Julkaistu: 23.10.2023

Kulma21:n rakennuksen julkisivu toteutettiin Fesconin tuotteilla

Peruskorjauksessa julkisivu toteutettiin paksurappauksella, jossa on silikaattijulkisivumaalilla viimeistelty pinta.
Fescon Kulma21 julkisivusaneeraus Kulma21 rakennus Helsingissä peruskorjattiin täysin vuosina 2021-2023

Silikaattijulkisivumaalissa on hyvä säänkestävyys

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva ja monille helsinkiläisille tuttu KY-talona tunnettu toimitilarakennus peruskorjattiin täysin vuosina 2021–2023. Vuonna 1941 rakennettu talo on osa Museoviraston määrittämää valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä. Noin 10 000 neliön korjausrakennuskohde sijaitsee näkyvällä paikalla ja on Helsingin merellisen sijaintinsa takia altis säävaihteluille. Vakka-Suomen Rappauspalvelu toteutti Kulma21:n julkisivu-uudistuksen Fesconin maali- ja laastituotteilla.

Peruskorjauksessa Kulma21:n julkisivun vanha pinta poistettiin täysin, ja uusi julkisivu toteutettiin paksurappauksella, jossa on silikaattijulkisivumaalilla viimeistelty pinta. Maali on vesiohenteinen erikoisvesilasipohjainen maali, jonka Fescon on suunnitellut erityisesti kiviainespinnoille.

– Meidän oli otettava huomioon ympäristöolosuhteet ja sen perusteella rakennuksen pintaan valittiin silikaattimaali. Sen alle rapattiin Fesconin kuituvahvistettua laastia, jolla varmistimme riittävän vahvuuden laastille ja rakenteen toimivuuden, toteaa Fesconin julkisivutuotteiden tuotepäällikkö Keijo Neffling.

Julkisivussa käytetty Fesconin silikaattimaali on vanha keksintö, mutta toimii nykyaikaisesti, toteaa Neffling.

– Maali hengittää, mutta ei laske sadevettä samalla tavalla sisään kuin monet muut maalit. Siinä on siten hyvä säänkestävyys ja se säilyttää puhtautensa vedenhylkivyytensä ansiosta. Se on erinomainen tuote juuri tämän kaltaisille julkisivuille.

Automaattisiilot ahtaille työmaille

Maalin alle rapatun rappauslaastin valmistukseen työmaalla käytettiin Fesconin automaattisiiloja, jotka on suunniteltu erityisesti ahtaille työmaille.

– Käytimme siiloja helpottaaksemme ja nopeuttaaksemme töitä, koska kohde sijaitsi kahden vilkkaan kadun risteyksessä ja se oli paikkana suhteellisen haastava. Siiloissa olevat laastit eivät häiritse työmaalla työskentelyä eivätkä vie liikaa tilaa, kertoo Vakka-Suomen Rappauspalvelun toimitusjohtaja Kai Vuori.

Vakka-Suomen Rappauspalvelulla on runsaasti kokemusta vaativista korjausrakentamishankkeista. Vuoren mukaan rakennuksia uudistaessa on huomioitava erityisesti säänrasitus, laastien ja maalien oikea valinta, sekä aina huomioitava liikenteen, pölyn ja muiden kaupunkisaasteiden rasitus julkisivulle. Rappauspalvelu on luottanut pitkään Fesconin tuotteisiin ja tuoteosaamiseen.

– Olemme käyttäneet pitkään Fesconin tuotteita hyvin monenlaisissa korjaus- ja uudishankkeissa. Meille on tärkeää, että asiat hoituvat, yhteistyö toimii, tuotteet ovat laadukkaita ja asiantuntemusta riittää vaativiinkin hankkeisiin.

Keijo Neffling ja Kai Vuori Keijo Neffling (Fescon Oy) ja Kai Vuori (Vakka-Suomen Rappauspalvelu Oy)
Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme