Julkaistu: 06.11.2018

Fesconin uusi kipsilattiatasoite mahdollistaa kustannussäästöt

Kotimainen kuivatuotevalmistaja Fescon kehittää jatkuvasti uusia tuotteita vastaamaan asiakaskunnan tarpeita. Viimeisimpänä yritys toi markkinoille kipsipohjaisen Flow GS–lattiatasoitteen, joka on erityisesti kehitetty lämpölattioiden pintavaluihin.

Fescon kehittää jatkuvasti uusia tuotteita vastaamaan asiakaskunnan tarpeita. Uusin markkinoille tuotu tuote on kipsipohjainen Flow GS–lattiatasoite, mikä on erityisesti kehitetty lämpölattioiden pintavaluihin.

Kipsilaasti on lattiatasoitevaihtoehto, mistä on saatu nyt jalostettua toimiva tuote sementtipohjaisten lattiatasoitteiden rinnalle. Kipsipohjaisia lattiatasoitteita on ollut käytössä jo vuosia, mutta niiden haasteena on ollut se, kuinka paljon kipsitasoitetta tulee käyttää verrattuna sementtitasoitteeseen.

Ratkaisun edut rakentajalle

”Saavutimme juuri tuotekehityksessä suuren merkkipaalun. Uudet rakennusmääräysten mukaiset askeläänivaatimukset astuivat voimaan vuoden 2018 alusta ja olemme saaneet VTT:ltä testausraportit, joiden mukaan lämpölattian pintalaatan voi toteuttaa samalla 40 mm:n kerrospaksuudella riippumatta käyttääkö Fesconin sementti- vai kipsipohjaista lattiatasoitetta. Rakennusliikkeille ja urakoitsijoille tästä on etuna se, että ensimmäistä kertaa lämpölattia voidaan suunnitella samalla rakennepaksuudella riippumatta siitä käytetäänkö sementti- vai kipsisideaineista Fescon-lattiatasoitetta.”, kertoo Fesconin tuotepäällikkö Mikko Jomppanen.

Fesconin kipsimassan etu on, että ei tarvita yhtä paksua pintavalua kuin aiemmin on totuttu tekemään vastaavilla kipsitasoitteilla. Näin ollen menekki on pienempi ja tämä mahdollistaa kustannussäästöt rakennusliikkeille ja urakoitsijoille.

Flow GS on siis kerrospaksuuksiltaan täysin verrattavissa sementtipohjaisiin lattiatasoitteisiin, jonka lisäksi kipsitasoitteelle on ominaista kutistumattomuus mikä mahdollistaa lasikuituverkon pois jättämisen, tämä alentaa edelleen kustannuksia. Lisäksi pumpattavuus ja tuotto on tällä tuotteella hyvä.

 

Flow GS työkuva M. Aulio Oy:n Mika Aulio ja Fescon Oy:n Mikko Jomppanen.

 

Asiakkaat vahvasti mukana tuotekehityksessä

Lopullista tuotetta kehitettiin yhteistyössä asiakkaiden kanssa pari vuotta. ”Teimme erilaisia testieriä joita urakoitsijat pääsivät koekäyttämään omilla työmaillaan. Palautteen pohjalta kehitimme tuotetta edelleen käyttäjien tarpeita vastaavaksi. Halusimme haastaa perinteiset kipsilattiatasoitteet ja kehittää kustannustehokkaan tuotteen markkinoille, jotta voimme tarjota asiakkaille kaikki tasoiteratkaisut samasta paikasta”, Jomppanen tarkentaa.

Flow GS:n tuotekehityksessä oli vahvasti mukana mm. Rakennuspalvelu M. Aulio Oy:n Laastipojat. Laastipojat urakoi pääasiassa Turun seudulla toteuttaen kipsilattia ja LB 7 -pumppauksia.

”Olemme aloittaneet toimintamme 1990-luvun alussa, joten lattiapumppauksista on ennättänyt kertyä paljon kokemusta. Olemme tehneet pitkään yhteistyötä Fesconin kanssa, jonka vuoksi olikin mielenkiintoista päästä mukaan uuden Flow GS –lattiatasoitteen tuotekehitykseen. Oli hienoa, että Fescon otti huomioon toiveemme ja kommenttimme tuotteen käyttökokemuksesta ja kehittivät kipsilattiatasoitetta haluttuun suuntaan”, kertoo Mika Aulio, Rakennuspalvelu M. Aulion toimitusjohtaja, ja jatkaa: ”Mielestäni tuote on erittäin toimiva ratkaisu lämpölattioiden pintavaluihin.”

"Ensimmäistä kertaa lämpölattia voidaan suunnitella samalla rakenne paksuudella riippumatta siitä käytetäänkö sementti- vai kipsisideaineista Fescon lattiatasoitetta."

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme