Nanten SL W

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen, M1-luokiteltu, itsestään siliävä vesihöyryä läpäisevä epoksipinnoite.

Vesihöyryä läpäisevä (luokka I <5 m). Kestää vettä, normaaleja pesuaineita, suoloja ja tilapäisrasituksena laimeita happoja ja emäksiä. Vähäpäästöinen.

Käyttökohteet

  • Kevyen ja keskiraskaan kulutuksen alaiset julkiset tilat
  • Koulut ja päiväkodit
  • Terveydenhuolto
  • Kellaritilat
  • Maanvaraiset tilat
GTIN-koodi Tuotenimi Tuotenumero Pakkauskoko
NANTEN SL W A-OSA - SÄVY NANTEN 257 6 L 15113 6 l
NANTEN SL W A-OSA - MUUT SÄVYT 6 L 15115 6 l
NANTEN HM SL W/HM W B-OSA 12 L 15197 12 l

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 98% ja pinnan lämpötilan vähintään +3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80%. Varmista pinnoitteen soveltuvuus pinnoitettavalle alustalle.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsinnällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään lämpöisellä (noin +30°C) vedellä ohennetulla Nanten SL W Epoksipinnoitteella. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. SL W epoksipinnoitteesta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla kitillä.

Sekoitussuhde

A-osa 1 tilavuusosa
B-osa 2 tilavuusosaa
Täytehiekan määrä n. 35-40 kg (n. 22-25 l)  hiekkaa yhteen 18 l sarjaan epoksia.

Täytehiekkana voidaan käyttää valmista epoxy filler -hiekkaseosta tai vaihtoehtoisesti lisää hartsiseokseen 60 til-% raekooltaan 0,20 mm ja 40 til-% raekooltaan 200 mesh (0,075 mm) kvartsihiekkaa. Lisää karkeampi täytehiekka ensin.

Sekoitus

Pohjustus:

Esisekoita SL W Epoksin A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa tilavuussuhteessa toisiinsa ja sekoita huolellisesti hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden (2) minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon. Lisää tämän jälkeen tarvittava vesimäärä ja sekoita seosta vielä n. 2 minuutin ajan.

Pinnoitus:

Esisekoita SL W Epoksin A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa tilavuussuhteessa toisiinsa ja sekoita huolellisesti hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden (2) minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon. Lisää seokseen tarvittava määrä täytehiekkaa samalla sekoittaen. Jatka sekoittamista vielä n. 2 min. kunnes seos on paakuton ja tasalaatuinen.

Riittoisuus

Pohjustuksena 0,2–0,25 l/m2
Pinnoitemassan sideaineena:
Kalvovahvuus 1 mm, n. 0,6 l/m2
Kalvovahvuus 2 mm, n. 1,1 l/m2

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi (>48 h), on suoritettava karhennushionta. Massa kaadetaan pohjustetulle lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla haluttuun (n. 1-2 mm.) kerrosvahvuuteen. Pinta viimeistellään tarvittaessa telalla. Tasavärisen lopputuloksen varmistamiseksi pinta suositellaan maalattavaksi EP W2- tai PU W2 -maalilla.

HUOM! Epoksipinnoitteen riittämätön sekoittaminen voi aiheuttaa epätasaisen kovettumisen ja väärä seossuhde kokonaan kovettumatta jäämisen. 
Älä kaavi astian reunalle jäävää seosta lattialle. Pinnan laadun vaihtelun välttämiseksi, pinnoitusolosuhteiden tulee olla vaaditulla tasolla pinnoitustyön ja pinnoitteen kovettumisen aikana.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Nanten värikartan vakiosävy 257. Voidaan sävyttää Nanten ja RAL -karttojen mukaan.
Pakkauskoko 18 litran (6 l+12 l) sarjoissa.
Varastointi

+5°C…+25°C, varastointiaika enintään 12 kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kolme minuuttia.
Tiheys

1,2 kg/l

Kiintoainetilavuus n. 46 til.-%
Käyttölämpötila

+15°C…+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna noin 30 minuuttia. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 5 h (+25°C) ja 9 h (+15°C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä n. 12 h (+25°C) ja n. 24 h (+15°C). Täysin kovettunut 7 vrk.

Vetolujuus

>1,5 N/mm²

Palokäyttäytyminen Bfl-S1
Vesihöyryn läpäisevyys

Luokka l < 5 m

Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Ohenne Pohjustuksessa ohennus lämpöisellä vedellä n. 20%. Pinnoituksessa massaa ei ohenneta.
Levitystapa Tela (pohjustus) / Säätölasta (pinnoitemassa)
VOC-pitoisuus

< 30 g/l (käyttövalmis seos)

EU VOC 2004/42/EC (cat A/j) max. 140 g/l (2010)

Orimattilan pelastusasema

Paloasemalle asennettiin vesihöyryä läpäisevät ”hengittävät” Nanten epoksipinnoitteet.

Hämeenkylän koulu

Koulun käytävät, luokkahuoneet, tekniset tilat, keittiö ja pukuhuoneet pinnoitettu Nantenin kotimaisilla lattiapinnoitteilla.

Tampereen yliopistollinen sairaala

Sairaalan käytävät ja tekniset tilat pinnoitettiin vesihöyryä läpäisevällä epoksipinnoitteella. Pukuhuoneissa Nantenin hengittävä epoksihiertopinnoite (HM W).

Muista tutustua Pinnoitetun lattian hoito-ohjeeseen ja tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen verkkosivuillamme www.fescon.fi tai tilaa se numerosta 09-274 7970. Vaikka tuotekuvauksen tekniset yksityiskohdat perustuvat parhaaseen tietoomme ja kokemukseemme, on yllä mainittu tieto otettava kaikissa tapauksissa suuntaa antavana. Käyttäjän on varmistuttava tuotteen soveltuvuudesta käyttökohteeseen. Vastoin ohjeita tehtäessä, on käyttäjä yksin vastuussa mahdollisesti aiheutuvista vahingoista ja seuraamuksista.

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme