Julkaistu: 13.06.2023

Alkaako vanhan tiilitalosi väri kyllästyttää?

Tiilitalosi pinnan voit nyt maalata kätevästi itse - Näin onnistut X 5
Tiilitalon kunnostus

Uutta ilmettä ulkokuoreen

Alkaako vanhan tiilitalosi väri kyllästyttää? Pienen pintaremontin voit nyt tehdä kätevästi itse - Näin onnistut X 5 

  1. Putsaa tiilitalon ulkoseinät pölystä ja liasta, mieluiten maalausta edellisenä päivänä. Mikäli tiilipinta on ennestään maalattu, vanhan maalin poisto- ja pinnanpuhdistusmenetelmä tulee valita maalattavan pinnan lujuuden mukaan. Vanha kalkkimaali voidaan poistaa useimmiten painepesurin avulla. Kalvomaalit taas joudutaan poistamaan esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella.
     
  2. Jos saumaukset ovat rapistuneet, voit korjata ne tarvittaessa Muurauslaastilla M100/600 jälkisaumausohjeen mukaisesti. Saumalaastin kovetuttua, voidaan kivivärillä maalata päälle. Sauma kuivuu kivivärin lävitse.
     
  3. Mikäli alusta ehtii kuivua, tulee se kostuttaa mattakosteaksi. Huom! Pinta ei saa olla märkä. Maalaa pinta Fescon Kiviväri KS:llä haluamallasi värillä. Erillisiä tartunta-aineita ei tarvita. Ennen työn aloitusta kannattaa tehdä koemaalaus, jolla varmistetaan oikea värisävy. Värisävyyn vaikuttaa mm. alustan imuominaisuudet ja karkeus, maalin notkeus, työtapa ja tietenkin itse työn suoritus.

  4. Pinta on hyvä maalata kahteen kertaan. Ensimmäinen maalauskerta tehdään notkeammalla maalilla ja kun maali on kovettunut kosketuskuivaksi (n. 1 vrk:n kuluttua) voidaan maalata toinen maalikerros. Parhaiten maalaamiseen soveltuu leveä liisteriharja, sivellin tai kalkkihakkuri. Maalaa pinta tiilensuuntaisesti.

  5. Maalaukset on parasta tehdä hyvissä ajoin ennen syyssateita ja pakkasia. Muista suojata maalattu pinta vesisateelta ja voimakkaalta auringonpaisteelta. Poikkeuksellisen kova vesisade voi vaurioittaa maalipintaa.


Työohjeet:
 
Tutustu ensin työohjeisiin.

Tuoteneuvonta:
Tuoteneuvontamme palvelee teitä numerosta: 020 789 5901 


Uudistuksen kokeneita kohteita

Tiilitalon maalaus ennen Keltainen tiilitalo ennen valkoiseksi maalausta
Tiilitalon maalaus ennen Punainen tiilitalo kaipasi ehostusta pintaan, sillä saumatkin olivat jo kärsineet
Tiilitalon maalaus jälkeen Keltainen tiilitalo sai uuden raikkaan värin valkoisesta
Tiilitalon maalaus jälkeen Saumojen kunnostuksella ja uudella samansävyisellä kivivärillä talosta tuli kuin uusi

Hyvä tietää

Fescon Kiviväri KS on Suomessa kehitetty ja valmistettu helppokäyttöinen ja hengittävä maali. Se kestää myös erinomaisesti Suomen vaihtelevia sääolosuhteita. Kiviväri KS sopii myös rapatulle pinnalle.

Fescon tuotteita, kuten myös Kiviväri KS:ä saa hyvin varustelluista rautakaupoista sekä verkkokaupoista kautta maan.

Jätteenkäsittely: Kovettunut tuote ja tyhjät, kuivat pakkaukset voidaan toimittaa kaatopaikalle. Nestemäinen tuote toimitetaan ongelmajätteiden vastaanottopaikkaan.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme