Nanten SL Bio ESD

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen itsestään tasoittuva (itsesiliävä), vähäpäästöinen ja sähköstaattiselta purkaukselta suojaava epoksipinnoitejärjestelmä betonilattioille. Sähköä johtava, myös henkilön varautumisen osalta (Vb), Täyttää IEC EN 61340-5-1 ja IEC EN 61340-6-1 standardin vaatimukset johtavalle lattialle. Saatavilla useita eri värivaihtoehtoja (kts. värikartta).

Käyttökohteet

  • Kovan ja keskiraskaan kulutuksen alaiset tilat
  • Sairaalat
  • Laboratoriot
  • Elektroniikan kokoonpanotilat
  • Varastot
  • Logistiikkakeskukset
  • Tilat, johon vaaditaan staattiselta sähköltä suojaava pinnoite ja joissa hyvä sisäilman laatu ja lattioiden pitkä käyttöikä ovat tärkeitä
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN SL BIO A-OSA - NANTEN ESD SÄVY: VAALEANHARMAA (n. RAL 7035) 15002 15 l
NANTEN SL BIO A-OSA - NANTEN ESD SÄVY: KESKIHARMAA (n. RAL7040) 15000 15 l
NANTEN SL BIO A-OSA - NANTEN ESD SÄVY: TUMMANHARMAA (n. RAL 7046) 15001 15 l
NANTEN SL BIO ESD B-OSA 5 L 15088 5 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/C30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 95% ja pinnan lämpötilan vähintään +3°C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80%. Varmista pinnoitteen soveltuvuus pinnoitettavalle alustalle.

Esikäsittely uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Esikäsittely vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. Nanten HM Bio Low VOC:sta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt /oikaisut voidaan tehdä Nanten SL Bio Low VOC:sta ja täytehiekasta (raekoko esim. 0,1-0,6 mm) valmistetulla täyttö-/ plaanausmassalla.

Pohjustuskäsittely 1

Pohjustus tehdään ohentamattomalla Nanten HM Bio Low VOC:lla. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Esisekoita Primerin A-osa ja B-osa omissa astioissaan. Yhdistä komponentit toisiinsa sekoitusastiassa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittamista massan joukkoon. Maadoitukseen käytettävät kupariteipit kiinnitetään suunnitelman mukaisesti kovettuneen HM Epoksin pinnalle. Menetelmän varsinainen pohjustuskäsittely (2) tehdään johtavalla Nanten ESD Primerilla ohjeiden mukaisesti.

Pohjustuskäsittely 2

Johtava pohjustuskerros Nanten ESD Primerilla. Esisekoita ESD Primerin A-osa ja B-osa omissa astioissaan. Yhdistä komponentit toisiinsa sekoitusastiassa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittamista massan joukkoon. 
Levitys vähintään 0,35l/m2 toimivuuden varmistamiseksi. Sekoitettu massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään telalla. Pohjustuskerroksen tulee olla tasavahva.

Kompononenttien yhteen sekoittaminen

Esisekoita SL Bio ESD:n A-osa ja B-osa omissa astioissaan. Arvioi tarvittava seosmäärä, huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan, välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon. Varmista, että myös astian reunoilla ja pohjalla oleva aine tulee hyvin sekoitetuksi.

Sekoitussuhde

A-osa 3 tilavuusosaa ja B-osa 1 tilavuusosa. 

Riittoisuus

1,5 mm:n pinnoitevahvuudella: Sideaine (A+B-osa) 1,5 l/m2 (2 kg/m2)

Pinnoitus

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi, on tehtävä karhennushionta ja poistettava hiontajätteet. Sekoitettu massa kaadetaan lattialle lammikoksi tai yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi. Levityksen jälkeen työn edistymisen myötä pinta rullataan metallisella piikkitelalla ilmakuplien poistamiseksi. 

Huom! Epoksipinnoitteen riittämätön sekoittaminen voi aiheuttaa epätasaisen kovettumisen ja väärä seossuhde kokonaan kovettumatta jäämisen. Älä kaavi astian reunoille jäävää seosta lattialle. Piikkitelaa huolella metallisella piikkitelalla tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Lattian hoito

M1-luokitellulle tuotteelle suositellaan puhdistusta pelkällä vedellä tai liuottimia sisältämättömällä pesuaineella. 

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Vaalean harmaa, keskiharmaa sekä tumman harmaa
Pakkauskoko A-osa 15 l peltiastiassa, B-osa 5 l muoviastiassa
Varastointi

+5°C…+25°C, säilyvyys enintään 6 kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Kiintoainetilavuus n. 100 til.- %.
Käyttölämpötila

+15°C…+25°C

Käyttöaika +20°C lämpötilassa lattialle kaadettuna noin 20-30 minuuttia. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 6 h (+25°C) ja 12 h (+15°C). Kevyen liikennöinnin kestävä noin 12 h (+25°C) ja noin 24 h (+15°C). Täysin kovettunut 7 vrk (+20°C). 

Sekoitussuhde A-osa 3 tilausvuusosaa, B-osa 1 tilavuusosa
Ohenne Ei saa ohentaa (liuotteeton M1-tuote). Ohentaminen lisää päästöjä.
Levitystapa Levitys säätölastalla tai hammastetulla teräslastalla. Viimeistely metallisella piikkitelalla.
Kiiltoryhmä

Kiiltävä

VOC-pitoisuus

< 10 g /l 

Sallittu enimmäispitoisuus 500 g/l (Cat. A/j, 2004/42/EC)

Maalaustuoteryhmä (maalausRYL2012) Tarvikeryhmä 661, 662, rasitusluokka 04, 06
Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme