Nanten HM Bio AR

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen, liuotteeton, hierrettävä epoksipinnoite.

Kestää jatkuvana rasituksena öljyjä, rasvoja, polttoaineita, laimeita happoja, suoloja sekä tilapäisrasituksena useimpia vahvoja happoja ja emäksiä. Vähäpäästöinen. Hyvä UV-valon kestävyys.

Käyttökohteet

  • Raskaasti kuormitetut teollisuus- ja varastotilat
  • Kemiallisen rasituksien alaiset tilat
  • Tuotantotilat
  • Prosessiteollisuuden tilat
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN HM BIO A-OSA 10 L 15005 10 l
NANTEN HM BIO A-OSA 200 L 15006 200 l
NANTEN HM BIO AR B-OSA 5 L 15094 5 l
NANTEN HM BIO AR B-OSA 200 L 15093 200 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutus-kestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 95% ja pinnan lämpötilan vähintään +3⁰C yli kastepisteläm-pötilan. Pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja ilman suhteellisen kos-teuden alle 80%. 

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM Bio Epoksilla. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Pohjusteen päälle kylvetään tartuntahiekkaa työn edistymisen myötä.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. Nanten HM Bio epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt, oikaisut ja kaadot voidaan tehdä HM Bio epoksista ja täytehiekasta (0,7 – 1,2 mm) valmistetulla täyttö-/oikaisumassalla.

Sekoitus

Esisekoita HM Bio AR epoksin A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittamista massan joukkoon. Lisää massaan tarvittava määrä valittua Nanten värihiekkaa tai värihiekkaseosta samalla sekoittaen ja jatka sekoittamista noin minuutin ajan huomioiden astian kulmat.

Sekoitussuhde

A-osa 2 tilavuusosaa ja B-osa 1 tilavuusosa.

Riittoisuus

4 mm kalvovahvuudella

Hartsin menekki n. 1,3 l/m2
Pohjustuksessa 0,2-0,3 l/m2
Pintalakkauksessa >0,4 l/m2 (suositus)
n. 7 kg täytehiekkaa /m2
Lämpöshokkien/höyrypesun rasittamilla alueilla on hiertopinnoitteen vähimmäispaksuuden oltava 6 mm.

Pinnoitus

Sekoitettu massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levitys tehdään kaistoittain siten, että pinnan viimeistely voidaan tehdä käsittelemättömältä lattialta. Levityksen jälkeen massa tiivistetään käsin teräslastalla tai koneellisesti hiertämällä tasaiseksi pinnaksi. 

Pintalakkaus

Tiiviiksi hierretty pinnoitemassa pitää lakata sen kuivuttua ohennetulla Nanten HM Bio AR epoksilla. Suosittelemme lakkauksen tekemistä kahtena käsittelykertana, jolloin pinnasta saadaan helposti hoidettava ja hygieeninen.

Jalkalistat / ylösnostot

Jalkalistat tehdään epoksihiertomassalla, mutta massaa jäykistetään paksunnekuidulla (Sylothix) työstämisen helpottamiseksi. Jalkalistat tehdään esimerkiksi 100 mm korkuisena.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Pinnoitteen väri määräytyy käytetyn Nanten värihiekan tai värihiekkaseoksen mukaan.
Pakkauskoko A-osa 10 l peltiastiassa. B-osa 5 l muoviastiassa tai molemmat 200 l tynnyrissä.
Varastointi

+5°C …+25°C, varastointiaika enintään 6 kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

1,06 kg/l

Käyttölämpötila

+15°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna 20 - 30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 9 h (+25°C) ja 18h (+15°C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä noin 16 h (+25°C) ja 24 h (+15°C). Täysin kovettunut noin 7 vrk.

Tartuntalujuus

1,5 N/mm2

Palokäyttäytyminen Bfl-S1
Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Ohenne Pohjustuksessa 10‐30 til.‐% Nanten A Epoksiohenteella. Hiertopinnoituksessa ei hartsia ohenneta. Pintalakkauksessa 20‐40 til.‐% Nanten A Epoksiohenteella.
Levitystapa Levitys säätölastalla ja viimeistely teräslastalla tai mekaanisesti hiertokoneella. Pohjustuksessa ja pintalakkauksessa käytetään siihen soveltuvaa telaa.
VOC-pitoisuus

< 140 g/l (käyttövalmis seos)

EU VOC 2004/42/ EC (cat A/j) max. 500 g/l (2010).

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme