Ohutrappaus-eristejärjestelmän työvaiheet
Tarvittaessa pohjat oikaistaan Korjausbetoni RKB:lla tai Kevytrappauslaasti KEV:lla. Julkisivun alareunaan kiinnitetään vaakasuoraan alumiininen Fescoterm-aloituslista johon kiinnitetään tippanokkalista verkolla varustettuna.
Lämmöneristeen kiinnitys
Fescoterm ohutrappaus-eristejärjestelmän rappausalustana käytettävä lämmöneriste on lujaa eristerappauksia varten valmistettua mineraalivillaa tai solumuovilevyä (EPS). Lämmöneriste liimataan alustaan Fescon Liimalaasti FLL:llä ja kiinnitys varmistetaan kiinnitystulpilla rakennesuunnittelijan ohjeiden mukaan. Fescon Liimalaasti FLL:ää on saatavana myös talvilaatuna (-10°C).
Kauttaaltaan lämmöneristeisiin liimatun eristeen ulkopinnassa olevan rappauksen liikkeet määräytyvät alustan, eli rakennuksen rungon ja lämmöneristeiden liikkeiden mukaan. Ohutrappaus-eristejärjestelmiin suunnitellaan liikuntasaumoja vain rappausalustassa olevien rakennuksen rungon liikuntasaumojen kohdille. Ohutrappaus-eristejärjestelmällä on mahdollista saada saumattomat yhtenäiset julkisivut.
Verkotus
Ensimmäinen kerros, n. 3 mm Kuitulaasti FL:ää levitetään kampalastalla eristeen pintaan. Alkalisuojattu lasikuituverkko levitetään pintaan ja painetaan lastalla laastin sisään.
Laastin kuivuttua levitetään toinen n. 3 mm:n verkotuslaastikerros ja pinta tasataan pinnoitusta varten. Laastin annetaan kuivua 2 - 3 päivää ennen pinnoitusta.
Pintakäsittely
Pinnoitus tehdään Fescon Silikonihartsipinnoite MC:llä ja pohjustus Fescon Silikonihartsipohjuste MC:llä.
Ohutrappaukset suunnitellaan alustan mahdolliset epätasaisuudet peittäviksi eikä niissä ole yleensä voimakkaasti muotoiltuja koristeita. Kohokuviointia ei voida tehdä. Ohutrappauksen pintaan on mahdollista tehdä erilaisia kuviointeja kiinnittämällä esivalmistetut koristeosat rappauksen pintaan liimalaastilla.
Ohuella rappauskerroksella ei pintaa voida enää juurikaan oikaista, vaan alustan epätasaisuudet on oikastava jo ennen lämmöneristeiden asennusta.