Julkaistu: 17.07.2020

Antiikkia pintaan tulisijallesi

Takkatuli ansaitsee kauniit puitteet - Näin saat pintaan uutta ilmettä X 4
Takan pinnoitus antiikkilaastilla

Takkatuli ansaitsee kauniit puitteet - Näin saat pintaan uutta ilmettä X 4

 

  1. Vanhaa takkaa joutuu joskus paikkamaan tai oikaisemaan muotoa, siihen soveltuu parhaiten Fescon kevytrappauslaasti KEV tai Fescon Rappauslaasti KS50/50/600. Tuotteet sopivat tiilipintojen lisäksi myös kevytbetonipinnoille.

  2. Ennen työskentelyn aloittamista puhdista takan pinta harjaamalla. Tarvittaessa voit käyttää vettä. Käsiteltävän pinnan tulee olla mattakostea. Parhaiten täyttörappaus ja tasoitus onnistuu rappauskauhalla ja/tai lastalla. Paikkojen tulee kovettua riittävästi ennen yhtenäistä rappausta. Suositeltava kuivumisaika on n. 7 vrk. Täyttörappausta tulee jälkihoitaa noin kolme vuorokautta. Jälkihoito on aloitettava mahdollisimman varhain, jotta tuoreen laastin plastiset halkeamat saadaan estettyä. Tämän jälkeen pinta ylitasoitetaan. Myös varovainen puuhierto pinnan tasaamiseksi voidaan tehdä

  3. Huomioithan, että rapatun pinnan pitää kuivua n. 7 vrk ennen antiikkilaastilla pinnoittamista. Kostuta takan pinta mattakosteaksi. Takan pinnoittamiseen sopii Fescon Antiikkilaasti AL 1,5 mm tai 0,5 mm, riippuen haluaako rouheamman pinnan vai ei. Antiikkilaasti sopii myös betonipintojen pinnoittamiseen niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Antiikkilaasti levitetään alustalle työhön soveltuvilla lastoilla. Laasti voidaan levittää myös ruiskulla. Pinta tasataan ja esim. harjataan haluttuun struktuuriin. Kuvan takassa pinta on hierretty ja harjattu veteen kostutetulla harjalla. Värisävyn ja struktuurin varmistamiseksi kannattaa ennen työn aloittamista tehdä koepinnoitus. Värisävyyn vaikuttaa mm. alustan imuominaisuudet, massan notkeus ja pinnan karkeus.

  4. Antiikkilaastilla jo pinnoitettu takka voidaan halutessa pinnoittaa uudelleen Antiikkilaastilla, Fescon Kiviväri S maalilla tai Fescon Julkisivupinnoitteilla. Puhdistettuun ehjään pintaan riittää normaalisti yksi käsittelykerta. Vauriokohtiin, joista pinnoite on poistettu tai koloja paikattu, tarvitaan 2 tai useampia käsittelykertoja.

Takka ennen pinnoitusta Olohuoneen takka ennen pinnoitusta

Takka ennen kunnostusta Takka ja seinä ennen pinnoitusta ja maalausta
Takka pinnoitettuna antiikkilaastilla Takka on pinnoitettu Antiikkilaasti 1,5:llä rouheamman pinnan saamiseksi

Takka pinnoituksen jälkeen Takka on pinnoitettu Antiikkilaastilla ja seinä on maalattu Kivivärillä.

Hyvä tietää

Tarkempia työohjeita löydät kunkin tuotteen omilta sivuilta.

Lisäksi tuoteneuvontamme palvelee teitä arkisin klo 8.00 - 16.00 numerosta: 020 789 5901

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme