Julkaistu: 09.06.2021

Märkätilojen tärkein osa on toimiva vedeneristys ja priimatuote - Fescon Vedeneriste WS - 6/5 !

Vedeneristys on tärkeä osa märkätilojen rakennetta. Vedeneristyksen tehtävänä on estää haitallisen kosteuden siirtymisen muihin rakenteisiin, jotta mm. sisäilmaongelmilta vältyttäisiin.
Vedeneristys koulutus

 

Vedeneristys on tärkeä osa märkätilojen rakennetta. Vedeneristyksen tehtävänä on estää haitallisen kosteuden siirtymisen muihin rakenteisiin, jotta mm. sisäilmaongelmilta vältyttäisiin. Vedeneristeeltä vaaditaan toimivuutensa lisäksi muitakin ominaisuuksia kuten massan hyvä työstettävyys/leviävyys ja riittävä kalvopaksuuden saavuttaminen. Teimme pientä tutkimusta asiakkaidemme keskuudessa ja kyselimme käyttökokemuksia liittyen Vedeneriste WS:ään.

Toni Moreliuksella JJT-Rakennus Oy:stä on pitkä ura takanaan, mutta hän on varsin uusi Vedeneriste WS:n käyttäjä. Puolen vuoden käyttökokemuksen perusteella hän kertoi, että työstettävyys on erittäin hyvä ja massa on sopivan paksuista. Se sopii hänen mielestään myös ihan aloittelijankin työstettäväksi. Tuotteella saavutetaan kalvopaksuus helposti. Tämä on erittäin tärkeää märkätilojen vedeneristyksessä, jotta vältyttäisiin reikäisiltä kohdilta, joista vesi pääsee siirtymään alusrakenteisiin. Hänen kokemuksensa mukaan kaikilla tuotteilla se ei ole niin itsestäänselvää. Joillakin tuotteilla kalvopaksuutta saa hakea monella levityskerralla.

”Olen ollut tosi tyytyväinen tuotteeseen, ihan paras tuote Suomen markkinoilla. Hinta-laatusuhdekin on kohdillaan. Tuotteen lyhyt kuivumisaika mahdollistaa nopean työskentelyn, näissä hommissa kun tuppaa aina olemaan kiire”, kertoo Morelius. ”Myös yhteistyö Fesconin kanssa on sujunut hyvin”, hän suitsuttaa.

Kehitysehdotukseksi Morelius heittää, että olisihan se kiva saada kertavedolla tarvittava kalvopaksuus. Se jää nähtäväksi, miten pystytään haasteeseen vastaamaan.

Byggasveni Oy:n Petteri Siven on pitkän linjan remonttimies ja kokemustakin karttunut laajasti eri tuotteista. Siven on ollut varsin tyytyväinen tuotteeseen.

”Ensimmäisellä levityskerralla meinaa välillä tulla pientä ilmakuplaa, mutta tämä poistuu toisella levityskerralla”, summaa Siven. ”Tuote on toiminut hyvin, on ollut oikein mukava työstää ja tarvittava kalvopaksuus saavutettu kahdella levityskerralla. Ei ole tarvinnut alkaa työmaalla kiroilemaan,” hän naurahtaa.

Tilatrixin Riku Pyyhtiällä on kokemusta remonttihommista ja vedeneristystöistä jo 15 vuoden ajalta. Fesconin Vedeneriste WS:n saatuaan käsiin, hän totesi sen olevan työstettävyydeltään erinomaista.

”Täyttää tehokkaasti, kalvopaksuuskin saavutetaan helposti ja massa on mukavaa työstää.  Siitä jää vielä siisti jälkikin”, Pyyhtiä summaa kokemuksiaan.

”Olen ollut tuotteeseen erittäin tyytyväinen. Toki muutkin Fesconin tuotteet ovat olleet hyviä työstää. Ja mielestäni hinta-laatusuhde on kohdillaan”, toteaa Pyyhtiä.

Tuotteen pakkaukseen on myös kiinnitetty huomiota, sillä se on juuri optimi teloille ja rissoille. Ei tarvitse erillistä astiaa vaan työskentelyn voi aloittaa suoraan purkista. Tela solahtaa sinne mukavasti.

Tutustu Fescon vedeneristejärjestelmiin ja ratkaisuihin.

Fescon Vedeneriste WS Läpivientikappaleen asennus
Vedeneristeen levitys telalla Telalla levitys on kätevää, sillä tela mahtuu suoraan vedeneristyspurkkiin

Fescon Vedeneriste WS

Fesconin Vedeneriste WS on vesiohenteinen, 1-komponenttinen erittäin korkealuokkainen vedeneristyspinnoite sisätiloihin. Tuote soveltuu lattioiden ja seinien vedeneristykseen sisätiloissa silloin, kun pinnoitteeksi tulee keraamiset laatat. Soveltuu myös betoni-, kevytbetoni-, kipsilevy- ja tasoitealustoille. Helposti levittyvyyden ja kahdella sivelykerralla riittävän kalvopaksuuden saavuttamisen lisäksi tuote on erittäin elastinen sekä sopii myös ruiskutukseen.

Lue lisää >>

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Jori Leskinen, Myyntipäällikkö
puh. 040 301 6053
jori.leskinen@fescon.fi

Mikko Rahkala, Myyntipäällikkö
puh.  040 301 6042
mikko.rahkala@fescon.fi

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme