Korrogard R 3,0 mm

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Fescon Korrogard R, 3 mm on polymeerimodifioitu ja kuituvahvistettu betonirakenteiden korjauslaasti. 

  • Silko Hyväksytty
  • Puristuslujuus n. 40-50 Mpa (saavutetaan jo 7d iässä)
  • Pieni kuivumiskutistuma
  • Soveltuu käsi- tai ruiskulevitykseen
  • Pakkasenkestävä
  • Hyvät tartuntaominaisuudet, tartuntaluokka R3

Minimi toimituserä 3 lavaa. 

Käyttökohteet

  • Betonipintojen korjaus, oikaisu ja pinnoitus
  • Sekä vaaka- että pystypinnoille
  • Suojabetonipeitteen lisääminen
  • Rakennevahvuuden lisääminen
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
6416841533036 KORROGARD R 3 MM 25 KG 53303 25 kg
Alusta

Alustan on oltava  ehjä, puhdas ja mattakosteaksi kostutettu. Pinnassa ei saa olla sementtiliimaa. Vaurioitunut betoni poistetaan esim. piikkaamalla tai jyrsimällä. Poiston jälkeen varmistuttava vielä, ettei pintaan jää osittain vaurioitunutta betonia. Tarvittaessa pinnat vielä vesihiekkapuhalletaan ja lopuksi painepestään. Tavoiteltava puhdistusaste on luokka 3. Raudoitus puhdistetaan puhtausasteeseen Sa2 ja painepestään. Teräkset kannattaa suojata välittömästi Fescon Tartuntalaastilla. Raudoitus suunnittelijan ohjeiden mukaan.  Alusta kostutetaan edellisenä päivänä. Kostutuksen tarve riippuu sääolosuhteista ja esim. alustan lujuudesta. Korkealujuusalustat vaativat tehokkaamman kastelun. Aina varmistuttava, ettei alustassa ole irtovettä, kun laastin levitys aloitetaan. Käsityönä tehtävissä  paikkauksissa tulee käyttää  Fescon Tartuntalaastia. Myös ruiskutettaessa vaikeilla tartunta-alustoilla, esim vedenimun tai sileyden suhteen tulee käyttää Fescon Tartuntalaastia.

Sekoitus

Kokonaisvedentarve n. 3,5 l/25 kg kuivatuotetta. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita pakkosekoittajalla n. 1-2 minuuttia, jonka jälkeen n. 5 minuutin seisotus ja lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksella säädetään lopullinen notkeus lisäämällä tarvittaessa vettä, kuitenkin niin että kokonaisvesimäärä pysyy n. 14 %:ssa kuivatuotteesta. Valmiin laastin työstettävyysaika on n. 1 tunti.

Työohje

Käsin levityksessä painetaan massa erityisen huolellisesti alustaan. Tartuntalaastia käytetään märkää-märälle periaatteella. Syvemmät täytöt tehdään kerroksittain, siten että edellinen kerros on ehtinyt kovettua vähintään vuorokauden. Koneellisessa levityksessä massa levitetään riittävän tehokkaalla pumppauskalustolla, esim. rappauspumpulla. Tarvittaessa kaluston sopivuudesta varmistutaan ennakkokokein. Suositeltava kerrospaksuus kertaruiskutuksella on 5-20 mm. Yksittäisten kolojen paikkauksessa voidaan käyttää paksumpia täyttöjä.

Jälkihoito

Alin työskentelylämpötila on +5°C. Lämpötila ei saa laskea sen alle jälkihoidonkaan aikana. Jälkihoidon tulee alkaa välittömästi laastin levityksen jälkeen ja sen tulee jatkua vähintään 5 vrk:n ajan. Muovisuojausta ja/tai  huputusta suositellaan. Jälkihoito lopetetaan asteittain. Jälkihoidon suhteen noudatetaan luonnollisesti myös  SILKO-ohjeistuksia.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Materiaalimenekki

n. 2,0 kg / m2 / 1 mm kerros

Vedentarve n. 3,5 l / 25 kg
Valmista massaa n. 13-14 l / 25 kg kuivatuotetta
Koostumus portlandsementti, luonnonhiekka 3 mm, polymeeri- ja kuituvahvistus
Pakkauskoko 25 kg
Varastointi

tuote säilyy kuivassa avaamattomana 12 kk valmistupäivämäärästä

Työstettävyysaika max 1 h
Puristuslujuus

40 - 50 MPa (EN 1290) riippuen käytetystä vesimäärästä ja jälkihoidosta

Tartuntalujuus

> 1,5 MPa (EN 1542)

Palokäyttäytyminen A2
Karbonatisoituminen

5 mm (Silko-koeohjelman mukaan)

Pakkasenkestävyys tartuntalujuus > 1,5 MPa (EN 13687) (ei halkeilua tai laminoitumista)

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme