Julkaistu: 10.03.2022

Suomalainen Fescon kehittää ja valmistaa vastuullisesti "lähituotteita"

Fesconilla kotimaisuus ja vastuullisuus kulkevat mukana läpi koko toimistusketjun
Fescon vastuullisuus suomalaisuus

 

Fescon Oy on suurin suomalainen rakennusalan laasti- ja hiekkatuotteiden kehittäjä ja valmistaja. Tuotteisiin kuuluvat myös Nanten -lattiapinnoitteet. Fesconilla on viisi tehdasta ja ne sijaitsevat maantieteellisesti eri puolilla Suomea. Fescon -tuotteet ovat suomalaisia. Kuivalaasti- ja hiekkatuotteillemme on myös myönnetty Avainlippu -merkki.

Fesconilla kotimaisuus ja vastuullisuus kulkevat mukana läpi koko toimitusketjun. Yrityksen oma eettinen toimintaohjeistus ohjaa yrityksen vastuullista toimintaa eri osa-alueilla. Sitä suunnitellaan, toimeenpannaan ja seurataan aktiivisesti. Perheyrityksenä Fescon vaalii kotimaisuutta monestakin syystä. 

”Kotimaisilla tuotteilla turvaamme työpaikkojen pysyvyyden ja kotimaisen tuotannon myös jatkossa täällä Suomessa”, kertoo Kimmo Peltola, Fescon Oy:n toimitusjohtaja

”Luomme yhteisvastuullisesti työpaikkoja Suomeen vahvistaen sekä taloudellista että yhteiskunnallista hyvinvointia. Käyttämämme raaka-aineet ovat pääosin kotimaisia. Investoimme tehtaiden rakentamiseen ja toiminnan kehittämiseen Suomessa. Panostamme omaan tutkimus- ja kehitystoimintaamme yhdessä suomalaisten tutkimuslaitosten kanssa, mikä lisää Suomen kilpailukykyä maailmalla”, lisää Peltola.

Fescon huomioi tuotannon ja toiminnan vastuullisuuden myös hankinnoissaan ja alihankintaketjuissaan. Yritys noudattaa mm. voimassa olevaa ympäristölainsäädäntöä ja vähentää koko ajan oman toiminnan ympäristövaikutuksia. Suomalaisena yrityksenä haluamme suojella ympäristöämme sekä arvokkaita luonnonvarojamme. Fesconille nämä asiat ovat tuttuja, sillä ympäristöasioihin on kiinnitetty erityistä huomiota jo vuodesta 2006, jolloin yritys sai ISO 14001 ympäristöhallintajärjestelmä-sertifikaatin.

”Tuemme myös työntekijöidemme osaamista, hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta sekä tarjoamme henkilöstölle mm. mahdollisuuksia työssäoppimiseen, kouluttautumiseen sekä työn kehittämiseen. Seuraamme tätä säännöllisesti työtyytyväisyyskyselyillä. Meillä on paljon työntekijöitä, mutta ei yhtäkään ylimääräistä, joten panostamme erityisesti työturvallisuuteen. Työntekijöidemme hyvinvointi ja terveys ovat ykkösasioita, joten tarjoamme heille normaalia kattavamman työterveyspalvelun”, kertoo Peltola

”On ilo huomata, että asiakkaamme arvostavat kotimaisia tuotteita ja tekevät ostopäätöksensä myös kotimaisuuden perusteella”, iloitsee Peltola.  

 

Fescon vastuullisuusviestintä 2022


Tänä vuonna haluamme tuoda esille vastuullisuustoimintojamme ja kertoa miten omassa toiminnassamme nämä asiat otetaan huomioon, mitä olemme saaneet aikaan ja mitkä ovat seuraavat askeleemme kohti parempaa yhteistä huomista. Julkaisemme säännöllisesti vuoden aikana vastuullisuusteemoja eri osa-alueilta. Pureudumme niin henkilöstövastuun, tuotekehityksen, raaka-aineiden, tuotannon, kiertotalouden kuin tuotteiden vastuullisuuskysymyksiin yrityksessämme.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme