Julkaistu: 08.07.2020

Betoniaskartelu -kilpailu on päättynyt, esittelyssä voittajatyöt

Betoniaskartelu -kilpailu on päättynyt. Voittajatyöt esittelyssä

#fesconpienetjaisotvalut

Betoniaskartelu -kilpailun voittajatyöt

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille

Pyysimme kilpailutöihin käytettäviksi mielikuvitusta ja omaperäisyyttä betoniaskartelutöiden parissa. Saimme hyvin erilaisia betoniaskartelutöitä, missä on käytetty luovuutta hyväksi. Kilpailutöissä oli mukana mm. kynttilänjalkoja, maljakoita, pihakoristeita ja -laattoja sekä rakenteellisia ratkaisuja sisältäviä töitä esim. takan edustan palamattoman alueen valu. 

Tuomaristomme kiinnitti huomiota erityisesti luovaan työhön, erilaisiin tekniikoihin ja mielikuvitukseen työn tekemisessä. Voittajatöiksi valitsimme kolme keskenään hyvin erilaista betoniaskartelutyötä, missä on käytetty kädentaitoja hyväksi. Voittajat palkittiin STARK -ketjun 100 €:n lahjakortilla. Raatimme päätti myös antaa tunnustusta erillisellä kunniamaininnalla kilpailumme nuorimmille osallistujille. Kaikille palkinnon saajille on ilmoitettu voitostaan henkikökohtaisesti.

Voittajatyöt

Betoniaskartelukilpailu Maljakot Betoniaskartelu -kilpailun voittajatyö Maljakot.
Betoniaskartelu -kilpailu pitsiliina Betoniaskartelu -kilpailun voittajatyö Pitsiliinavalaisin.
Betoniaskartelu -kilpailu saunaseinä Betoniaskartelu -kilpailun voittajatyö Saunaseinä.

Betoniaskartelu -kilpailun voittajatyön Maljakot on tehnyt Leila Heikkinen. Maljakot on valettu vanhoihin polvisukkiin ja maalattu jälkikäteen.

 

Maljakko on valettu vanhan polvisukan sisään. Sukan sisälle keskelle asetetaan muoviputki ja pohjalle valetaan pieni määrä betonia, mikä pitää putken paikoillaan. Betonin annetaan kuivua sen verran, että putki pysyy paikoillaan ilman tukea. Tämän jälkeen sukka täytetään betonilla ja muodot tehdään rautalangalla kiristämällä niitä putken ympäri eri kohtiin. 

 

 

 

  

 

Betoniaskartelu -kilpailun voittajatyön Pitsiliinavalaisin on tehnyt Niina Koivula. Valaisimeen on käytetty mummun vanhaa pitsiliinaa ja se on valettu Fescon Sementtilaasti S30 tuotteella.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Betoniaskartelu -kilpailun voittajatyön Saunaseinä on tehnyt nimimerkillä esiintyvä Eeditp. Seinää varten luonnonkivet on kerätty mökkitontilta ja muurattu Fescon Muurauslaasti M100/600 tuotteella.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Kunniamaininta

Raatimme päätti myöntää erillisen kunniamaininnan ja lähettää tsemppipalkinnon kisamme nuorimmille osallistujille. Tunnustus jaettiin luovuudesta ja nuorella iällä toteutetuista betoniaskartelutöistä.

Betoniaskartelu -kilpailutyö Adalmina Betoniaskartelu -kilpailutyö Tähdet, kuu ja maapallo veistos Adalminalta.
Betoniaskartelu -kilpailutyö Adalmina Betoniaskartelu -kilpailutyö Kultainen puro Auroralta.

Tunnustuksen saavat Adalmina Kontiokari 6 vuotta ja Aurora Kontiokari 8 vuotta itse suunnitelluista ja toteutetuista kilpailutöistä.

He käyttivät työssään Fesconin Kuivabetoni S100 tuotetta. Askartelutyön apuna käytettiin muoviputkea, jeesusteippiä, rypsiöljyä, kanaverkkoja ja maalia. Tyttöjen kanssa apuna on ollut heidän Nonnansa ja innostus on kova, koska he aikovat jatkaa harrastusta.

 

Betoniaskartelutyokuva
Betoniaskartelutyökuva 2
Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme