Kuultorappauslaasti KRL

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Fescon Kuultorappauslaasti KRL on kalkki- ja sementtiperustainen värillinen ohutrappauslaasti ruisku- ja käsikäyttöön. Maksimiraekoko on 1,5 mm. 

 • Helppokäyttöinen
 • Hyvä tartunta alustaan
 • Hyvät työstettävyysominaisuudet
 • Erillisiä tartunta-aineita ei tarvita
 • Ruiskutettava
 • Hengittävä
 • Erinomainen säänkesto
 • Useita värivaihtoehtoja

Käyttökohteet

 • Poltetusta kuultorappausalustaksi tarkoitetusta tiilistä muuratut julkisivut

HUOM ! Ei sovellu betonin, orgaanisen maalin tai elastisen sauman päälle.

EAN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
6416841017031 KUULTORAPPAUSLAASTI KRL 1,5 MM FESCON VÄRIT 45014 25 kg
Alusta

Kuultorappausalustana käytetään kuultorappaukseen tarkoitettua karheaa, säänkestävää tiiltä. Suositeltava tiilen vedenimu-kyky on noin 8-12 %. Tarvittaessa laastin valmistaja antaa lisäohjeita. Tiilijulkisivu muurataan täyteen saumaan. Muurauslaastina käytetään Fescon M 100/600 muurauslaastia. Laastin väri valitaan siten, että se soveltuu käytettävän kuultorappauslaastin väriin. Olosuhteista riippuen muuratun seinän annetaan kuivua 1-3 vuorokautta ennen rappaustyötä. Kuivumisella varmistetaan se, että seinässä oleva kosteus ehtii tasaantua. Ennen rappaustyötä seinä kostutetaan mattakosteaksi siten, että sen imukyky säilyy. Ennen työn aloitusta tehdään koepinnoitus, jolla varmistutaan struktuurista ja värisävystä. Värisävyyn vaikuttaa mm. alustan imuominaisuudet, massan notkeus, pinnan karkeus ja rappaustyö.

Sekoitus

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 1-2 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min. ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan laastin oikea notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Värin tasaisuuden varmistamiseksi tulee eri sekoituserien notkeus ja sekoitusaika vakioida. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 1-2 tuntia.

Rappaus

Työ aloitetaan julkisivun yläosasta. Fescon Kuultorappauslaasti ruiskutetaan laastiruiskulla . Se voidaan levittää myös käsin rappauskauhalla. Levityksen jälkeen laasti tasataan teräslastalla. Tasaus tehdään niin, että laasti peittää koko rappausalustan ohuena kerroksena. Lopullinen pinta tehdään hiertämällä hieman jäykistynyttä laastia sieni- tai huopahiertimellä.

Pinnan väri saadaan tasaiseksi kostuttamalla hierrintä tarvittaessa. Laastin notkeus ja vallitsevat olosuhteet vaikuttavat hiertoajankohtaan. Varmin tapa on selvittää hiertoajankohta kokeilemalla. Koska kuultorappaus on ohutrappaus alustan muodot näkyvät rappauksen alta. Ohuilla rappauskerroksilla myös tiilien väri saattaa kuultaa rappauksen alta. Rappauskerroksen vahvuus on syytä valita tekemällä koerappaus. Yhtenäiset pinnat kannattaa tehdä yhtäjaksoisesti. Työsaumat tulee "piilottaa" nurkkiin, liikuntasaumoihin tai esim. syöksytorvien taakse. Eri valmistuserien välillä saattaa esiintyä pieniä sävyeroja, joten tarvittava laastimäärä on syytä tilata kerralla. Rappaustyötä suorassa voimakkaassa auringonvalossa tulee välttää. Voimakas vesisade nopeasti rappaustyön jälkeen, rakenteen sisäinen kosteus, lämpövuoto ja riittämätön tuuletus aiheuttavat suolahärmettä. Riskiä voidaan pienentää suojaamalla tuore rappauspinta vesisateelta.

Jälkihoito

Hyvin kuivissa olosuhteissa rapattu alue tulee jälkihoitaa suojaamalla muovikalvolla tai kevyellä vesisumutuksella (vesi ei saa valua) vähintään 1-3 vrk:n ajan. Kun lämpötila on:
+20°C, suojaa tuore rappauspinta vesisateelta ja voimakkaalta auringon paisteelta 1 vuorokauden ajan
+10°C, suojaa tuore rappauspinta vesisateelta 3 vuorokauden ajan
+5°C, suojaa tuore rappauspinta vesisateelta 7 vuorokauden ajan.
 

Huolto-ohje

Likaantunut Kuultorappauslaastilla käsitelty pinta voidaan puhdistaa painepesurilla. Mahdolliset vauriokohdat poistetaan ja kolot paikataan. Alustaan ei puhdistuksen jälkeen saa jäädä irtovettä. Uudelleenpinnoituksen voi tehdä Kuultorappauslaastilla tai Fescon Kiviväri KS maalilla. Pinnoitus ja maalaustyössä noudatetaan käytetyn tuotteen työohjeita. Puhdistettuun ehjään pintaan riittää normaalisti 1 käsittelykerta. Vauriokohtiin, joista pinnoite on poistettu tai koloja paikattu, tarvitaan 2 tai useampia käsittelykertoja.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Materiaalimenekki

5-8 kg/m²

Vedentarve 4 - 6 l / 25 kg
Olomuoto jauhe
Väri Fescon värikartan sävyt
Maksimiraekoko

1,5 mm

Pakkauskoko 25 kg
Varastointi

kuivassa paikassa

Kerrospaksuus

2 - 5 mm

Alin käyttölämpötila

+5°C

Työstettävyysaika 1 - 2 h
Paloluokka A1

Aurinkolahti Helsinki

 • Ohutrappaus
 • Julkisivujen pinnoitus ja maalaus

Koroistentie 6 Helsinki

 • Ohutrappaus
 • Julkisivujen pinnoitus ja maalaus

 

As Oy Pomeranssi Helsinki

 • Ohutrappaus
 • Kuultorappaus
 • Julkisivumuuraus

As Oy Suomu Helsinki

 • Ohutrappaus
 • Kuultorappaus

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme