Julkaistu: 07.06.2023

Betoniportaiden kunnostus - näin se tehtiin

Elämää nähneet betoniportaat saa täysin uudenveroisiksi pinnoittamalla ne uudelleen. Työn voi tehdä itsekin!
Betoniportaiden kunnostus
Betoniportaiden kunnostus ↑Betoniportaiden kunnostus onnistuu kotinikkariltakin!

Oikeilla työohjeilla ja välineillä onnistut

Betoniportaat kannattaa pinnoittaa uudelleen, kun niiden pinta on epätasainen ja rikkinäinen. Työ sujuu omatoimirakentajalta kunnon välineillä ja oikeilla betonipintojen korjaustuotteilla.

Lue ohjeet alta, katso video ja ryhdy toimeen – saat uudet ja ehommat portaat parissa päivässä.

Uudista betoniportaat näin x 5

 

1. Puhdista vanhat rapautuneet portaat mahdollisimman hyvin. Poista entinen pinta piikkaamalla ja timanttihionnalla. Suojaa sen jälkeen portaiden alue, ettei aurinko porota siihen suoraan. Kova tuuli ja sade haittaavat työskentelyä, joten sääennusteet kannattaa tutkia ennen porrasremonttia.

Betoniportaiden tasoitus ↑Epätasaisuuksien poistaminen piikkaamalla ja hiomalla kuuluu tärkeisiin pohjatöihin.

2. Puhdista portaat vedellä esimerkiksi puutarhaletkun avulla irtonaisesta pölystä sekä liasta ja anna kuivua mattakosteaksi. Kostuta korjattava alue mieluiten jo edellisenä päivänä.

3. Puhdista esiin tullut raudoitus huolellisesti ja käsittele raudat Tartuntalaastilla. Tartunnan varmistamiseksi käsittele paikattavat kohdat Tartuntalaastilla ja täytä Korjauslaastilla tai Korjausbetonilla. Kiinnitä puumuotit portaiden etureunaan, eli muotita portaat tarvittaessa.

Betoniportaiden esityöt ↑Rautaiset tukirakenteet piilotetaan Tartuntalaastilla, ja sen jälkeen epätasaisuudet tasoitetaan.

4. Anna kuivua yön yli. Ylitasoita pysty- ja vaakapinnat siisteiksi Ylitasoituslaastilla tai Korjauslaastilla. Kun pinta on kuivahtanut jonkin verran, viimeistele pinta hiertämällä.

Ylitasoita pinnat siisteiksi ↑Pinnat käsitellään Ylitasoituslaastilla tai Korjauslaastilla.

5. Pidä portaat kosteana vielä pari päivää suihkuttelemalla kevyesti ja suojaamalla auringolta. Vuorokauden päästä viimeistelystä portailla voi jo kävellä. Iskuja pinta kestää viikon päästä.

Kunnostetut betoniportaat ↑Lopputulos kestää lähemmänkin tarkastelun. Betoniportaat ovat kunnostuksen jälkeen siistit, tasaiset ja uuden veroiset.

Katso video betoniportaiden kunnostuksesta:

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme