Nanten HM Bio True Colors

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

Sävytettävä luonnonkivitäytteinen hiertopinnoitusmenetelmä.

Hyvä mekaaninen kestävyys. Pinnoite kestää hyvin polttoaineita, suoloja, pesuaineita sekä tilapäisrasituksena laimeita happoja ja emäksiä. Saatavilla useita eri värivaihtoehtoja (kts. värikartta).

Käyttökohteet

  • Kovan kulutuksen alaiset julkiset tilat
  • Aulat ja käytävät
  • Opetustilat
  • Toimistot
  • Sairaalat
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN HM BIO TRUE COLORS A-OSA 10 L 15009 10 l
NANTEN HM BIO B-OSA 5 L 15091 5 l
NANTEN HM BIO B-OSA 200 L 15090 200 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 95 % ja pinnan lämpötilan vähintään +3 ⁰C ylikastepistelämpötilan. Pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla tai sinkopuhdistuksella. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään Nanten HM Bio Epoksilla. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo. Pohjusteen päälle kylvetään tartuntahiekkaa työn edistymisen myötä.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. HM Bio Epoksista ja hienosta täytehiekasta valmistetulla epoksikitillä. Suuremmat ja laajemmat ylitäytöt, oikaisut ja kaadot voidaan tehdä Nanten HM Bio Epoksista ja täytehiekasta (0,1 - 0,6 mm) valmistetulla täyttö-/oikaisumassalla.

Sekoitus

Esisekoita HM Bio True Colors Epoksin A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa suhteessa toisiinsa ja sekoita hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden minuutin ajan välttäen ilman sekoittamista massan joukkoon. Lisää massaan tarvittava määrä tarkkuusseulottua hiekkaa samalla sekoittaen ja jatka sekoittamista noin minuutin ajan.

Sekoitussuhde

A-osa 2 tilavuusosaa ja B-osa 1 tilavuusosa.

Riittoisuus

4 mm kalvovahvuudella
Pohjustuksessa 0,2-0,3 l /m2
Pintalakkauksessa 0,35-0,45 l /m2
Hartsin menekki noin 1,3 l /m2

Pinnoitus

Sekoitettu massa (HM True Colors Bio Epoksi + täytehiekka) kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun paksuiseksi kerrokseksi.

Levitys tehdään kaistoittain siten että pinnan viimeistely voidaan tehdä käsittelemättömältä lattialta. Levityksen jälkeen massa tiivistetään käsin teräslastalla tai koneellisesti hiertämällä tasaiseksi pinnaksi. Menekki 4 mm kalvovahvuudella n. 1,3 l HM Bio True Colors Epoksia ja noin 7 kg täytehiekkaa /m2.

Pintalakkaus

Tiiviiksi hierretty pinnoitemassa pitää lakata sen kuivuttua ohennetulla True Colors Epoksilla. Suosittelemme lakkauksen tekemistä kahtena käsittelykertana, jolloin pinnasta saadaan helposti puhdistettava ja hygieeninen.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Vakiona 10 luonnonmukaista sävyä. Hartsi voidaan sävyttää lukuisiin eri sävyihin.
Pakkauskoko A-osa 10 l peltiastiassa, B-osa 5 l muoviastiassa tai 200 l tynnyrissä.
Varastointi

+5°C …+25°C, varastointiaika enintään 6 kuukautta. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kaksi minuuttia
Käyttölämpötila

+15°C...+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna 20 - 30 min. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 7 h (+25°C) ja 14 h (+15°C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä noin 12 h (+25°C) ja 24 h (+15°C). Täysin kovettunut noin 7 vrk.

Tartuntalujuus

> 1,5 N/mm2

Palokäyttäytyminen Bfl-S1
Rasitusluokat BC5-Mec ja BC5-Chem (by 54/BLY 12)
Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Ohenne Pohjustuksessa ohennus 10 - 30 til. -% Nanten A Epoksiohenteella. Hiertopinnoituksessa ei hartsia ohenneta. Pintalakkauksessa ohennus 20 - 40 til. -% Nanten A Epoksiohenteella.
Levitystapa Levitys säätölastalla ja viimeistely teräslastalla tai mekaanisesti hiertokoneella. Pohjustuksessa ja pintalakkauksessa käytetään siihen soveltuvaa kumilastaa tai telaa.
VOC-pitoisuus

< 150 g/l (käyttövalmis seos)

EU VOC 2004/42/ EC (cat A/j) max. 500 g /l (2010). 

Vastuunrajaus, tuotteen käyttöön liittyvät huomiot ja rajoitukset: Tutustu Fescon Oy:n yleisiin toimitusehtoihin ja tuotteeseen liittyviin suunnittelu- sekä työohjeisiin.

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme