Julkaistu: 08.04.2024

Klingendahlin piippu ehostui yläilmoissa

Suojellun 84,5-metrisen piipun kunnostus Tampereen keskustassa on sekä teknisesti että työturvallisuuden kannalta yksi vaativimmista muurattujen rakenteiden viimeaikaisista työmaista.
Klingendahlin piippu Tampere Fesconin tuotepäällikkö Eetu Jäntti ja Rappaustekniikka Laurell Oy:n työnjohtaja Timo-Pekka Hokkanen


Tampereen keskustan eteläpäässä sijaitseva, nykyään toimisto- ja asuinkäytössä palveleva Klingendahlin kiinteistö toimi 1950-luvulle asti tekstiilitehtaana. Lajissaan maan suurimman, villalankaa ja villakankaita valmistaneen tehtaan oli perustanut kauppaneuvos Fabian Klingendahl, ja tehdasrakennus suojeltiin asemakaavalla vuonna 1985. Siksi sen vuonna 1951 valmistunutta piippuakaan ei saanut purkaa kuin aivan välttämättömistä syistä. Tällaiseksi syyksi katsottiin paha rapautuminen 11,5 ylimmän metrin korkeudelta. 73 metristä alaspäin riitti tiilien saumojen tarkistaminen ja useimmissa tapauksissa uusiminen. 

Purettujen tiilien tilalle hankittiin kolmea erisävyistä tiiltä, jotta uusittu osa erottuisi mahdollisimman vähän vanhasta säilytetystä osasta. Tiilet hankittiin Wienerberger Suomen välityksellä Saksasta.

– Tiiliä tilattiin varmuuden vuoksi reilusti, koska toimitusajat olivat pitkät. Muutama sata tiiltä jäi ylikin, mutta niille voi tulla käyttöä, sillä Tampereella on vastaavan tyyppisiä projekteja tarjottavana jatkossakin, kohteen pääurakoitsijana toimineen Rappaustekniikka Laurell Oy:n vastaava työnjohtaja Jarno Viitanen kertoo.
 

Tiilet ja laasti ”sävy sävyyn”

Ennen piipun korjaamista ja osittaista purkamista oli luonnollisesti tehty tarpeelliset kuntotutkimukset ja niihin nojautuvat suunnitelmat. Voimassa olevasta suojelupäätöksestä huolimatta oli tehtävä kompromissi siinä, mikä oli järkevää säilyttää. Sen jälkeen oli tärkeää saada aikaan purettua yläosaa sävyiltäänkin mahdollisimman paljon muistuttava uusi muurattu rakenne. Tähän tarvittiin valmistajalta kolmea erilaista tiiltä.

Myös laastin valinnassa oli haettava sopivaa sävytystä. Fescon oli tässäkin hankkeessa alusta asti mukana laastin ja sen sävyjen valinnassa. Fescon on kotimainen laasti-, hiekka- ja pinnoitetuotteiden kehittäjä ja valmistaja. Yhtiö on tehnyt alalla merkittävää kehittämistyötä jo 40 vuoden ajan. 

– Perustuotteeksi valittiin ankariin olosuhteisiin kehitetty ja Suomessa valmistettu, viistosaderasitusta hyvin kestävä Fescon M100/600 -tiivislaasti, johon haimme tavallisuudesta poikkeavan, kohteen alkuperäisen sävytyksen kaltaisen ratkaisun, kertoo Fesconin tuotepäällikkö Eetu Jäntti.

Klingendahlin piipun laastiksi valikoitui vakioväristä poikkeava ruskeanharmaa tiivislaasti sen jälkeen, kun ensin oli tehty mallit kolmesta vakioväristä. Valittua, Fesconin laboratoriossa säädettyä sävyä käytettiin sekä purettua yläosaa korvaavan rakenteen muurauksissa että säilytetyllä alimmalla 70 metrin piippuosalla. Kaikkiaan laastimenekki oli peräti 54 tonnia.

– Tarkka menekki selvisi vasta loppuvaiheessa, sillä vanhojen saumojen laastimäärät vaihtelivat suuresti. Noin 60 prosenttia vanhoista saumoista piti uusia, yhteensä noin kymmenen kilometriä, Jäntti toteaa.

Uudelleen saumaus Fescon Tiivislaastilla Klingendahlin piippu on asemakaavassa suojeltu. Sen korjaus tehtiin tarkasti alkuperäisen mallin ja värien mukaan. Fescon oli mukana hankkeessa alusta asti laastin ja sen sävyjen valinnassa.

Klingendahlin piipun korjaus

- Klingendahl Oy:n tekstiilitehtaan piippu valmistui 1951
- Tehdas ja piippu suojeltu asemakaavalla 1985
- Korjaus ja yläosan uusi piippuosa toteutettu vanhan rakenteen ehdoilla
- Piipun korkeus 81 metriä, 11 ylintä metriä korvattu uudella rakenteella
- Uudet tiilet ja laastit sävytetty vanhaa rakennetta muistuttaviksi
- Laastit Fescon ja tiilet Wienerberger
- Urakka käynnistyi tammikuussa 2023 ja valmistui joulukuussa 2023
- Yhteensä 5 700 tiiltä ja 54 tonnia laastia

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu Kivestä Muuraamalla -lehdessä nro 1/2024

Teksti: Vesa Tompuri
Kuvat: Fescon Oy

Klingendahlin piipun uudelleensaumaukset Tiivislaastilla Fesconin laboratoriossa säädettyä sävyä käytettiin sekä purettua yläosaa korvaavan rakenteen muurauksissa että säilytetyllä alimmalla 70 metrin piippuosalla. Kaikkiaan laastimenekki oli peräti 54 tonnia.
Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme