Korjauslaasti KL 40

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Fescon Korjauslaasti KL 40 on lisäaineistettu, polymeerimodifioitu sementtiperustainen kuivalaasti. Maksimiraekoko on 1,2 mm. 

  • Helppokäyttöinen
  • Hyvä tartunta alustaan
  • Hyvät työstettävyysominaisuudet
  • Tartuntaluokka R3

Käyttökohteet

  • Parvekelaattojen ja terassien kaatokorjaukset
  • Betonilattioiden ja –pintojen korjaukset
Tuote on listattu Pohjoismaisen Ympäristömerkinnän rakennustuotetietokantaan ja sitä voidaan käyttää Joutsenmerkityissä rakennuksissa.
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
6416841450197 KORJAUSLAASTI KL 40 1,2 MM 25 KG 45019 25 kg
Alusta

Vaurioitunut pinnoite ja vaurioitunut betoni poistetaan esim. piikkaamalla, jyrsimällä tai vesihiekkapuhaltamalla. Ruostuneet teräkset piikataan esiin ja puhdistetaan luokkaan St 2 tai korvataan tarvittaessa uusilla. Puhdistetut teräkset sivellään Fescon Tartuntalaastilla 1-2 kertaan. Kolot paikataan Fescon Korjauslaasteilla. Pohja puhdistetaan irtopölystä ja liasta esim. painepesulla. Pinnan on oltava mattakostea ennen kaatokorjaustyön aloittamista. Paras kostutusajankohta on edellinen ilta.

Sekoitus

Tarkista laastin vedentarve säkistä. Lisää kuiva-aines veteen ja sekoita betonisekoittajalla noin 10 min. Pakkosekoittajalla ja porakonevispilällä riittää noin 1-2 min. sekoitus. Anna laastin seistä noin 10 min., ja tee lyhyt uusintasekoitus. Uusintasekoituksessa haetaan oikea laastin notkeus lisäämällä lopullinen vesimäärä. Maksimivesimäärää ei kannata lisätä heti alussa. Valmiin laastin työstettävyysaika on noin 1 tunti.

Työohje

Korjauslaasti 40 levitetään alustalle, ja kaadot muotoillaan esim. teräslastalla. Suositeltava kertatäytön paksuus on 2-15 mm. Suuremmat täytöt tehdään kerroksittain siten, että alemman kerroksen annetaan kuivua seuraavaan päivään ennen uuden kerroksen tekoa. Tarvittaessa pinta kostutetaan ennen laastin levitystä. Työskentelyolosuhteista ja kerrospaksuudesta riippuen pinta viimeistellään 30-60 min. kuluttua laastin levityksestä puuhiertimellä tai teräsliipalla. Korjauslaastin tartunnan varmistamiseksi suosittelemme Fescon Tartuntalaastia. Korjauslaasti levitetään ennen kuin Tartuntalaasti on kuivunut tai Tartuntalaastin täydellisesti kuivuttua (1-2 vrk riippuen olosuhteista).

Betonirakenteiden korjauksissa otetaan huomioon by 41 ohjeistus.

Jälkihoito

Laastipinta pidetään kosteana vesisumutuksella ja muovikalvolla peittämällä vähintään 2 vuorokauden ajan. Jälkihoidon tarve riippuu olosuhteista. Jälkihoito aloitetaan kun laasti on pintakuiva.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Materiaalimenekki

1,8 kg/m²/mm

Vedentarve 2,8 - 3,0 l / 25 kg
Olomuoto jauhe
Väri harmaa
Maksimiraekoko

1,2 mm

Pakkauskoko 25 kg
Varastointi

varastointiaika kuivassa n. 1 vuosi

Kerrospaksuus

2 - 15 mm

Alin käyttölämpötila

+5°C

Työstettävyysaika n. 1 h
Puristuslujuus

n. 40 - 50 MPa (prisma 28vrk)

Tartuntalujuus

> 1,5 MPa

Kutistuma

n. 0,8 ‰ (28 vrk prisma)

Palokäyttäytyminen A2

Kaivokselantie 4 Helsinki

  • Fescopanel -levyrappausjärjestelmä
  • Julkisivujen pinnoitus

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme