Nanten HM W

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen, M1-luokiteltu, vesihöyryä läpäisevä hierrettävä epoksipinnoite.

 

Käyttökohteet

  • Keskiraskaan kulutuksen alaiset tilat
  • Maanvaraiset tilat
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN HM W A-OSA 6 L 15110 6 l
NANTEN HM W A-OSA 200 L 15111 200 l
NANTEN HM SL W/HM W B-OSA 12 L 15197 12 l
NANTEN SL W/HM W B-OSA 200 L 15196 200 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 98% ja pinnan lämpötilan vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80%.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään lämpöisellä (n. +30°C) vedellä ohennetulla Nanten HM W seoksella telaamalla. Pohjustuskalvolle kylvetään työn edistymisen myötä tartuntahiekkaa jatkokäsittelyä varten. Pohjusteen kovettumisen jälkeen poistetaan ylimääräinen hiekka harjaamalla ja imuroimalla.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. HM W Epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä.

Sekoitus

Esisekoita HM W Epoksin A- ja B-osa omissa astioissaan, arvio tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa tilavuussuhteessa toisiinsa ja sekoita huolellisesti mekaanisesti hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon. Lisää seoksen joukkoon tarvittava määrä valittua hiekkaseosta samalla sekoittaen, kunnes massa on tasalaatuista huomioiden sekoitusastian kulmat. Pohjustettaessa lisää vesi viimeisenä komponenttina sekoittamisen jälkeen ja jatka sekoittamista noin 2 minuuttia.

Sekoitussuhde

A-osa 1 tilavuusosa ja B-osa 2 tilavuusosaa.

Riittoisuus

3 mm kalvovahvuudella
Hartsin menekki n. 1,0 l/m2
Pohjustuksessa 0,2-0,3 l/m2
Pintalakkauksessa 0,3-0,35 l/m2
Värihiekan menekki n. 5 kg/m2 

Pinnoitus

Sekoitettu massa kaadetaan vanaksi lattialle, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levitys tehdään kaistoittain, joten pinnan viimeistely voidaan tehdä käsittelemättömältä lattialta. Pinnoitemassa tiivistetään teräslastalla tasaiseksi pinnaksi.

Pintalakkaus

Tiiviiksi hierretty pinnoitemassa lakataan Nanten HM W Epoksilla telaamalla. Lakkaus tehdään normaalisti kahtena käsittelynä ohuina kalvoina.

Jalkalistat

Jalkalistat tehdään samalla hierrettävällä massalla, mutta massa jäykistetään paksunnekuidulla (Sylothix) työstämisen helpottamiseksi.

Huom! Epoksipinnoitteen riittämätön sekoittaminen aiheuttaa epätasaisen kovettumisen ja väärä seossuhde kokonaan kovettumatta jäämisen. Älä kaavi astian reunoille jäävää seosta lattialle.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Pinnoitteen väri määräytyy käytetyn värihiekan tai värihiekkaseoksen mukaan (Nanten värikartta).
Pakkauskoko 18 litran (6 l + 12 l) tai sarjassa tai osat molemmat 200 l tynnyrissä
Varastointi

+5°C …+25°C, varastointiaika enintään 12 kuukautta. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

1,04 kg/l

Käyttölämpötila

+15°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna n. 30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 5 h (+25°C) ja 9 h (+15°C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä noin 12 h (+25°C) ja noin 24 h (+15°C). Täysin kovettunut 7-14 vrk.

Tartuntalujuus

1,5 N/mm2

Palokäyttäytyminen Bfl-S1
Vesihöyryn läpäisevyys

Luokka l

Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Kiintoainepitoisuus

Sideaine n. 46 tilavuus-% 

Kemikaalien kestävyys Luokka II
Ohenne Pohjustuksessa ohennus lämpöisellä vedellä noin 10%. Tuotetta ei ohenneta pinnoitemassan sideaineena, eikä pintalakkana.
Levitystapa Levitys säätölastalla ja viimeistely teräslastalla tai mekaanisesti hiertokoneella. Pohjustuksessa ja pintalakkauksessa käytetään siihen soveltuvaa telaa.
Kiiltoryhmä

Kiiltävä (sideaine) 

VOC-pitoisuus

< 30 g/l (käyttövalmis seos)

EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 140 g/l (2010)

Työvälineiden pesu Pesu vedellä tai synteettisellä pesuaineella.
Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Orimattilan pelastusasema

Paloasemalle asennettiin vesihöyryä läpäisevät ”hengittävät” Nanten epoksipinnoitteet.

Tampereen yliopistollinen sairaala

Sairaalan käytävät ja tekniset tilat pinnoitettiin vesihöyryä läpäisevällä epoksipinnoitteella. Pukuhuoneissa Nantenin hengittävä epoksihiertopinnoite (HM W).

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme