Julkaistu: 30.10.2021

Toimiva kokonaisratkaisu takaa kestävän lattian

Fescon ja Nanten yhdistivät voimansa ja tarjoavat nyt entistä toimivampia kokonaisratkaisuja teollisuuden ja julkisten tilojen lattioihin.
Nanten betonilattiapinnoitteet Fesconin tuoteperhe kattaa nyt myös Nantenin kestävät lattiapinnoitteet. Asiakas saa näin entistä toimivammat kokonaisratkaisut teollisuuden ja julkisten tilojen lattioihin.

Fescon ja Nanten yhdistivät voimansa ja tarjoavat nyt entistä toimivampia kokonaisratkaisuja teollisuuden ja julkisten tilojen lattioihin.

Fescon Oy:n tuotevalikoima laajeni myös lattiapinnoitteisiin, kun laasti- ja hiekkatuotteiden sekä ratkaisujen suurin kotimainen valmistaja ja kehittäjä hankki omistukseensa Nanten Oy:n.

”Tuoteperheestämme on löytynyt jo ennestään seinien kokonaisratkaisu pohjasta pintaan. Nyt voimme tarjota vastaavan paketin myös lattioihin”, Fesconin toimitusjohtaja Kimmo Peltola perustelee yritysostoa.

Fesconin tavoin Nanten on pitkään toiminut kotimainen yritys, jonka ratkaisuja ja osaamista rakennusalan ammattilaiset ovat oppineet arvostamaan.

”Siksi pidämme jatkossakin kiinni Nanten-brändistä”, Peltola toteaa.

Fesconin lattiatuotteiden tarjonta täydentyy nyt Nantenin laajalla valikoimalla pinnoitteita, joista löytyy ominaisuuksiltaan sopiva vaihtoehto kaikkiin kohteisiin.

”Osaamisemme täydentävät toisiaan. Yhdessä voimme tarjota asiakkaillemme entistä parempaa palvelua onnistuneissa ja pitkäikäisissä lattiaratkaisuissa”, Peltola sanoo.

Hyvä ratkaisu teollisuuteen ja julkisiin tiloihin

Nantenin tuotteiden myötä Fescon vahvistaa asemiaan muun muassa julkisten toimitilojen rakennushankkeissa. Lattiapinnoitteet sopivat hyvin esimerkiksi kouluihin, päiväkoteihin ja terveydenhuollon kiinteistöihin teollisuuskohteiden ja kauppatilojen ohella.

Nantenin toimitusjohtaja Sami Rastas sanoo, että yritys on nostanut massalattiaratkaisut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi muiden lattiapäällysteiden rinnalle.

”Vuosikymmenien aikana Nantenin tuotteet on todettu kestäviksi teollisuudessa. Nyt samaa osaamista hyödynnetään enenevässä määrin myös julkisessa rakentamisessa”, Rastas toteaa.

Nantenin pinnoitteet ovat nestemäisiä ja pääasiassa kaksikomponenttisia tuotteita, jotka voidaan asentaa nopeasti myös suuriin ja monimuotoisiin pintoihin.

Lopputuloksena saadaan yhtenäinen ja saumaton lattiapinta, johon saadaan haluttu väri tai kuvio.

Nantenin tuotteet ovat ympäristöystävällisiä ja ylläpitävät hyvää sisäilmaa. Ne ovat saaneet testeissä erinomaisia tuloksia niin kulutuksen-, lämmön- kuin iskunkestävyydessä.

Pinnoitteiden hyvät jousto-ominaisuudet lisäävät askelmukavuutta tiloihin, joissa sitä tarvitaan. Toisaalta valikoimasta löytyy kovia, esimerkiksi raskaan teollisuuskoneen tai trukkiajon kestävät vaihtoehdot.

Rastas korostaa lattioiden pitkää käyttöikää, vähäistä huollon tarvetta ja helppohoitoisuutta. Lattian kustannukset pysyvät näin alhaisina koko elinkaaren aikana.

”Tarvittaessa lattiat on myös helppo korjata tai pinnoittaa uudelleen tilan käyttötarkoituksen muuttuessa. Uusi pinnoite voidaan asentaa vanhan materiaalin päälle.”

Paljon painoa tuotekehitykseen

Fescon ja Nanten ovat laittaneet paljon painoa tuotekehitykseen. Kimmo Peltolan mukaan asiakas saa näin kuhunkin kohteeseen mahdollisimman toimivan ja kestävän lopputuloksen.

”Huolellista tuotekehitystä tarvitaan, sillä lattiatasoitteiden ja -pintojen yhteensopivuus ei ole itsestäänselvyys. On otettava huomioon esimerkiksi lujuuteen, tartuntaan ja imukykyyn liittyviä ominaisuuksia.”

”Fesconin tavoin Nanten on ketterä pk-yritys. Sen ansiosta tuotekehitystä voidaan suunnata yhdessä nopeasti tarvittavaan suuntaan”, Peltola sanoo.

Yritykset ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä tuotekehityksessä ja kehittäneet kummankin yrityksen tuotteisiin perustuvia kokonaisratkaisuja. Työn tuloksena on syntynyt muun muassa kokonaisratkaisu lattioiden haitta-ainekapselointiin, jossa Nantenin Epoxy Barrier -sulkuepoksia voidaan käyttää Fesconin pinnoitteiden ja päällysteiden alla.

”Tuotteiden yhteensopivuus on varmistettu vuosia kestäneissä testeissä”, Peltola huomauttaa.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme