Julkisivupinnoite JSP 1,5

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Fescon Julkisivupinnoite JSP on polymeerimodifioitu sementtiperustainen värillinen ohutrappauslaasti, jossa on säänkestävyyttä parantavia ja kapillaarista vedenimeytymistä pienentäviä lisäaineita. Soveltuu ruisku- ja käsikäyttöön. Maksimiraekoko on 1,5 mm. 

 • Helppokäyttöinen
 • Hyvä tartunta alustaan
 • Hyvät työstettävyysominaisuudet
 • Erillisiä tartunta-aineita ei tarvita
 • Ruiskutettava tai käsin levitettävä
 • Kloriditon
 • Erinomainen säänkesto
 • Hengittävä
 • Useita värivaihtoehtoja (kts. värikartta)

Käyttökohteet

 • Betoni- ja tiilijulkisivut
 • Sementtipohjaisilla tasoitus- tai pinnoituslaasteilla käsitellyt pinnat

HUOM ! Ei sovellu orgaanisen maalin tai elastisen sauman päälle.

Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
6416841450869 JULKISIVUPINNOITE JSP 1,5 MM VÄRI 235 45086 25 kg
6416841016065 JULKISIVUPINNOITE JSP 1,5 MM FESCON VÄRIT 45150 25 kg
Alusta

Vanhat pinnoitteet ja maalit poistetaan esim. vesihiekkapuhalluksella. Uudet betonipinnat karhennetaan myös vesihiekkapuhalluksella. Pinnat puhdistetaan pölystä paine pesulla. Vaurioitunut betoni korjataan. Paikkojen pintojen tulee jäädä mahdollisimman karkeiksi. Paikkakohtien annetaan kovettua vähintään 1-2 vuorokautta ennen pinnoitusta. Mikäli alusta ehtii kuivua, tulee se kostuttaa mattakosteaksi. Paras kostutusajankohta on edellinen ilta. Ennen työn aloitusta tehdään koepinnoitus, jolla varmistutaan struktuurista ja värisävystä. Värisävyyn vaikuttaa mm. alustan imuominasuudet, massan notkeus, pinnan karkeus ja käytettävä ruisku (suutinkoko ja ilmamäärä) sekä ruiskutustyö.

Sekoitus

Tarkista pinnoitteen vedentarve säkistä. Maksimivesimäärää ei tule lisätä heti alussa. Koepinnoituksessa haetaan työtekniikkaan soveltuva tarkka vesimäärä, jota tulee käyttää kaikilla saman tuote-erän sekoituskerroilla. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 2-3 min. sekoitus. Anna pinnoitteen seistä noin 10 min. ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksella varmistetaan että pinnoitteen ainesosat ovat liuenneet ja seos on tasalaatuinen. Valmiin pinnoitteen työstettävyysaika on noin 2 tuntia.

Työohje

Alustan ja ilman lämpötila tulee olla vähintään +5°C pinnoitettaessa sekä vähintään 3 vuorokautta pinnoituksen jälkeen. Suositeltavin olosuhde pinnoitukselle on lämpötila +10°C…+20°C sekä tuuleton pilvipouta. Fescon Julkisivupinnoite ruiskutetaan tasoite- tai suppiloruiskulla. Se voidaan levittää myös käsin teräslastalla tai harjalla (slammaus). Ruisku- ja hiertopinnoissa ensimmäinen kerros ruiskutetaan 1-3 mm:n kerroksena ja tasataan teräslastalla tiukasti alustaan painaen. Toinen noin 1-3 mm:n vahvuinen kerros viimeistellään joko ruisku- tai hiertopinnaksi. Ensimmäisen kerroksen tulee kovettua vähintään 1 vrk ennen toista ruiskutusta. Viimeinen ruiskutuspinta tulee tehdä mahdollisimman kuivalla massalla hyvissä sääolosuhteissa. Vaihtelemalla massan notkeutta, suuttimen kokoa, ilmamäärää ja ruiskutusetäisyyttä saadaan aikaan erilaisia struktuureita. Mitä notkeampi laasti, suurempi ilmamäärä ja pienempi suutin sitä "pienempi" struktuuri. Tummat värit vaativat ruiskuttajalta suurempaa huolellisuutta kuin vaaleat värit. Yhtenäiset pinnat kannattaa ruiskuttaa yhtäjaksoisesti. Työsaumat tulee "piilottaa" nurkkiin, liikuntasaumoihin tai esim. syöksytorvien taakse. Eri valmistuserien välillä saattaa esiintyä pieniä sävyeroja, joten tarvittava pinnoitemäärä on syytä tilata kerralla. Laastiruiskulla ruiskutusetäisyys on yli 1 m ja suppiloruiskulla n. 0,6 m. Ruiskutus tulee tehdä pyörivin liikkein kohtisuoraan pintaa vastaan. Sementin vesiliukoiset suolat sekä sementin ja kalkin kovettumisessa syntyvät suolat saattavat kulkeutua kosteuden mukana pintaan ja näkyä ns. suolahärmeenä. Suolahärmettä aiheuttaa voimakas vesisade nopeasti pinnoituksen jälkeen, rakenteen sisäinen kosteus, lämpövuoto ja riittämätön tuuletus. Riskiä voidaan pienentää suojaamalla tuore pinnoitus vesisateelta. Samasta syystä uuden julkisivun tulisi antaa kuivua vähintään yhden lämmityskauden ennen pinnoitusta.

Jälkihoitoaine

Pinnoitettu alue tulee jälkihoitaa suojaamalla muovikalvolla tai kevyellä vesisumutuksella (vesi ei saa valua) vähintään 1-3 vrk:n ajan. Kun lämpötila on:
+20°C, suojaa tuore pinnoitepinta vesisateelta ja voimakkaalta auringon paisteelta 1 vuorokauden ajan
+10°C, suojaa tuore pinnoitepinta vesisateelta 3 vuorokauden ajan
+5°C, suojaa tuore pinnoitepinta vesisateelta 7 vuorokauden ajan

Huolto-ohje

Likaantunut Julkisivupinnoitteella käsitelty pinta voidaan puhdistaa painepesurilla. Mahdolliset vauriokohdat poistetaan ja kolot paikataan. Alustaan ei puhdistuksen jälkeen saa jäädä irtovettä. Uudelleenpinnoituksen voi tehdä Julkisivupinnoitteella tai Fescon Kiviväri S maalilla. Pinnoitus ja maalaustyössä noudatetaan käytetyn tuotteen työohjeita. Puhdistettuun ehjään pintaan riittää normaalisti 1 käsittelykerta. Vauriokohtiin, joista pinnoite on poistettu tai koloja paikattu, tarvitaan 2 tai useampia käsittelykeroja.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Materiaalimenekki

1 mm:n kerros 2 kg/m²

Vedentarve 3,5 - 5,0 l / 25 kg
Olomuoto jauhe
Väri värikartan mukaan
Maksimiraekoko

1,5 mm

Pakkauskoko 25 kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa paikassa n. 1 vuosi

Kerrospaksuus

2 - 5mm

Alin käyttölämpötila

+5°C

Työstettävyysaika 2 h
Notkeus (Haegerman) n. 200 mm
Puristuslujuus

n. 20 MPa

Tartuntalujuus

> 1,5 MPa

Taivutusvetolujuus > 4,0 MPa
Pituuden lämpötilakerroin

< 15 x 10-6/0C

Palokäyttäytyminen A1, palamaton
Karbonatisoituminen

 n. 4,0 mm (91 vrk, nopeutettu koe)

Ilmapitoisuus n. 15%
Pakkasenkestävyys 100 sykliä ei vaurioita
Vedenpidätyskyky n. 95%
Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Ykskoivuntie 37 Uusikaupunki

 • Julkisivujen pinnoitus ja maalaus

Julkisivupinnoite JSP 0,5

 • Sementtisideaineinen polymeerimodifioitu pinnoite tiili- ja betonipinnoille
 • Soveltuu ruisku- ja käsikäyttöön
 • Suurin raekoko 0,5 mm
 • Pienin valmistuserä 100 kg / sävy

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme