Julkaistu: 01.08.2023

Kalkitusmassa suojaa terässenkkoja ja pidentää niiden kestoikää

Kalkitusmassa on suomalaisen tuotekehityksemme tulos ja se on valmistettu suureltaosin kiertotaloustuotteesta Raahen tehtaallamme
Kalkitusmassan ruiskutus senkan sisäpinnalle

Fesconin kalkitusmassaa käytetään terästeollisuuden senkkojen suojaamiseen sulalta teräskuonalta

Senkkojen on kestettävä sulan teräksen kuljettaminen prosessivaiheesta toiseen sekä estettävä teräskuonan kiinnittyminen senkan pintaan. Kalkitusmassa ruiskutetaan tasaisena kerroksena senkan sisäpinnalle, jolloin se ehkäisee sulan teräksen tarttumisen ja helpottaa teräskuonan irtoamista. Kalkitusmassa on suomalaisen tuotekehityksemme tulos ja se on valmistettu suureltaosin kiertotaloustuotteesta Raahen tehtaallamme. Kalkitusmassaa on testattu ja käytetty terästeollisuudessa tuloksekkaasti jo noin 25 vuoden ajan.

Työturvallisuutta ja kustannussäästöjä

Senkkojen suojaamisella saadaan merkittäviä kustannussäästöjä ja sekä lisätään työturvallisuutta. Suojaaminen pidentää käyttöikää, vähentää korjauskustannuksia sekä nopeuttaa työskentelyä. Kalkitusmassalla suojatut terässenkat ehkäisevät mm. senkan puhkipalamista, joten käyttäjän työturvallisuus lisääntyy merkittävästi.

 

Kalkitusmassan ruiskutus senkan sisäpinnalle 1. Kalkitusmassa ruiskutetaan tasaisena kerroksena senkan sisäpinnalle, jolloin se ehkäisee sulan teräksen tarttumisen ja helpottaa teräskuonan irtoamista.
Sula teräs irtoaa hyvin senkasta 3. Senkan tyhjentäminen helpottuu ja sula teräskuona irtoaa helpommin.
Senkan pohjalla on suoraava murskekerros 2. Senkan pohjalle on hyvä laittaa lisäksi suojaava murskekerros, joka ottaa sulan teräksen kaatovaiheessa vastaan ja toimii eristeenä.
Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme