Julkaistu: 26.05.2023

Laadukasta suodatinhiekkaa erilaisiin prosesseihin

Fesconin kotimainen suodatinhiekka soveltuu erinomaisesti vedenkäsittelyprosesseihin.
Fescon suodatinhiekka vedensuodatukseen Suodatinhiekka valitaan yleensä laitevalmistajan määrittelyn mukaan. Vedenkäsittelylaitteita valmistava HyXo Oy käyttää Fesconin valmistamaa hiekkaa Dynasand-suodattimiin.

Kotimaista suodatinhiekkaa vedenkäsittelyprosesseihin

Sekä puhtaan veden tuotannossa ja jäteveden puhdistamisessa että teollisuuden prosesseissa tarvitaan laadukasta suodatinhiekkaa. Fescon Oy toimittaa erilaisiin vedenkäsittelyprosesseihin Suomen maaperästä peräisin olevaa suodatinhiekkaa.

Fescon Oy sai alkunsa Siilinjärvellä vuonna 1984 Lujabetonin tuotekehitystoiminnasta. Yritysostojen kautta Fescon on laajentunut vuosien mittaan, ja nykyisin se toimittaa laasti-, hiekka- ja pinnoitetuotteita teollisuuden, rakentamisen ja vedenkäsittelyn tarpeisiin. Tehtaita on viidellä paikkakunnalla.

Puhdasta tarkkuusseulottua hiekkaa

Yksi Fesconin tuoteryhmistä on vedensuodatusprosesseissa käytettävä suodatinhiekka.

- Toimitamme kotimaassa valmistettua laadukasta suodatinhiekkaa sekä teollisuuden tarpeisiin että kunnallisille laitoksille puhtaan veden valmistusta ja jäteveden puhdistusta varten. Sama hiekka ei sovellu kaikkiin prosesseihin, joten tarjolla on fraktiojakaumaltaan monenlaisia vaihtoehtoja, myyntipäällikkö Tomi Koota toteaa.

Koota jatkaa, että suodatinhiekan valmistuksen eri vaiheissa käytettävä pölynpoistoteknologia on Fesconilla huippuluokkaa, joten hiekassa on mahdollisimman vähän epäpuhtauksia. Tarkka tuotannonaikainen ja tuotannonjälkeinen seuranta varmistaa omalta osaltaan tuotteiden laadun. Laadunvarmistuksen viimeinen vaihe on tarkkuusseulonta, joka takaa, että tuote on valmistettu vaadittavien laatuvaatimusten mukaisesti. Fescon on tehnyt suodatinhiekan hankinnan asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Toimitukset tapahtuvat säiliöautolla suoraan laitoksen hiekkasiiloon tai altaaseen. Tuotteita toimitetaan myös 25 kilon piensäkeissä ja 1000 kilon suursäkeissä. Fescon valmistaa tuotteita myös kotitalouksien tarpeisiin. Nämä tuotteet, kuten kaivoissa käytettävä suodatinhiekka, ovat saatavilla hyvinvarustetuista rautakaupoista. Fesconin tuotteita voidaan käyttää myös akvaariohiekkana. Koota huomauttaa, että laastipuolen tuotteisiin kuuluva korjausmassa Fescorapid on saanut Eurofinsin hyväksynnän, joten sitä voidaan käyttää kaivoissa, vesitorneissa ja -altaissa, joissa korjausmassa on kosketuksissa kylmän talousveden kanssa.

Laboratorioanalyysi auttaa valinnassa

Suodatinhiekan valinta perustuu yleensä laitevalmistajan suositukseen. Fescon pystyy valmistamaan laatuvaatimukset täyttävät tuotteet asiakkaan tarpeen mukaan.

- Tarjoamme asiakkaillemme myös laboratoriopalveluja, joiden avulla voimme selvittää optimaalisen hiekkalaadun. On myös tilanteita, että laitoksessa ei ole tarkkaa tietoa käytettävän hiekan laadusta, ja tällöin voimme analysoida asiakkaalla käytössä olevan hiekan ja toimittaa jatkossa täsmälleen samanlaista hiekkaa, Koota kertoo.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme