Julkaistu: 27.05.2024

Fescon kasvattaa tuotantokapasiteettiaan - tehdasinvestointi Raaheen

Fescon Oy on tehnyt investointipäätöksen uuden tehtaan rakentamisesta Raahen yksikköön. Investoinnin myötä Raahen tehtaan tuotantokapasiteettia saadaan lisättyä vastaamaan voimalaitosteollisuuden käyttämän petimateriaalin kasvavaa kysyntää.
Fescon tehdasinvestointi Raaheen Kuva Raahen tehtaalta, johon uusi tehdasyksikkö rakentuu
 
Reilun 3,4 miljoonan euron investoinnilla, Fescon varmistaa voimalaitosten petimateriaalien saatavuuden Suomessa sekä mahdollistaa viennin Ruotsiin.
 
- Voimalaitosmateriaalien kysyntä ja markkinaosuus ovat kasvaneet merkittävästi viime vuosina. Uudella investoinnilla varmistamme osaltamme Suomen energiatuotannon jatkuvuuden, kertoo Fescon Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Peltola. Lisääntyneeseen kysyntään on myös vaikuttanut suuresti tarjoamamme teknologiapalvelut ja yrityksen leijupetitekniikkaan liittyvät patentit, jotka tuovat merkittävää lisäarvoa asiakkaille käyttökustannusten alenemisen muodossa. Tämän myötä kiinnostusta on myös tullut ulkomailta, lisää Peltola.
 
Raaheen nousee täysin uusi voimalaitosmateriaalien valmistustehdas, mikä moninkertaistaa kapasiteetin Raahen yksikössä. Rakennustyöt aloitetaan alkukesästä ja tehtaan on määrä olla täydessä toiminnassa vuoden 2024 loppuun mennessä. Uusi tehdas rakennetaan parhaalla käytettävissä olevalla tekniikalla (BAT, Best Available Technology).
 
- Tehokkuuden ja lopputuotteen laadun parantamisen lisäksi panostamme tuotannossa merkittävästi tuotteen korkeaan laatuun ja prosessin tehokkuuteen. Uusi tehdas mahdollistaa myös täysin uusien tuotteiden valmistamisen voimalaitosteollisuuden tarpeisiin, kertoo Peltola. Tämä on myös strategisesti merkittävä investointi, toteaa Peltola.
 
Raahen tehdasyksikkö on yksi Fescon Oy:n viidestä tehtaasta. Raahessa valmistetaan petimateriaalien lisäksi myös mm. puhallusmateriaaleja, joiden kysyntä on myös kasvanut. Uuden investoinnin myötä myös puhallusmateriaalien tuotantoa pystytään lisäämään.
 
Fescon Oy valmistaa kotimaisia laasti-, hiekka- ja lattiapinnoitetuotteita Hausjärvellä, Tuusulassa, Harjavallassa, Kellossa sekä Raahessa. Fescon konsernin liikevaihto oli vuonna 2023 46,4 M€. Yritys on tänä vuonna palvellut asiakkaitaan menestyksekkäästi jo 40-vuotta.
 
 

Lisätietoja antaa

Kimmo Peltola, toimitusjohtaja
puh. 050 307 7413
kimmo.peltola@fescon.fi

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme