Nanten HM Bio

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen, hierrettävä epoksipinnoite. Hyvä mekaaninen kestävyys.

  • Pinnoite kestää hyvin rasvoja, öljyjä, polttoaineita, suoloja pesuaineita sekä tilapäisrasituksena laimeita happoja ja emäksiä. Lämpöshokkien/höyrypesun rasittamilla alueilla on hiertopinnoitteen vähimmäispaksuuden oltava 6 mm. 
  • Käytetään kuivien betonialustojen pohjustamiseen sekä epoksihiertopinnoitteiden sideaineena ja pintalakkana.

Käyttökohteet

  • Kovan kulutuksen alaiset elintarviketeollisuuden tuotanto- ja varastotilat
  • Suurkeittiöt
  • Prosessiteollisuuden tilat
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN HM BIO A-OSA 10 L 15005 10 l
NANTEN HM BIO A-OSA 200 L 15006 200 l
NANTEN HM BIO B-OSA 5 L 15091 5 l
NANTEN HM BIO B-OSA 200 L 15090 200 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 95% ja pinnan lämpötilan vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja suhteellisen kosteuden alle 80%.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM Bio:lla. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Pohjusteen päälle kylvetään tartuntahiekkaa työn edistymisen myötä.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. Nanten HM Bio:sta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt, oikaisut ja kaadot voidaan tehdä HM BIO:sta ja täytehiekasta (0,7-1,2 mm) valmistetulla täyttö-/oikaisumassalla. 

Sekoitus

Esisekoita HM Bio Epoksin A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittamista massan joukkoon. Lisää massaan tarvittava määrä valittua Nanten värihiekkaa tai värihiekkaseosta samalla sekoittaen ja jatka sekoittamista noin minuutin ajan huomioiden astian kulmat.

Sekoitussuhde

A‐osa 2 tilavuusosaa ja B‐osa 1 tilavuusosa

Riittoisuus

4 mm kalvovahvuudella
Hartsin menekki hiertopinnoituksessa n. 1,3 l/m2
Pohjustuksessa n. 0,2‐0,3 l/m2
Pintalakkauksessa n. 0,35‐0,45 l/m2
n. 7 kg täytehiekkaa /m2

Pinnoitus

Sekoitettu massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levitys tehdään kaistoittain siten, että pinnan viimeistely voidaan tehdä käsittelemättömältä lattialta. Levityksen jälkeen massa tiivistetään käsin teräslastalla tai koneellisesti hiertämällä tasaiseksi pinnaksi.

Pintalakkaus

Tiiviiksi hierretty pinnoitemassa pitää lakata sen kuivuttua ohennetulla Nanten HM Bio Epoksilla. Suosittelemme lakkauksen tekemistä kahteen kertaan, jolloin pinnasta saadaan helposti hoidettava ja hygieeninen.

Jalkalistat 

Jalkalistat tehdään epoksihiertomassalla, mutta massaa jäykistetään paksunnekuidulla (Sylothix) työstämisen helpottamiseksi. Jalkalistat tehdään esimerkiksi 100 mm korkuisena.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Pinnoitteen väri määräytyy käytetyn Nanten värihiekan tai värihiekkaseoksen mukaan.
Pakkauskoko A-osa 10 l peltiastiassa, B-osa 5 l muoviastiassa tai molemmat 200 l tynnyrissä.
Varastointi

+5°C …+25°C, varastointiaika enintään 6 kuukautta. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Tiheys

1,1 kg /l

Käyttölämpötila

+15°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna 20 - 30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 7 h (+25°C) ja 14 h (+15°C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä noin 12 h (+25°C) ja 24 h (+15°C). Täysin kovettunut noin 7 vrk

Tartuntalujuus

1,5 N/mm2

Palokäyttäytyminen Bfl-S1
Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Ohenne Pohjustuksessa 10‐30 til. ‐% Nanten A Epoksiohenteella. Hiertopinnoituksessa ei hartsia ohenneta. Pintalakkauksessa 20‐40 til.‐% Nanten A Epoksiohenteella.
Levitystapa Levitys säätölastalla ja viimeistely teräslastalla tai mekaanisesti hiertokoneella. Pohjustuksessa ja pintalakkauksessa käytetään siihen soveltuvaa telaa.
VOC-pitoisuus

Käyttöseoksen VOC 150 g/l

EU VOC 2004/42/ EC (cat A/j) max. 500 g/l (2010)

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme