Nanten ColorPUR Scratch Primer

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

3-komponenttinen nopeasti kuivuva Scratch Primer pohjuste ColorPUR menetelmiin. Tuotteelle on myönnetty Eurofins sisäilmasertifikaatti: Eurofins Indoor Air Comfort Gold.

  • Liuotinvapaa, vesipohjainen tuote
  • Alhainen viskositeetti, jonka avulla läpäisee hyvin alustan
  • Vähäpäästöinen
  • Käytetään pohjusteena Nanten ColorPUR menetelmissä

Käyttökohteet

  • Elintarvike-ja prosessiteollisuuden tilat
  • Suurkeittiöt ja pesulat
  • Ulkotilat 
  • Lastauslaiturit, jätekatokset ja varastotilat
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN ColorPUR Scratch Primer SARJA 17,1 kg 15503 17,1 kg
NANTEN ColorPUR Part A 2,5 kg 15511 2,5 kg
NANTEN ColorPUR Part B 2,6 kg 15521 2,6 kg
NANTEN ColorPUR Scratch Primer Part C 12 kg 15533 12 kg

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 95% ja pinnan lämpötilan vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80%. Varmista pinnoitteen soveltuvuus pinnoitettavalle alustalle.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pinnan lämpötilan tulisi asentamisen aikana olla vähintään +3°C kastepisteen yläpuolella. Tartuntaurat tehdään valmistajan ohjeistuksen mukaisesti. Ne tulee tehdä pinnoitettavan alueen reunoille ja läpivientien sekä tolppien / pylväiden ympärille.

Sekoitus

Nestemäiset komponentit A ja B kaadetaan sekoitussankoon ja sekoitetaan 30 sekuntia. Varmista, että pakkaukset ovat kokonaan tyhjät ennen sekoittamista. Kun nestemäinen hartsisekoitus on tasainen, lisää puolet komponentti C:stä ja sekoita noin 1 minuuttia, kunnes seos on tasainen. Varmista, että puolet komponentti C:stä kokonaan sekoittunut hartsiin. Toista sitten lisäten toinen puolikas komponentti C:stä. Sekoitusaika saattaa vaihdella jonkun verran riippuen ympäristön ja materiaalin lämpötiloista. Kun seos on tasainen ja paakuton, tuo materiaali työstöalueelle viipymättä.

Huomautukset

Komponentit on sekoitettava koneellisesti. Ideaali ympäristön ja asennusaikaisen lämpötilan haitari on +12°C ja +25°C välillä.

Työohje

Seos tulee levittää heti alustalle teräs- tai kumilastalla.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Väritön
Pakkauskoko Valmiiksi pakatut yksiköt 17,1 kg (2,5 kg – 2,6 kg – 12 kg) A osa: polyoli emulsio B osa: polyisosyanaatti C osa: täyteaineet
Varastointi

Avaamaton pakkaus 6 kk. Kaikki Nanten ColorPUR systeemin komponentit tulee säilyttää suojan alla ja irti maasta, kuivassa tilassa yli +5°C:ssa ja alle +25°C:ssa. Tämä on erityisen tärkeää komponentti C:lle, joka saattaa kovettua ja paakkuuntua, jolloin se on käyttökelvoton. Pidä kaikki osat suojassa jäätymiseltä, myös kuljetuksen ajan. 

Suora auringonpaiste tai muu voimakas lämmönlähde aiheuttaa epätasaisen lämpötilojen nousun varastoiduissa materiaaleissa. Tällaista tuotetta ei tule käyttää ennen kuin lämpötila on tasaantunut, muuten asennuksessa saattaa esiintyä epätasaisuutta.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Käyttölämpötila

+10°C...+20°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna n. 10 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Uudelleen pinnoitettavissa 5 h kuluttua. Kävelyliikenne 5 h, mekaaninen rasitus 16 h, kemiallinen kesto 7 päivää

Tartuntalujuus

> 1,5 N/mm2

Palokäyttäytyminen Efl-S1
Ilman suhteellinen kosteus < 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Levitystapa Levitys teräs- tai kumilastalla.

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme