideaineen ja veden määrä on optimoitu. Kun toimitaan ohjeen mukaan, sideaine syö ylimääräisen veden kemiallisesti itseensä, nesteen ei tarvitse fysikaalisesti haihtua”, Fesconin laadunvalvontapäällikkö Harri Heimo selventää, miksi kuivumisaika voidaan taata eri olosuhteissa.

Aina tasalaatuiseksi varmennettu lattiabetoni sopii kuivatilojen lisäksi etenkin märkätiloihin. Lujuudeltaan LB7 sopii alustaksi eri pintamateriaaleille, myös epoksille.

”Työntekijöitä kuluttava, raskas säkkien kantaminen, käsin veivaaminen ja massan siirtäminen jäävät pois”, listaa myyntijohtaja Heikki Rämö useita päiviä vieviä toimenpiteitä, joita pumppauksessa ei tarvita. Lopputuloskin on todennäköisesti parempi, kun roiskeet pysyvät hallinnassa, kaadot onnistuvat paremmin ja betoni on taatusti kuivaa. Pölyämättömyyden vuoksi välisiivouksia ei tarvita.

Yksi pumppaus riittää kymmeneen kylpyhuoneeseen. Käsipelillä säkkejä kannetaan päivä, valaminen voi viedä viisi päivää ja muut työt seisovat. Pelkästään tässä säästyy viikko.

”LB7 on ehtinyt jo kuivua, kun käsipelillä vasta saadaan työosuus valmiiksi. Laatoittaja voi tehdä kaikki kylppärit valmiiksi kerralla eivätkä miehet odota rivissä kuivuuko lattia ajallaan.” 

Katso tästä video youtubesta.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme