Julkaistu: 21.09.2023

Tutustuminen Lujatalon työmaalle Tampereella

Työmaat ovat ympäristöjä, joissa on monta liikkuvaa osaa ja useita toimijoita samanaikaisesti, siksi työturvallisuussuunnitelmat ovat tarkoin mietitty
Lujatalon työmaa Ilmatar Tampere Kuvassa vasemmalta: Lujatalon tuotantoinsinööri Tuukka Teivaala, Lujatalon työturvallisuuden harjoittelija Emmi-Emilia Luoma sekä Lujabetonin HSE-päällikkö Eero Hynynen

Tutustuminen Lujatalon työmaalle Tampereella

Eero Hynynen Lujabetonin HSE-päällikkö ja Fesconin markkinointipäällikkö Kati Kamunen kävivät Lujatalon työturvallisuuden harjoittelija Emmi-Emilia Luoman johdolla tutustumassa Tampereella Lujatalon työmaalle Tampereen Ilmattareen Kullervonkatu 12:ssa. Kohteeseen nousee uusi kerrostalo idylliselle Tammelan alueelle. Sisävaiheet ovat kohteessa jo pitkällä ja malliasunnot olivat stailattuna esittelykuntoon.

Lujatalon tuotantoinsinööri Tuukka Teivaala otti vieraat työmaalle lämpimästi vastaan ja esitteli kohdetta sekä kertoi kattavasti työturvallisuusasioista. 

– Työmaat ovat ympäristöjä, joissa on monta liikkuvaa osaa ja useita toimijoita samanaikaisesti, siksi työturvallisuussuunnitelmat ovat hyvin tarkoin mietitty, Tuukka Teivaala kertoo.

Tuukka Teivaala kertoi, että työmaalle tuleva liikenne on tarkoin ennakkoon aikataulutettu. Samaan aikaan ei voi olla esimerkiksi montaa tavarantoimittajaa portilla, sillä työmaalla ei yksinkertaisesti ole tilaa. Lisäksi tukkeutuva tie voi aiheuttaa vaaratilanteita muille kulkijoille. Siksi onkin tärkeää, että tavarantoimittajat sitoutuvat aikatauluihin. Työmaalla pidetään myös kulkuväylät vapaina ja kulkusuunnat merkittyinä, jotta liikenne on sujuvaa eikä vaaratilanteita synny.

Työturvallisuushavainnoilla on suuri merkitys työturvallisuuden parantamisessa. Työmaalla onkin otettu käyttöön QR-koodi, josta aukeaa suoraan lomake, johon niin omat työntekijät kuin myös vierailijat voivat helposti ilmoittaa mahdollisista työturvallisuuteen liittyvistä havainnoistaan. Tuukka kertoi, että tällä tavoin he ovat saaneet havaintojen määrän lisääntymään sekä pystyneet ehkäisemään työturvallisuusriskejä.

Vierailu Lujatalon työmaalla Tampereella Tuukka Teivaala esittelee turvallisuushavainto-appin käyttöä
Lujatalon asuntoja Osa Tampereen Ilmattaren asunnoista on jo stailattu valmiiksi
Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme