Antiikkilaasti AL

Tuotekuvaus

Fescon Antiikkilaasti AL on sementtipohjainen polymeerimodifioitu pintalaasti, tiili, harkko ja betonipintojen pinnoittamiseen sisä- ja ulkotiloissa.

 

  • Lisää vain vesi
  • Voidaan levittää teräslastalla
  • Ruiskutettava
  • Hyvä tartunta alustaan
  • Harjattava
  • M1-hyväksyntä

Käyttökohteet

  • Tiili-, harkko- ja betonipintojen pinnoitus
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.

Vinkki! Vieritä taulukkoa sivuttain
EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko Lisää muistilistalle
6416841530318 ANTIIKKILAASTI AL 0,5 MM 25 KG 53031 25 kg Lisää muistilistalle
6416841530257 ANTIIKKILAASTI AL 1,5 MM 25 KG 53025 25 kg Lisää muistilistalle

Käyttöohjeet

Alusta

Alustan on oltava ehjä ja puhdas. Vanhan maalin, pintarappauksen, suolan, pölyn, ruosteen ja tiiviin sementtiliiman poistoon soveltuu esim. vesihiekkapuhallus. Kuiva pinta tulee vielä kostuttaa. Alustan imukyvyn tulee kuitenkin säilyä. Rappaus- ja tasoitepintojen tulee olla kunnolla kovettuneita ja vähintään 1 vko:n ikäisiä ennen pintarappausta. Värisävyn ja struktuurin varmistamiseksi kannattaa ennen työn aloittamista tehdä koepinnoitus. Värisävyyn vaikuttaa mm. alustan imuominaisuudet, massan notkeus, pinnan karkeus ja tietenkin itse ruisku (suutinkoko, ilmamäärä ja ruiskutustyö). Laastin tasainen tulo letkusta on loppu-tuloksen kannalta erittäin tärkeää, siksi astiaa ei saa päästää tyhjäksi kesken työn.

Sekoitus

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 1-3 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min. ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan oikea laastin notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Kukin erä tulee sekoittaa samalla tavalla. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 2 tuntia.

Työohje

Antiikkilaasti levitetään alustalle työhön soveltuvilla lastoilla. Laasti voidaan levittää myös ruiskulla. Pinta tasataan ja esim. harjataan haluttuun struktuuriin.

Jälkihoito

Kuivissa olosuhteissa rapattu alue tulee jälkihoitaa muovikalvolla suojaamalla tai kostuttamalla hyvin kevyellä vesisumutuksella (vesi ei saa valua) vähintään 1-3 vrk:n ajan.

Huolto-ohje

Likaantunut Antiikkilaastilla käsitelty pinta voidaan puhdistaa vedellä ja harjalla. Mahdolliset vauriokohdat poistetaan ja kolot paikataan. Alustaan ei puhdistuksen jälkeen saa jäädä irtovettä. Uudelleenpinnoituksen voi tehdä Antiikkilaastin lisäksi Fescon Kiviväri S maalilla tai Fescon Julkisivupinnoitteella. Pinnoitus ja maalaustyössä noudatetaan käytetyn tuotteen työohjeita. Puhdistettuun ehjään pintaan riittää normaalisti 1 käsittelykerta. Vauriokohtiin, joista pinnoite on poistettu tai koloja paikattu, tarvitaan 2 tai useampia käsittelykeroja.

Jätteenkäsittely

Varastointi ja jätteen käsittely. Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Tekniset tiedot

Materiaalimenekki

3,5 - 5,5 kg/m² (kerrosvahvuudesta riippuen)

Vedentarve 4 - 6 l / 25 kg
Valmista massaa 13-14 l / 25 kg
Väri valkoinen
Maksimiraekoko

0,5 mm ja 1,5 mm

Pakkauskoko 25 kg
Varastointi

kuivassa paikassa n. 1 vuosi

Alin käyttölämpötila

+ 5°C

Työstettävyysaika n. 2 h
Puristuslujuus

n. 20 MPa

Tartuntalujuus

n. 1,5 MPa

Paloluokka A1

Linkit


Muita linkkejä

Tiedot perustuvat kokeisiin ja käytännön kokemukseen. Emme voi vaikuttaa työkohteen olosuhteisiin, joten emme voi ottaa vastuuta lopputuloksesta, johon paikalliset olosuhteet vaikuttavat.

Tuotteet

Anna määrä

yksikköä
Lisää