Julkaistu: 30.04.2018

Kuultorappaus - nopea ja kustannustehokas rappausvaihtoehto

Hierretty yksikerrosrappaus eli kuultorappaus on elinkaariedullinen ratkaisu ja huomattavasti nopeampi toteuttaa kuin kaksi- tai kolmikerrosrappaus.

Hierretty yksikerrosrappaus eli kuultorappaus on elinkaariedullinen ratkaisu ja huomattavasti nopeampi toteuttaa kuin kaksi- tai kolmikerrosrappaus.

Kuultorappauksen erona perinteiseen kaksi- tai kolmikerrosrappaukseen on toteutus yhdellä rappauskerroksella kahden tai kolmen sijaan. Näin saadaan aikaan kerralla valmis värillinen julkisivupinta. Nopea työstöaika vaikuttaa luonnollisesti rakennuskustannuksiin.

Valveutunut rakennuttaja huomioi myös rakennuksen koko elinkaaren. Tiilen päälle tehtävän yksikerrosrappauksen etuna on se, että pohjana olevaa tiiltä ei tarvitse korjauksen yhteydessä purkaa pois. Näin korjauskustannukset sekä asukkaille aiheutuvat haitat jäävät pienemmiksi. Pitkällä tähtäimellä tiilenpäälle tehty kuultorappaus on elinkaariedullinen ulkoseinäratkaisu.

Fescon Oy:ssä on kehitetty erityisesti kuultorappaukseen soveltuva rappaustuote. Kuultorappauslaasti on luonnontuote, jonka ainesosina on kalkki, sementti ja hiekka. Työstöä parantavia lisäaineita on hyvin vähän, kertoo Fesconin tuotepäällikkö Keijo Neffling.

– Kuultorappauslaastilla saadaan kalkkipitoisuuden ansiosta aikaan ulkonäöllisesti kaunis hiertopinta. Laasti soveltuu alustalle, joka on muurattu kuultorappausalustaksi parhaiten soveltuvalla tiilellä. Tähän on olemassa ihan oma tiilensä, jonka karheus ja vedenimukyky soveltuu juuri tälle tekniikalle.

Lue Rakennuslehden artikkeli tästä | Kestävä kuultorappaus tehdään oikeilla materiaaleilla

Tutustu julkisivujen pinnoitusratkaisuihin tästä

Kuultorappaus
Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme