Nanten SL W

Kysy lisätietoa

Tuotekuvaus

2-komponenttinen, M1-luokiteltu, itsestään siliävä vesihöyryä läpäisevä epoksipinnoite.

Vesihöyryä läpäisevä (luokka I <5m). Kestää vettä, normaaleja pesuaineita, suoloja ja tilapäisrasituksena laimeita happoja ja emäksiä. Vähäpäästöinen.

Käyttökohteet

  • Kevyen ja keskiraskaan kulutuksen alaiset julkiset tilat
  • Kellaritilat
  • Maanvaraiset tilat
Sekoitus

Esisekoita SL W Epoksin A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa tilavuussuhteessa toisiinsa ja sekoita huolellisesti mekaanisesti hidaskierroksisella sekoittimella noin kahden (2) minuutin ajan välttäen ilman sekoittumista massan joukkoon. Pohjustettaessa lisää vesi viimeisenä, komponenttinen sekoittamisen jälkeen. Jatka sekoittamista vielä noin kaksi minuuttia.

Sekoitussuhde

A-osa 1 tilavuusosa ja B-osa 2 tilavuusosaa. Täytehiekan määrä on tilavuusosissa 1–1,2 kertainen sideaineseoksen määrästä.

Lisää hartsiseokseen 60 til.-% raekooltaan 0,20mm ja 40 til.-% raekooltaan 200 mesh (0,075mm) kvartsihiekkaa. Lisää karkeampi täytehiekka ensin.

Riittoisuus

Pohjustuksena 0,2–0,25 l/m2

Pinnoitemassan sideaineena:
Kalvovahvuus 1 mm, n. 0,6 l/m2
Kalvovahvuus 2 mm, n. 1,1 l/m2

Alustan vaatimukset ja pinnoitusolosuhteet

Betonin lujuusluokan on oltava vähintään C25/C30 ja kulutuskestävyysluokan 3. Betonin suhteellisen kosteuden tulee olla alle 98% ja pinnan lämpötilan vähintään 3⁰C yli kastepistelämpötilan. Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana pitää ilman, pinnan ja pinnoitteen lämpötilan olla yli +15⁰C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80%. Varmista pinnoitteen soveltuvuus pinnoitettavalle alustalle.

Uusi betonilattia

Sementtiliima ja mahdollinen kovettumaton sementti poistetaan joko pintahionnalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsinnällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja sementtipöly imuroidaan huolellisesti pois.

Vanha betonilattia

Sementtiliima ja huonokuntoinen betoni poistetaan hiomalla, sinkopuhdistuksella tai jyrsimällä. Kaikki irtonainen tartuntaa heikentävä aines poistetaan ja alusta imuroidaan huolellisesti. Likaiset lattiat on syytä pestä ja huuhdella synteettisellä pesuaineella ennen muita pohjakäsittelytöitä. Alustassa oleva mahdollinen vanha maalikalvo poistetaan kokonaan.

Pohjustuskäsittely

Pohjustus tehdään lämpöisellä (noin 30°C) vedellä ohennetulla Nanten SLW Epoksipinnoitteella. Pohjusteen pitää sulkea kaikki betonin huokoset siten, että pintaan muodostuu tiivis ja ehjä yhtenäinen kalvo.

Paikkaukset

Pienet kolot ja halkeamat puhdistetaan ja täytetään esim. SL W epoksipinnoitteesta ja hienosta täytehiekasta valmistetulla kitillä.

Työohje

Mikäli pohjustus on kahta vuorokautta vanhempi (<48h), on suoritettava karhennushionta. Pinnoitus tehdään ohentamattomalla SL W Epoksipinnoitteella. Esisekoita SL W Epoksipinnoitteen A-osa ja B-osa omissa astioissaan, arvioi tarvittava seosmäärä huomioiden käsiteltävän alueen koko ja seoksen käyttöaika. Yhdistä komponentit oikeassa tilavuussuhteessa toisiinsa ja sekoita huolellisesti mekaanisesti hidaskierroksisella sekoittimella. Sekoita noin kolmen minuutin ajan. Lisää ensin karkeampi 0,20mm täytehiekka jatkuvasti sekoittaen. Jatka sekoittamista ja lisää seuraavaksi hienompi 200 mesh täytehiekka. Sekoita koko massa huolellisesti välttäen ilman sekoittumista massaan. Massa kaadetaan lattialle yhtenäiseksi vanaksi, josta se levitetään säätölastalla halutun (1-2mm) vahvuiseksi kalvoksi. Pinta viimeistellään teräslastalla ja/tai mohairtelalla. Välittömästi tämän jälkeen pinta tulee piikkitelata ilmakuplien poistamiseksi. Pinnoitekalvon kerrosvahvuuden tulee olla tasavahva koko pinnoitetulla alueella. Tasavärisen lopputuloksen varmistamiseksi pinta suositellaan maalattavaksi EP W2, PU W1 tai PU W2 maaleilla.

Huom! Epoksipinnoitteen riittämätön seikoittaminen voi aiheuttaa epätasaisen kovettumisen ja väärä seossuhde kokonaan kovettumatta jäämisen. Älä kaavi astian reunoille jäävää seosta lattialle.

Varastointi ja jätteen käsittely
Katso erillinen varastointi ja hävitysohje https://www.fescon.fi/materiaalipankki

Väri Nanten värikartan vakiosävy 257. Voidaan sävyttää Nanten ja RAL -karttojen mukaan.
Pakkauskoko 18 litran (6 l+12 l) sarjoissa.
Varastointi

+5°C…+ 25°C, varastointiaika enintään 12kk. Varastoitava lämpimässä, tiiviisti suljetuissa alkuperäisissä astioissaan.

Sekoitusaika Noin kolme minuuttia.
Tiheys

1,2 kg/l

Kiintoainetilavuus n. 46 til.-%
Käyttölämpötila

+15°C…+25°C

Käyttöaika Lattialle kaadettuna noin 30 minuuttia. Aika lyhenee lämpötilan noustessa.
Kuivumisaika

Kosketuskuiva 5h (+25°C) ja 9h (+15°C). Kuiva, kevyen liikennöinnin kestävä n. 12h (+25°C) ja n. 24 h (+15°C). Täysin kovettunut 7 vrk.

Vetolujuus

>1,5 N/mm²

Paloluokka Bfl-S1
Vesihöyryn läpäisevyys

Luokka l < 5 m

Ilman suhteellinen kosteus Pinnoitustyön ja pinnoitteen kuivumisen aikana alle 80%
Kemikaalien kestävyys Luokka II
Ohenne Pohjustuksessa ohennus lämpöisellä vedellä n. 20%. Pinnoituksessa massaa ei ohenneta.
Levitystapa Levitys pohjustuksessa lyhytnukkaisella telalla tai pensselillä. Pinnoitemassan levitys säätölastalla, viimeistely teräslastalla/lyhytnukkaisella kevyesti telaamalla. Pinnoitemassa on aina piikkitelattava heti levityksen jälkeen!
VOC-pitoisuus

< 140g/l

EU VOC 2004/42/EC (cat A/j)

max. 140 g/l (2010)

Orimattilan pelastusasema

Paloasemalle asennettiin vesihöyryä läpäisevät ”hengittävät” Nanten epoksipinnoitteet.

Hämeenkylän koulu

Koulun käytävät, luokkahuoneet, tekniset tilat, keittiö ja pukuhuoneet pinnoitettu Nantenin kotimaisilla lattiapinnoitteilla.

Tampereen yliopistollinen sairaala

Sairaalan käytävät ja tekniset tilat pinnoitettiin vesihöyryä läpäisevällä epoksipinnoitteella. Pukuhuoneissa Nantenin hengittävä epoksihiertopinnoite (HM W).

Pysy ajantasalla uusista tuotteista ja ratkaisuista   Tilaa uutiskirjeemme