Fescoterm ohutrappaus-eristejärjestelmä

Ohutrappaus-eristejärjestelmässä rappauskerroksena käytetään sementtipohjaisia kuituvahvistettuja laasteja ja rappaus vahvistetaan aina lasikuituverkkolla. Pinnoitteena käytetään sementtipohjaisia pinnoitteita tai silikonihartsipinnoitteita.

Ohutrappauksen pintaan on mahdollista tehdä erilaisia kuviointeja kiinnittämällä esivalmistetut koristeosat rappauksen pintaan liimalaastilla.


Ohutrappaus-eristejärjestelmän ratkaisukuvaus

Ohutrappaus-eristejärjestelmä

 

 

Ratkaisuun soveltuvat tuotteet

 1. Liimalaasti FLL
 2. Eriste ja tulppakiiinnike
 3. Kuitulaasti FL
 4. Lasikuituverkko
 5. Kuitulaasti FL
 6. Silikonihartsipohjuste MC
 7. Silikonihartsipinnoite MC

Fescoterm ohutrappaus-eristejärjestelmän ratkaisukuvaus

Ohutrappaus-eristejärjestelmässä rappauskerros muodostaa lämmöneristeiden ulkopintaan suhteellisen taipuisan ja sitkeän yhtenäisen, muovipinnoitetulla lasikuituverkolla lujitetun levyn, joka on kauttaaltaan kiinnitetty liimalaastilla lämmöneristeen ulkopintaan. Ohutrappauksen paksuus on tyypillisesti 5–10 mm. Ohutrappaus tehdään lämmöneristeiden ulkopintaan epäorgaanisilla tai orgaanisilla laasteilla tai niiden yhdistelmillä. Kaikkien julkisivuissa käytettävien rappauslaastien tulee olla hyvin pakkasenkestäviä.

Ohutrappaus-eristejärjestelmän työvaiheet

Tarvittaessa pohjat oikaistaan Korjausbetoni RKB:lla tai Kevytrappauslaasti KEV:lla. Julkisivun alareunaan kiinnitetään vaakasuoraan alumiininen Fescoterm-aloituslista johon kiinnitetään tippanokkalista verkolla varustettuna.

Lämmöneristeen kiinnitys

Fescoterm ohutrappaus-eristejärjestelmän rappausalustana käytettävä lämmöneriste on lujaa eristerappauksia varten valmistettua mineraalivillaa tai solumuovilevyä (EPS). Lämmöneriste liimataan alustaan Fescon Liimalaasti FLL:llä ja kiinnitys varmistetaan kiinnitystulpilla rakennesuunnittelijan ohjeiden mukaan. Fescon Liimalaasti FLL:ää on saatavana myös talvilaatuna (-10°C).

Kauttaaltaan lämmöneristeisiin liimatun eristeen ulkopinnassa olevan rappauksen liikkeet määräytyvät alustan, eli rakennuksen rungon ja lämmöneristeiden liikkeiden mukaan. Ohutrappaus-eristejärjestelmiin suunnitellaan liikuntasaumoja vain rappausalustassa olevien rakennuksen rungon liikuntasaumojen kohdille. Ohutrappaus-eristejärjestelmällä on mahdollista saada saumattomat yhtenäiset julkisivut.

Verkotus

Ensimmäinen kerros, n. 3 mm Kuitulaasti FL:ää levitetään kampalastalla eristeen pintaan. Alkalisuojattu lasikuituverkko levitetään pintaan ja painetaan lastalla laastin sisään.

Laastin kuivuttua levitetään toinen n. 3 mm:n verkotuslaastikerros ja pinta tasataan pinnoitusta varten. Laastin annetaan kuivua 2 - 3 päivää ennen pinnoitusta.

Pintakäsittely 

Pinnoitus tehdään Fescon Silikonihartsipinnoite MC:llä ja pohjustus Fescon Silikonihartsipohjuste MC:llä.

Ohutrappaukset suunnitellaan alustan mahdolliset epätasaisuudet peittäviksi eikä niissä ole yleensä voimakkaasti muotoiltuja koristeita. Kohokuviointia ei voida tehdä. Ohutrappauksen pintaan on mahdollista tehdä erilaisia kuviointeja kiinnittämällä esivalmistetut koristeosat rappauksen pintaan liimalaastilla.

Ohuella rappauskerroksella ei pintaa voida enää juurikaan oikaista, vaan alustan epätasaisuudet on oikastava jo ennen lämmöneristeiden asennusta.

HUS - Hyvinkään sairaala laajennusosa

 • Fescoterm ohutrappaus-eristejärjestelmä
 • Julkisivupinnoitteena Silikonihartsipinnoite MC
 • Uudiskohde

Eiranranta Helsinki

 • Fescoterm ohutrappaus-eristejärjestelmä
 • Muuraus

Palmgren Mäntsälä

 • Fescoterm Ohutrappaus-eristejärjestelmä
 • Julkisivujen pinnoitus ja maalaus

Edut

Eristerappauksessa vanhan seinärakenteen pintaan tulee uusi lämmöneristys ja rappaus, jolloin:

 • Lämmönhukka vähenee
 • Käyttöikä ja arvo lisääntyvät
 • Säästytään purkukustannuksilta
 • Vanhassa rakenteessa oleva kosteus pääsee poistumaan, jolloin seinärakenne kuivuu ja rapautuminen pysähtyy

Kysy lisää myynnistä

Eetu Jäntti

Tuotepäällikkö
Uusimaa, Lahti, Tampere, Turku
Julkisivutuotteiden projektimyynti ja betoninkorjaustuotteet

Keijo Neffling

Tuotepäällikkö
Alue 1
Julkisivutuotteiden projektimyynti ja betoninkorjaustuotteet
Kysy lisätietoa
Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme