Julkaistu: 29.03.2021

Estä haitta-aineiden pääsy sisätiloihin - kustannustehokkaasti, kotimaisin tuottein

Lattioiden haitta-ainekapselointimenetelmä estää haitallisten aineiden pääsyn sisäilmaan sekä parantaa energiatehokkuutta.
Lattioiden haitta-ainekapselointi


Fescon Oy ja Nanten Oy tarjoavat yhdessä kokonaisratkaisun paremman sisäilman puolesta

Lattioiden haitta-ainekapselointimenetelmä estää haitallisten aineiden pääsyn sisäilmaan sekä parantaa energiatehokkuutta.

Ilmavuotoja esiintyy yleisimmin vanhoissa, saneerattavissa kohteissa, mutta niitä voi esiintyä myös uusissa rakennuksissa. Vuotojen tyypillisimmät kohdat ovat lattian ja seinärakenteen liittymissä sekä läpivienneissä. Ilmavuodot mahdollistavat kosteusriskejä rakenteelle sekä lämpövuotoja.

Rakenteiden kapseloinnissa pyritään kapseloimaan yksimateriaalinen rakennusosa kuten kantava laatta tai tiiliseinä. Tällöin rakenteesta tulee poistaa irtoavat materiaalit, kuten liimat, lattiapäällysteet sekä vanhat valumuotit mahdollisuuksien rajoissa.

Kokonaisratkaisu suomalaisilta vahvoilta ammattilaisilta

Fescon ja Nanten tarjoavat yhdessä kokonaisratkaisun paremman sisäilman puolesta. Ratkaisu sopii kaikkiin tiloihin uudisrakentamisesta saneerauskohteisiin. Fesconin Flow-tuoteperheen pumpputasoitteista ja vedeneristeistä löytyy sopiva vaihtoehto kaikkiin lattiarakenteisiin, olipa kyseessä asunto-, toimisto- tai julkinen rakennus.  

Nantenin Epoxy Barrier kapselointiaine puolestaan takaa luotettavan ratkaisun rakenteista kulkeutuvilta haitta-aineilta suojautumiseen. VOC-sulkevuutensa ansiosta sitä voidaan käyttää betonirakenteisiin imeytyneiden haitallisten aineiden ja päällysteiden hajoamistuotteiden sekä rakenteissa olevien PAH-yhdisteiden hallintaan. Epoxy Barrieria voidaan käyttää sulkevana kerroksena ja estää näin rakenteiden haitta-aineiden ja kaasujen kulkeutuminen sisäilmaan. 

Kotimaiset tuotteet kotimaisilta valmistajilta

Fesconin Flow -tuoteperheen FlowPlan, FlowBase ja FlowHybrid lattiatasoitteilla on korkeat lujuusominaisuudet. Ne soveltuvat käytettäväksi Nanten Epoxy Barrier haitta-ainekapseloinnin aluslattiarakenteena. Kaikki Flow -tuotteet soveltuvat kapseloinnin päälle tuleviin pintatasoituksiin. Flow-tuoteperheen tuotteet ovat matala-alkalisia. 

Nantenin Epoxy Barrier on käyttöturvallinen, vähäpäästöinen ja liuotteeton kapselointiaine. Sitä käytetään sisäilmaongelmia aiheuttavien haitta-aineiden ja ongelmayhdisteiden kapselointiin saneerauskohteissa.  

Tuotteet ovat kehitetty ja valmistettu Suomessa ja ovat M1-luokiteltuja.

Huomattavia etuja ja kustannussäästöjä

Fesconin ja Nantenin yhteistyö tuo merkittäviä etuja sekä kustannussäästöjä. Lyhyet välimatkat pienentävät logistiikkakustannuksia ja vähentävät ympäristöpäästöjä. Rautainen ammattitaito ja pitkä kokemus tuovat luotettavuutta asiakkaillemme. Olemme lähellä asiakasta ja autamme ja opastamme tuotteiden käytössä.

Lue lisää haitta-ainekapseloinnista.

Lataa lattioiden haitta-ainekapselointi -esite.

Kysy lisää 

Fescon Oy on suurin suomalainen rakennusalan laasti- ja hiekkatuotteiden sekä ratkaisujen kehittäjä- ja valmistajayritys. Oma tuotekehitys sekä kotimainen tuotanto takaavat laadukkaat ja suomalaisiin olosuhteisiin sopivat ja kestävät tuotteet.

Fescon Oy
Hämeenkatu 9, 05800 Hyvinkää
puh. 020 789 5900 
fescon@fescon.fi
www.fescon.fi

Nanten on suomalainen betonilattiapinnoitteisiin erikoistunut perheyritys, joka on tarjonnut vaihtoehtoisia lattiaratkaisuja teollisuuteen ja julkisiin tiloihin jo yli 50 vuoden ajan. Nantenin tuotekehitys- ja laadunvalvontaosasto Tuusulassa tekee yhteistyötä asiakkaiden ja alan muiden toimijoiden kanssa entistä parempien lattioiden kehittämiseksi. 

Nanten Oy
Teollisuustie 6, 04300 Tuusula
puh. 09 274 7970 
www.nanten.fi

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme